BauBot: de borende robot van Fischer
strekmetalen gordijn
Project Transformatie
Naar ontwerp van architectenbureau Studioninedots is de Bovenbouwwerkplaats getransformeerd tot mobiliteitshub met bedrijfsruimte. De vijflaagse parkeergarage in het hart is omgeven door een strekmetalen gordijn. De abstractie ervan maakt het volume schaalloos en het contrast versterkt de bestaande architectuur.
Lees verder
begroenend nederland
Wetten, regels en normen
De VBB, branchevereniging voor specialisten in dak-, gevel- en interieurbegroening, heeft de VBB FLL norm gelanceerd. De norm is van toepassing bij de realisatie van alle typen dak- en gevelbegroening.
Lees verder
renewi
expertartikel
Renewi is een van de grootste bouwafvalrecyclers in Nederland en verwerkt meer dan 700 miljoen kilo bouwafval per jaar. Maar wat gebeurt er precies met al dat bouwafval?
Lees verder
Video-still-vakbeurs-Renovatie-Transformatie-2023-600x400
Dinsdag 23 mei 2023 startten de vakbeurzen Renovatie & Transformatie, MONUMENT en HOUTBOUW. Vandaag is de laatste kans om deze drie beurzen in de Brabanthallen in Den Bosch te bezoeken. Bekijk op onze website de videojournaals!
Lees verder
bouwspecial renovatie
magazine
De Bouwspecial Renovatie is uit, vol met waardevolle artikelen op het gebied van renovatie. Met onder andere aandacht voor: het keuzemenu bij de verduurzaming van de ERA-flats en een plan van aanpak voor het seriematig renoveren van grote clusters woningen.
Lees verder
baubot
Producten en materialen
Pluggenfabrikant Fischer brengt een robot op de markt die gaten boort en ankers plaatst: de BauBot. Eenmaal in het digitale platform geprogrammeerd, rijdt hij autonoom over de bouwplaats.
Lees verder