Online versie
logo
in samenwerking met
logo

 

(advertorial)
Thermografie voor HVAC-doeleinden
Thermografie voor HVAC-doeleinden
Elke cv- en warmtepompmonteur dient te beschikken over het juiste gereedschap voor het afstellen en onderhouden van HVAC-installaties. Hierbij hoort ook meetapparatuur, waaronder een multimeter, drukmeter, temperatuurmeter en bij verbrandingsprocessen ook een rookgasanalyser. Een warmtebeeldcamera maakt nog niet altijd deel uit van de standaard uitrusting. Toch biedt het veel voordelen.
Inregelen klimaatsystemen in nieuwe NTA
Inregelen klimaatsystemen in nieuwe NTA
NEN en Techniek Nederland willen het inregelen van klimaatsystemen naar een hoger niveau tillen. Daarom willen zijn samen met belanghebbende partijen bepalen hoe correcte inregeling van verwarmingssystemen moet worden aangepakt. Een mogelijkheid daarvoor is het opstellen van een Nederlandse Technische Afspraak (NTA).
(advertorial)
Meet de kwaliteit van systeemwater in verwarmingsinstallaties
Meet de kwaliteit van systeemwater in verwarmingsinstallaties
In de meeste verwarmingsinstallaties wordt gebruik gemaakt van systeemwater. Dit geldt niet alleen voor een gasgestookte cv-installatie met radiatoren, maar ook voor veel modellen warmtepompen en vloerverwarming. De kwaliteit van het systeemwater heeft veel invloed op het functioneren en het rendement van de installatie.
Koolmonoxide ook schadelijk in lage concentraties
Koolmonoxide ook schadelijk in lage concentraties
Het inademen van koolmonoxide kan ook bij lage concentraties gezondheidsklachten veroorzaken, stelt de Gezondheidsraad. De verplichte certificering voor werken aan gasverbrandingsinstallaties, de zogenoemde Gasketelwet die vanaf 2020 van kracht zal zijn, gaat volgens de Gezondheidsraad niet ver genoeg.
(advertorial)
Euro-index
Elektro Lijn THT46
Deze warmtebeeldcamera biedt 160 x 120 pixels thermische resolutie, een meetbereik van -20 tot 350 °C en opslag van jpeg en mpeg4 video op MicroSD. Tijdelijk inclusief draagtas, accessoires en rapportage software van € 2989,- voor € 1.999,- excl. BTW.
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright