View this email in your browser

Tegendraads Leesvoer uit andere media

Het campagneteam voor de herverkiezing van president Joe Biden wil een onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza, de VS willen dat Israël zijn woordgebruik aanpast - niet zijn praktijken, de regering van Israël zet alle middelen in om pro-Palestijnse stemmen op sociale media te fnuiken en heksenvervolging in de 21ste eeuw. Vier tegendraadse weetjes, geplukt van dat deel van het internet dat wél degelijke andere informatie verspreidt.

Dear President Biden, we need a ceasefire now 

17 medewerkers van het team voor zijn herverkiezing publiceert een Open Brief aan president Joe Biden met vijf eisen: onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza met diplomatieke en financiële druk, einde militaire hulp aan Israël, vrijlating 2.000 Palestijnen in administratieve detentie, concrete stappen om apartheid, bezetting en etnische zuivering te stoppen en onderzoek naar wettelijkheid militaire steun aan Israël.

US Admonishes Israeli Officials For Saying The Quiet Part Out Loud About Ethnic Cleansing

Matthew Miller, woordvoerder VS-ministerie Buitenlandse Zaken, keurt uitspraken van ministers Smotrich en Ben Gvir af omdat hun oproepen tot ‘massale verplaatsing’ van de bevolking van Gaza ‘onverantwoordelijk’ zijn. Hij verwijst nergens naar mogelijke consequenties, laat staan sancties. Het komt er op neer dat de VS protesteert tegen ‘gedwongen’ migratie, niet tegen ‘vrijwillige’migratie, het officiële beleid van Israël.

Silencing Palestinian voices. This is how they do it
LinkedIn - Sani Meo

Eerder dan te pogen de feiten in Gaza sinds 7 oktober (en alle feiten in de 75 jaar ervoor) te ontkennen worden ze ‘gekaderd’, onder andere door personen en organisaties die deze aanklagen te discrediteren. Israëlische functionarissen overleggen permanent met de leiding van IT-bedrijven in Silicon Valley om werknemers die pro-Palestijnse standpunten innemen op hun privé-sociale media te ontslaan.

A Lab Test That Experts Liken to a Witch Trial Is Helping Send Women to Prison for Murder
ProPublica

In een land ver van hier leggen fanatieke reactionairen de longen van een foetus na een miskraam in water. Als ze drijven was de baby levensvatbaar en wordt de moeder voor moord vervolgd, een ‘test’ die al in de 18de eeuw werd gebruikt om heksen te verbranden. Heksenjacht in de 21ste eeuw? In Afrika? Azië? Latijns-Amerika?

Welkom in the land of the brave and the free dat overal ter wereld de boodschap van democratie en mensenrechten verspreidt. ProPublica onderzoekt machtsmisbruik door overheidsinstellingen en bedrijven. In 2023 werden in de VS 9 vrouwen veroordeeld voor moord na een miskraam op basis van deze test, niet toevallig allen uit marginale gezinnen, zonder geld voor een degelijke advocaat.


 

Agenda


 
13 januari - 28 januari 2024
Aftrap verkiezingsjaar: zet Ieder1 op de politieke agenda
11.11.11
Locatie: Zaterdag 13 jan ‘24 @ Oost-Vlaanderen
               Zondag 14 jan ‘24 @ Vlaams Brabant & Brussel
               Zaterdag 20 jan ‘24 @ Antwerpen
               Zondag 21 jan ‘24 @ West-Vlaanderen
               Zondag 28 jan ‘24 @ Limburg

Tijd: 10u - 15u30
13 januari 2024
Gentse Mars voor Gaza
Gentse Coalitie voor Palestina
Locatie: Stadshal, Poeljemarkt, Gent
Tijd: 14u00
13 januari 2024
Actie 5 voor 12 tegen besparingen De Lijn
Verenigde Supporters van het Openbaar Vervoer
Locatie: Stadshal, Poeljemarkt, Gent
Tijd: 14u00

 

Beste volgers van DeWereldMorgen.be


Ons (bijna) wekelijks Tegendraads Leesvoer kent veel bijval, reden genoeg om er mee door te gaan. Aarzel niet om ons suggesties van mogelijke interessante artikels uit andere onafhankelijke media te sturen – in alle talen. Deze kan je sturen naar redactie@dewereldmorgen.be met als onderwerp 'Tegendraads Leesvoer'.

Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2024 GetBasic, All rights reserved.
Iedereen die ingeschreven is op de dagelijkse nieuwsbrief

Our mailing address is:
GetBasic
Vooruitgangstraat 333/11
Brussel 1030
Belgium

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp