ELF Voetbal nieuwsbrief van 27-01-2023
Sven Mijnans, laatbloeier van Sparta Rotterdam: "Waarom ik niet eerder ben opgepikt, weet ik niet"

Sparta Rotterdam staat als de oudste profclub van Nederland bekend om haar tradities. Zoals de doorstroom van jeugdig talent van eigen kweek en een scherp oog voor laatbloeiers bij amateurclubs. Sven Mijnans is een recent voorbeeld van die laatste categorie. Samen met de zestienjarige talenten Jesse Bal en Dylan Chigharoe, beiden in het bezit van een contract, doet hij zijn verhaal. "Ik dacht niet automatisch aan een Eredivisie-club."


lees verder
Wie pikt Danny Hoesen op? Spits traint mee met Jong Ajax

Danny Hoesen zoekt een club! De spits traint momenteel mee met het tweede elftal van Ajax, meldt Voetbal International. Bij Jong Ajax houdt hij zijn conditie op peil, nadat zijn contract bij Austin FC eind december af liep. In de Amerikaanse voetbalcompetitie, de MLS, loopt een seizoen van winter tot winter. De 32-jarige Hoesen speelde zes jaar in de MLS: hiervoor speelde hij voor de San José Earthquakes.

lees verder
Ger van Rosmalen, VVV-Venlo-icoon: "Ik weet zeker dat er nooit iemand die trap sneller is opgerend dan ik"

Niels Fleuren speelde jarenlang voor VVV-Venlo en heeft honderden wedstrijden namens de club in de benen. Voor Ger van Rosmalen geldt hetzelfde. De clubiconen van de Noord-Limburgse club kennen een gemene deler in hun herinneringen: De Koel en in het bijzonder de trap. "Ik weet zeker dat er nooit iemand die trap sneller is opgerend dan ik."

lees verder
PSV aast op deze spelers als vervangers van Gakpo en Madueke

De aanval van PSV is opeens érg dun. Topscorer én assistkoning Cody Gakpo is naar Liverpool vertrokken, terwijl toptalent Noni Madueke de overstap naar Chelsea maakte. PSV pakte na de winterstop vijf punten in vier Eredivisie-wedstrijden en dus lijkt er werk aan de winkel in Eindhoven. Volgens de geruchtenmolen heeft PSV een paar spelers op het oog als vervangers van Gakpo en Madueke. Check hier welke aanvallers dat zijn.

lees verder
Vijf oer-NEC'ers over 1983: "Ik had direct een fluim van een speler van FC Barcelona te pakken"

Degraderen, maar ook de bekerfinale halen. Een seizoen later als eerstedivisionist verwend met Europese confrontaties met Brann Bergen en als klapper FC Barcelona. De seizoenen 1982/83 en 1983/84 vormen bijzondere hoofdstukken in de clubgeschiedenis van NEC. Met Carlos Aalbers, Henk Grim, Anton Janssen, Frans Janssen en Sije Visser, vijf hoofdrolspelers uit die periode, kijken we terug. "De spelers van FC Barcelona maakten er een vies spelletje van."

lees verder
'Alleskunner' Danjuma wordt bij Tottenham Hotspur waarschijnlijk een wingback

Arnaut Danjuma maakte deze winter de overstap van Villarreal naar Tottenham Hotspur. De Engelse club neemt hem op huurbasis over en heeft ook een optie tot koop in de deal bedongen. De 25-jarige Nederlander stond dit seizoen bij Villarreal vooral in de spits en linksbuiten, maar lijkt zich bij de Spurs op een andere positie te moeten richten. Want ja, wie speelt nu Heung-min Son en Harry Kane uit de basis?

lees verder
MVV-neven Tim Zeegers en Lars Schenk: "Natuurlijk sneuvelde er weleens iets"

Jarenlang voetbalden neven Tim Zeegers en Lars Schenk samen in de woonkamer, kelder of tuin bij Zeegers thuis. Nu spelen ze samen in De Geusselt bij het MVV waarvan ze droomden. Ze voetballen er in naam van hun familie, club en provincie. "Ja, er wordt bij ons in de kleedkamer veel Limburgs dialect gesproken."

lees verder
Koeman terug naar 4-3-3: wat te doen met al die verdedigers?

Ronald Koeman is weer bondscoach van het Nederlands elftal. Maandag vertelde hij in zijn eerste persconferentie dat hij breekt met de formatie van Louis van Gaal, de vorige bondscoach. Die speelde nog een in 3-4-1-2-formatie, Koeman gaat 'gewoon' weer 4-3-3 spelen. Feit is wel dat Nederland momenteel wordt overspoeld met goede verdedigers, terwijl de spoeling op het middenveld en voorin dun is. Het wekt de vraag op: wat gaat Koeman doen met ál die verdedigers?

lees verder
Clubiconen Bertus Strating, Jan Verdriet en Remko ten Donkelaar over betaald voetbalperiode HVV Tubantia

Elf jaar ging HVV Tubantia door het leven als profclub. Van 1956 tot 1967 vormde Stadion Veldwijk het decor van diverse heroïsche gevechten, sensaties en decepties. Topscorer Bertus Strating, alias Het Kanon, en meestertechnicus Jan Verdriet maakten ze van nabij mee. Samen met clubicoon Remko ten Donkelaar blikt het tweetal terug op die periode. "In de restauratie van de trein op de terugreis namen we een uitsmijter en een biertje."

lees verder