NT e-mail
 
11-05-2022
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Subsidie e-truck op eerste dag al drie keer overtekend, loting volgt
 
De langverwachte aanschafsubsidie voor e-trucks is op de eerste dag al bijna drie keer overtekend. Vervoerders hebben in totaal voor ruim 35 miljoen euro aangevraagd, terwijl er voor heel 2022 het schamele bedrag van 13,5 miljoen euro beschikbaar is.
 
 
 
BESTEMMINGEN
 
#
 
‘Business as usual’ voor Russische lng-tankers uit de Noordpool
 
Je moet van creatieve huize komen om Russischer klinkende namen te verzinnen dan ‘Boris Davydov’ en ‘Vladimir Rusanov’. Maar lng-tankers met deze namen zijn, ondanks de Russische inval in Oekraïne en de daaruit voortvloeiende westerse sanctiepakketten tegen Rusland, recent nog gewoon met lading uit Siberië verwelkomd in de havens van Rotterdam en Zeebrugge. De schepen...
 
 
 
 
MODALITEITEN
 
#
 
Van de Camp: ‘Ontwikkeling spoorsector nog te traag’
 
‘Er is veel overleg, veel eensgezindheid, maar er zijn te weinig daden’, zegt spoor-ambassadeur Wim van de Camp over de Nederlandse spoorsector in zijn eindverslag over het jaar van het spoor in 2021. Het spoorvervoer kent nog te veel grensoverschrijdende problemen, zo stelt hij.
 
 
 
#
 
Super-ecocombi mag straks in Zweden de weg op
 
Zweden wil de maximale lengte voor vrachtwagens opschroeven naar 34,5 meter. Volgens de regering in Stockholm is 450 kilometer van de wegen in het land geschikt voor de super-ecocombi’s.
 
 
 
 
ECONOMIE
 
#
 
Doek valt voor vrachtmaatschappij Cargologic
 
De Duitse rechtbank in Leipzig heeft surseance van betaling verleend aan Cargologic Germany (CLG), onderdeel van de Russische Volga-Dnepr Group. Als bewindvoerder is advocaat Lucas F. Flöther benoemd.
 
 
 
#
 
‘Supergoede‘ nieuwe cao voor buitendienst P&O Ferries
 
De ongeveer 115 Nederlandse werknemers in de buitendienst bij P&O Ferries krijgen per 1 januari dit jaar een loonsverhoging van ruim 10%.
 
 
 
#
 
Binnenvaart profiteerde van grotere vraag naar kolen
 
In de eerste helft van 2021 zijn in Nederland 5,5% meer goederen over de binnenwateren vervoerd. De stijging komt vooral door een grotere vraag naar kolen en ijzererts.
 
 
 
#
 
Consortium met Hapag-Lloyd bouwt grote terminal in Damietta
 
Een consortium met Hapag-Lloyd, Eurogate en Contship gaat de zogenoemde Terminal 2 in het Egyptische Damietta ontwikkelen.
 
 
 
#
 
Mokken als dank voor havenwerkers Antwerp-Bruges
 
‘Merci, topper!’ Het is de tekst op de mokken die Port of Antwerp-Bruges de komende dagen uitdeelt aan meer dan zeventigduizend havenwerkers.
 
 
 
#
 
Grootste afname aan- en afgevoerde goederen sinds 2009
 
De hoeveelheid in Nederland binnengebrachte goederen is in coronajaar 2020 het sterkst gedaald sinds 2009, toen net de economische crisis was uitgebroken. Op jaarbasis was de afname in 2020 bijna 6 procent, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook de hoeveelheid uitgaande goederen zag de sterkste afname in ruim tien jaar tijd, van...
 
 
 
#
 
Premier Johnson: brexitafspraken Noord-Ierland onhoudbaar
 
De brexitafspraken tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk over Noord-Ierland zijn volgens de Britse premier Boris Johnson onhoudbaar. Volgens een woordvoerder van de minister-president is de situatie in het gebied nu ‘zeer ernstig’.
 
 
 
www.nt.nl redactie@nt.nl
 
Afmelden 010-280 10 00
 
 
© 2022 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam