Bekijk hier NT Weekly online
NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
 
 
    LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Stoelendans in Waalhaven moet breakbulk impuls geven
 
Havenbedrijf Rotterdam (HbR) heeft met vier overslagbedrijven in de Waalhaven overeenkomsten gesloten over een ingewikkelde doorschuif-operatie.
 
 
 
 
    POPULAIR
 
#
 
Samskip: nieuwe klanten dankzij Brexit en nieuwe diensten
 
Shortsea-vervoerder Samskip ziet het vervoer tussen het Verenigd Koninkrijk en de Benelux fors groeien in de aanloop naar de nakende Brexit. De rederij zegt nu containers te vervoeren voor ‘prestigieuze bedrijven die nog nooit eerder zaken met ons hebben gedaan’.
 
 
 
#
 
Commentaar: Misstanden buiten schot in nieuwe regels wegvervoer
 
De transportministers van de EU-lidstaten bereikten deze week een akkoord over nieuwe regels voor het wegtransport. Volgens verantwoordelijk minister Cora van Nieuwenhuizen zorgt de maatregelen voor aanpak van sociale misstanden en oneerlijke concurrentie. Maar bij die bewering zijn wel wat vraagtekens te plaatsen.
 
 
 
#
 
‘Laagwater maakt verladers bewust dat niet alleen de prijs telt’
 
De problemen door het lage water op de Rijn heeft als positief bijeffect dat verladers bewuster nadenken over hun logistiek. Dat zegt Cok Vinke, Managing Director bij Contargo Waterway. ‘Ze beginnen te begrijpen dat prijs niet altijd het belangrijkste is. Altijd drukken op die prijs heeft erin geresulteerd dat de betrouwbaarheid niet voldoende is.’
 
 
 
#
 
Akkoord over nieuwe Europese regels wegtransport
 
De EU-transportministers zijn akkoord over nieuwe regels voor het wegvervoer. Deze moeten cabotage beperken, arbeidsomstandigheden verbeteren en vervoerders meer vrijheid geven voor grensoverschrijdende diensten. De eerste kritische geluiden zijn echter al te horen.
 
 
 
#
 
Neele-Vat breidt uit met overname Oostvogels Groep
 
Logistiek dienstverlener Neele-Vat gaat de Oostvogels Groep overnemen. Daarover hebben beide partijen onlangs overeenstemming bereikt. Oostvogels is actief in de distributie, opslag en verpakken voor de markten food, feed en chemie. Ook beschikt het over een opslagfaciliteit van zeventigduizend vierkante meter.
 
 
 
#
 
Eis: tien jaar cel voor logistiek planner
 
Vijf verdachten moeten van het OM vier tot tien jaar de cel in. Ze worden verdacht van de smokkel van bijna 4100 pakketten cocaïne. De hoogste eis is voor een man die bij een transportbedrijf werkte. Volgens de officier van justitie vervulde hij een essentiële rol in het logistieke proces.
 
 
 
#
 
Maastricht Aachen al eind dit jaar zonder langere baan
 
Maastricht Aachen Airport (MAA) mag al vanaf 1 januari volgend jaar geen gebruik meer maken van de verlengde startbaan van 2750 meter. Net als vroeger is 2500 meter weer de maximale lengte, in afwachting van een nieuw luchthavenbesluit.
 
 
 
#
 
Kuma Logistics failliet verklaard
 
De Drentse wegvervoerder Kuma Logistics is failliet. Het bankroet is vrijdag uitgesproken door de rechtbank in Leeuwarden. Of er een doorstart komt van het bedrijf, is nog niet duidelijk.
 
 
 
#
 
DB Schenker: ‘Containercongestie is luxeprobleem’
 
De containercongestie is een luxeprobleem voor de Rotterdamse haven. Dat vindt Juliën de Jong, Senior Vice President Ocean Freight bij DB Schenker. ‘De congestie betekent dat we meer lading hebben dan we op momenten aankunnen. Dat is beter dan lege kades door te weinig lading. We moeten alleen wel zorgen dat we de containerstromen beter...
 
 
 
#
 
‘Meer realiteitszin nodig bij elektrisch vrachtvervoer’
 
De transportsector heeft een flinke opgave voor de boeg als het gaat om CO2-reductie. Toch lopen we flink achter op de doelstellingen. Welke belemmeringen zorgen ervoor dat de transitie zo langzaam gaat?
 
 
 
#
 
‘Congestie is er al zolang containervervoer bestaat’
 
Het wegvervoer moet het komende jaar een flinke stap maken qua tarieven. Dat zal echter niet vanzelf gaan. Dat denkt Marco Post, directeur en mede-eigenaar van transportbedrijf H.N. Post &Zonen. Hij is een van de debaters op het Havendebat Rotterdam op 12 december 2018.
 
 
 
#
 
Carriers beginnen te differentiëren in bedrijfsstrategie
 
Het werd lange tijd als onmogelijk gezien, maar de grote containerrederijen beginnen te differentiëren in bedrijfsstrategie. Als iedereen succesvol is in zijn gekozen strategie zal een gelijk speelveld straks ver te zoeken zijn.
 
 
 
#
 
Nederlandse trucker steekt auto activist ‘gele hesjes’ aan
 
Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur heeft woensdag in België de auto van een actievoerder van de ‘gele hesjes’ in brand gestoken. Dat gebeurde op een goederenoverslagplaats in Houdeng, vlakbij La Louvière in Henegouwen.
 
 
 
#
 
CMA CGM zet prijzen online via boekingsplatform Freightos
 
CMA CGM zet zijn tarieven online via het boekingsplatform Freightos. Klanten kunnen daarop via een paar muisklikken ruimte boeken aan boord van de schepen van de Franse containerrederij.
 
 
 
#
 
Luchtvrachtbranche eist meer aandacht van Den Haag
 
De Nederlandse luchtvrachtsector zal het komende halfjaar nog niet in gele hesjes het binnenhof gaan bestormen, maar eist in de nieuwe luchtvaartnota 2020-2050 wel een apart hoofdstuk op met een duidelijke beleidsvisie voor de vrachtmarkt. ‘Een harde lobby voor een heldere plek.’
 
 
 
#
 
Rijverbod LZV bij code oranje of rood
 
Er komen nieuwe voorschriften voor het rijden met een LZV tijdens gladheid of mist. Vanaf 1 januari 2019 geldt voor de Lange Zware Vrachtwagen een rijverbod bij dergelijke omstandigheden bij weercodes oranje en rood.
 
 
 
#
 
VVD-wethouder ziet cruiseterminal verhuizen naar IJmuiden
 
De Amsterdamse wethouder Eric van der Burg (Ruimtelijke Ordening) verwacht dat de cruiseterminal (PTA) in het centrum van de hoofdstad op termijn wordt verplaatst naar IJmuiden.
 
 
 
 
  CONTACT
 
    www.nieuwsbladtransport.nl  
 
    redactie@nieuwsbladtransport.nl  
 
    010-280 10 00  
 
 
  POLL
 
  Alliantievorming in de lijnvaart is onderwerp van gesprek tijdens Havendebat Rotterdam op 12 december. Zijn de allianties een vloek of een zegen?  
 
 
stem Goed. Het verbetert de dienstverlening van container carriers
stem Goed. Het houdt de transportprijzen laag.
stem Slecht. Het zorgt juist voor hogere prijzen.
stem Slecht. Er is geen noodzaak om als rederij concurrerend te zijn.
 
 
 
 
 
  Abonneren
Adverteren
  Afmelden Colofon
 
 
 
Nieuwsblad Transport - Paul Krugerstraat 181 - 3072 GJ Rotterdam