Kennisbanken E-installatie
Online versie
Supercondensatoren, redox-flowbatterijen… Innovatie in energieopslag
De opslagcapaciteit voor elektriciteit groeit sterk. Naar verwachting zal tegen 2040 vijftig keer meer energie worden opgeslagen dan vandaag. Ook de innovatie van opslagmogelijkheden zet door. 
Lees verder >
Vraag VvE’s: Is een pv-installatie met energieopslagsysteem wel veilig?
Veel VvE’s overwegen de aanschaf van een pv-installatie met energieopslagsysteem. Maar zo'n aanschaf vergt een flinke ingreep, en een dito investering. Vandaar dat er veel vragen leven. 
Lees verder >
Windmolens op land krijgen te maken met nieuwe gedragscode  
Niet iedereen is blij met de plaatsing van windmolens op land. Daarom is met alle belanghebbenden een nieuwe gedragscode ontwikkeld voor de windsector.  
Lees verder >
Aardingsweerstand meten
Aardingsweerstand is onder te verdelen in aardverspreidingsweerstand en aardcircuitweerstand. Deze kennen verschillende meetmethoden. We behandelen ze in dit artikel.
Lees verder >
Aarding: een potentiaalvereffeningsleiding is geen beschermingsleiding
Wie in een installatie aarding aanbrengt, heeft te maken met veel componenten met elk een andere benaming. In de praktijk worden deze nog wel eens door elkaar gehaald. . 
Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Ledstrips zijn het antwoord op veel verlichtingsvragen
Een ledstrip onder de badrand, aan de gevel, of in een traptrede monteren: waarom niet? De ledstrip kan naadloos hoeken om, vanuit een hoek belichten, direct of diffuus verlichten – in elke gewenste lichtkleur en lichtsterkte - en ook in vochtige ruimtes uitstekend presteren. 
Lees verder >
Klemko adviseert installateurs over de mogelijkheden van ledverlichting
Ledverlichting is energiezuinig, duurzaam en geeft enorm veel sfeer aan een ruimte. Toch vinden installateurs het soms moeilijk om ledverlichting verkocht te krijgen. Klemko ondersteunt deze installateurs en groothandels met advies. 
Lees verder >
Blog
Veelvoorkomende vragen over de aanschaf van zonnepanelen
Consumenten hebben vaak vragen over de aanschaf van pv-panelen. Voor installateurs is het belangrijk deze vragen op de juiste manier te beantwoorden. Zo kunnen zij de door de klant gewenste service bieden.
Lees verder >
(advertorial)
pv-installaties
PV-Installaties
Dit boek bespreekt alle belangrijke aspecten van het ontwerpen en aanleggen van een PV-installatie. Het boek geeft uitleg over de nieuwe regelgeving (RfG-codes, netcode en NPR) en deelt ervaringen vanuit de praktijk. Het boek is geschreven door Prof.dr.ir. J.F.G. Cobben en ir. S. Subhani.
Whitepaper
Ledverlichting
In deze gratis whitepaper staat beperking van het energiegebruik van ledverlichting centraal. Waar moet rekening mee worden gehouden, wat zijn de mogelijkheden?
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright