Tentoonstelling Philip Mechanicus geopend!

5 jaren geleden


Text only:

Deze e-mail van Joods Historisch Museum online bekijken.
Voeg nieuwsbrief@JHM.nl toe aan uw adresboek en blijf op de hoogte.
 
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam
T +31 (0)20 5 310 310
info@jhm.nl
Van 11.00 tot 17.00 uur.
Afmelden nieuwsbrief
 
 
  
Deze maand in het Joods Cultureel Kwartier 
De tentoonstelling Philip Mechanicus. Fotograaf is geopend! Inclusief een buitententoonstelling op het Waterlooplein. Daarnaast staan er weer veel evenementen gepland in juni. Lees er over in deze nieuwsbrief!
Prijsvraag
Wij mogen tien exemplaren van het boek De Wertheims, Twee oorlogen, één familiegeschiedenis van Silvia Tennenbaum weggeven aan nieuwsbriefabonnees. Doe mee aan onze prijsvraag. In de volgende nieuwsbrief maken wij de winnaars bekend.
Voordelig naar het JHM en Artis
En wilt u voordelig een dagje naar het JHM voor de expositie Beestenboel én naar Artis? Haal ons voordelige combi-ticket!
Instapwandelingen Philip Mechanicus 
elke zondag in juni, 13.30 uur
Tot en met 5 juli staan er op en rondom het Waterlooplein in Amsterdam negentien grote panelen op de plek waar Philip Mechanicus rond 1960 foto's maakte. U kunt daar langs lopen (met behulp van onze app of mobiele website), of met ons meewandelen in een instapwandeling.
Lezing: Het Dier. Bewonderd en verguisd 
zondag 9 juni, 14.30 uur
In het kader van de tentoonstelling Beestenboel geeft Prof. dr. Erik A. de Jong een lezing over de reputatie van het dier door de eeuwen heen. De 'Artis-professor' is bijzonder hoogleraar Cultuur, landschap en natuur aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de UvA.
Instaprondleiding Ets Haim 
maandag 10 juni, 10.30 uur
Het is sinds kort mogelijk voor groepen om onze bibliotheek Ets Haim, gevestigd in één van de bijgebouwen van de Portugese Synagoge, met een rondleiding te bezichtigen. Voor individuen organiseren wij maandelijks een instaprondleiding.
Kinderherdenking in de Hollandsche Schouwburg 
woensdag 12 juni, 11.30 uur
Wat gebeurt er als je zestig leerlingen vraagt wat herdenken is en een herdenkingsdienst laat vormgeven, geheel naar eigen inzicht? 12 Juni vindt de jaarlijkse Kinderherdenking plaats. U bent welkom bij deze bijzondere en ontroerende bijeenkomst.
Gallery Talk Beestenboel 
zondag 16 juni, 14.30 uur
Wat doen de leeuw, de vos en de dromedaris in het JHM? Waar komen al die beestachtige joodse familienamen vandaan? Waarom was Artis zo'n belangrijke inspiratiebron voor joodse kunstenaars? Jelka Kröger, conservator en samensteller van de tentoonstelling Beestenboel, vertelt.
Documentaire: Numbered 
zondag 16 juni, 15.30 uur, in het Ketelhuis
In samenwerking met Filmisreal wordt de documentaire Numbered (2012) vertoond in Het Ketelhuis in Amsterdam. Het verhaal wordt verteld door de getuigenissen en portretten van overlevenden van Auschwitz, die in het kamp serienummers getatoeëerd kregen. Bekijk de trailer.
Midsummer Night Concert: Yuri Honing en Mark Haanstra 
donderdag 20 juni, 21.30 uur
Een jazzconcert bij kaarslicht in de Portugese Synagoge met twee bekende Nederlandse jazzmuzikanten: Yuri Honing (saxofoon) en Mark Haanstra (bas). Nieuwsgiering naar hun muziek? Bekijk een video van een optreden.
Stadswandeling: De joodse buurt 
zondag 23 juni, 14.30 uur
In kader van tentoonstelling Philip Mechanicus. Fotograaf wandelt stadssocioloog Leon Deben met ons door de Waterloopleinbuurt. Hierbij belicht hij vooral het sociologische aspect van de ingrijpende stadssanering die plaatsvond in de jaren zeventig.
Philip Mechanicus. Fotograaf 
24 mei 2013 t/m 27 oktober 2013
Het eerste grote retrospectief van het werk van de Amsterdamse fotograaf en publicist Philip Mechanicus (1936-2005) is geopend. De tentoonstelling bevat o.a. foto's van de Waterloopleinbuurt rond 1960 én indringende, zwart-wit portretten van mensen uit de culturele wereld.
Beestenboel 
29 maart 2013 t/m 1 september 2013
Al sinds de vroege Middeleeuwen duiken er afbeeldingen van dieren op in de joodse ceremoniële kunst. Maar ook in de beeldende kunst vormen ze een eindeloze inspiratiebron. Bekijk onze expositie in combinatie met een bezoek aan artis met ons voordelige combi-ticket.
 

Jhm.nl

Categorieën: Geschiedenis Weekend weg
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018