Terugroepactie woekerpolis

3 jaren geleden


Text only:

Klik hier om de webversie te bekijken.
Uw relatienummer: 0021875050
Geldgids nieuwsbrief december 2014
Beste lezer,

Het wordt tijd om gedupeerden met een woekerpolis echt te helpen. We beginnen met Nationale-Nederlanden.


Inhoud:

Minister bezorgd over wildgroei


Budgetpolis VGZ schamel


Wat wilt u van de bank in 2015?


Oproep: ‘Dat is uw probleem’


Indexfonds Vanguard S&P 500 bekroond


Autoverzekering

Zorg
Minister bezorgd over wildgroei

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid (VWS) heeft de toezichthouder NZA gevraagd om extra te letten op budgetpolissen: leveren zij de zorg tijdig en binnen een redelijke afstand? Letten zij ook op kwaliteit? Er zijn duizenden zorgpolissen. Kan de consument daar wel een goede keuze uit maken? Of zijn die polissen speciaal ontwikkeld om klanten te lokken waar de verzekeraars het meeste winst op maken? Dat zou tot ongewenste risicoselectie leiden. Werken de vergelijkingssites goed en zijn ze transparant? De antwoorden komen pas in 2015. In de tussentijd kunt u gebruik maken van onze zorgvergelijker.


Zorg
Budgetpolis VGZ schamel

VGZ vergoedt in 2015 verzekerden met een budgetpolis nog slechts 50% van de geldende tarieven voor niet-gecontracteerde ziekenhuiszorg en fysiotherapie. Voor 2014 was dat percentage nog 75%. Een vergoedingspercentage lager dan 75% voor niet-gecontracteerde zorg is omstreden. De Hoge Raad heeft eerder bepaald dat een maximale vergoeding van 50% van CZ voor niet-gecontracteerde geestelijke gezondheidszorg (GGZ) een te grote belemmering is om zelf een hulpverlener te kiezen. VGZ stelt dat de uitspraak alleen slaat op een specifieke casus met betrekking tot GGZ. 


Banken
Wat wilt u van de bank in 2015?

Twee weken terug spraken de dames en heren bankiers over wat een bank in de toekomst moet doen tijdens een symposium over toekomstgericht bankieren. Heeft u ook een goed voornemen dat u aan uw bank wilt laten weten? Deel het dan met onze campagneleider Ben. Hij zorgt er voor dat het bij de banken terecht komt en houdt ook in 2015 in de gaten wat zij wel maar ook niet voor hun klanten doen. Stem via de poll en laat uw reactie achter: waar moeten banken mee aan de slag in 2015? 


Discussieer mee
Reizen
Oproep: ‘Dat is uw probleem’

Is uw OV-chipkaart stuk? Wil u weten wat u met uw lijfrente of hypotheek moet doen en rekent uw adviseur direct honderden euro’s? Of belt u de provider om te melden dat internet het niet doet en helpt het magere advies per telefoon u niets verder? We leven in de ‘Dat is uw probleem’-maatschappij. Stuur uw ervaring naar geldgids@consumentenbond.nl. Wij bespreken in een nieuwe Geldgids-rubriek wat er misgaat en wat u eraan kunt doen.


Financieel
Indexfonds Vanguard S&P 500 bekroond

Vanguard S&P 500 is door een vakjury gekozen tot DFT Financieel Product van het Jaar. Het beleggingsfonds volgt de grootste bedrijven van de index S&P500 en heeft met minder dan 0,1% per jaar zeer lage kosten. De prijs is een initiatief van De Financiële Telegraaf (DFT) en de jury staat onder voorzitterschap van Jaap van Duijn. Ook de Vereniging Effectenbezitters (VEB) en de Consumentenbond zitten in de jury.


Naar artikel
Auto
Autoverzekering

De markt van autoverzekeringen is enorm in beweging. De nieuwste trend: apps van verzekeraars die uw rijgedrag registreren. Wie niet keihard remt of met piepende banden door de bocht vliegt, kan tot wel 35% korting krijgen op de maandpremie! Hoe werken de apps en wat zijn de nadelen? Lees het hier. Ook zonder app valt er veel te halen. De premies verschillen flink en overstappen was nog nooit zo makkelijk. Met onze Autoverzekeringvergelijker kiest u in no time de voordeligste verzekering die bij ú past. Pak gelijk uw polis erbij en bespaar tot wel honderden euro’s!


Naar vergelijker
Webwinkel
Nieuw verschenen: Het levenstestament

Een nieuwe editie van deze praktische wegwijzer voor iedereen die zaken goed wil regelen voor zijn dierbaren. Een optimale voorbereiding voor uw gesprek met de notaris. Bestel nu Het Levenstestament voor €13 (niet-ledenprijs €10,50). Ook verkrijgbaar als e-book.


Tipje van de sluier? Inkijkexemplaar en bestellen.


Naar de webwinkel
www.consumentenbond.nl
contact
gegevens wijzigen
afmelden
disclaimer
Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd.
© Consumentenbond 2014

Consumentenbond.nl

Categorieën: Stichting | Fonds Consument
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018