Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 14 oktober 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Terugtredende Emile Gassler (76) ziet naam kantoor opduiken bij Forum-soap
Sinds 1974 leidt Emile Gassler het Haagse accountantskantoor Van Noort Gassler & Co. Zijn kinderen willen het bedrijf niet voortzetten. Hij is in een vergaand stadium van fusiegesprekken met een ander kantoor.
Lees verder »
Financial Times: ‘KPMG verzweeg eigen rol in Wirecard-fraude’
Volgens de Financial Times heeft KPMG een dubbele rol gespeeld bij Wirecard. Het kantoor ontdekte niet alleen het boekhoudschandaal, maar was ook controlerend accountant van een fonds dat mogelijk is gebruikt om geld weg te sluizen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Werken met btw

Hoe ga je om met btw-formaliteiten? Is je boekhouding in overeenstemming met de wetgeving? Weet je hoe je moet handelen bij steekproefcontroles? Hoe zit het met aftrek van voorbelasting? Tijdens deze interactieve tweedaagse cursus (4 en 11 november) leer je alle ins en outs van de btw.

Lees verder »
BDO’er maakt collega’s helemaal zen
Registeraccountant Arjan Bosman werkt voor het Bureau Vaktechniek (BVT) van de afdeling Audit & Assurance van BDO. Naast zijn gewone werk leert hij collega’s hoe ze hun hoofd helemaal leeg kunnen maken met meditatie.
Lees verder »
Meester-gezel model niet heilig voor KPMG
Marc Hogeboom, bestuurslid van KPMG, voorziet een verdere modernisering van de accountantsorganisatie. De meester-gezel relatie is daarbij niet heilig. En het afstoten van kantoorruimte kan nodig zijn om kosten te besparen. 
Lees verder »
ADVERTORIAL
Lunch & Learn: Arbeidsrecht en corona

30 oktober | 1 PE | 59 euro

Door corona ziet onze economie er anders uit. Om te overleven moeten veel ondernemers ineens alle zeilen bijzetten en dat roep veel vragen op. Neem ik mensen in vaste dienst of bied ik een tijdelijk contract? Welke rechten hebben medewerkers? Welke (financiële) verplichtingen legt dat bij de ondernemer neer? Kirsten Roskam brengt een en ander heel helder in kaart.

Lees verder »
DNB: ‘Gevaar dat overheid noodmaatregelen te snel wil afbouwen’
Als straks de noodmaatregelen worden afgebouwd en de moratoria van banken aflopen, gaan faillissementen oplopen. En dan kunnen banken alsnog in problemen komen. Hiervoor waarschuwt DNB-president Klaas Knot.
Lees verder »
Studiegroep adviseert lasten niet te verzwaren om oplopende staatsschuld
De Studiegroep Begrotingsruimte adviseert het volgende kabinet de belastingen niet te verhogen en ook niet te bezuinigen ‘voor een beter saldo’. Om de overheidsfinanciën niet structureel te belasten moet de politiek keuzes maken.
Lees verder »
Fiscus zat fout bij tbs-correctie accountant en echtgenote
Een registeraccountant en zijn vrouw hebben tot aan de Hoge Raad moeten procederen om een belastingaanslag van tafel te krijgen. Het draaide om de terbeschikkingstelling (tbs) van een bedrijfspand en een inspecteur die voorbij was gegaan aan het huwelijksgoederenregime.
Lees verder »
‘Accountant wordt warme bakker of verpleger’
In een lang interview met Martin Sommer van de Volkskrant deed journalist David Goodhart dit weekend een opvallende uitspraak. Hij denkt dat de vraag naar accountants dusdanig zal dalen, dat het gros zich moet laten omscholen. Niet met je hoofd maar met je handen werken wordt de toekomst.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
ESJ Financial Engineering zet Silverfin in voor optimaal klantadvies

ESJ Financial Engineering is van oorsprong een advieskantoor met een sterk fiscale focus. Proactief adviseren vindt voornamelijk plaats tijdens het persoonlijk contact met de cliënt, ongeacht welke partij dit contact geïnitieerd heeft. Volgens het kantoor zijn cliënten ermee geholpen als ze vaker proactief advies krijgen over potentiële kansen en bedreigingen binnen hun bedrijf. En dan […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Telefoon niet op tafel bij bestuursvergadering
Horeca vreest ‘doodsteek’ van Rutte
GBNED publiceert Gids Salaris- en HRM-software 2020/2021
Hardnekkig klagende ex-ambtenaar druipt ook vierde keer af met tuchtklacht
OPLEIDINGEN
Actualiteiten in bedrijfsovernames
NBA Opleidingen
13 oktober 2020
Accountancy Tour webinar 4: Hoe gebruik je Fiscaal Gemak optimaal?​
Unit4 Bedrijfssoftware
13 oktober 2020
Alles wat je wil weten over de NOW; ontwikkelingen en praktijklessen
Fiscount
14 oktober 2020
VACATURES
Supervisor assurance
CROP
Amersfoort
Senior tax manager
CROP
Relatiebeheerder
Rikst
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN