Maandag 14 nov | De voedsel BV |
| Nederland is de op één na grootste voedselexporteur ter wereld, net na de Verenigde Staten. Hoe hebben we dat voor elkaar gekregen in een land waar ruimte schaars is? In de uitzending van 7 november brengt de VPRO Tegenlicht regisseur en fotograaf Kadir van Lohuizen in beeld hoe in Nederland voedsel wordt geproduceerd en hoe de voedselketens eruit zien die ons land hierin een wereldspeler maken. |
|
|
| | Afgekeurde stroopwafels die dienen als varkensvoedsel. © Kadir van Lohuizen Op maandag 14 november praten we in de Bibliotheek Utrecht verder over het thema ‘voedsel’. Hoe zijn we als Nederland zo groot geworden in landbouw en voedselproductie? Hoe lossen we de huidige uitdagingen van onze productiesystemen op? Hoe ziet het voedselsysteem er in de toekomst uit? Is Nederlandse kennis en innovatie daarbij een troef die ons naar een duurzame voedselvoorziening gaat leiden? |
|
|
|