The show must go on! De titel zegt het al: we moeten door ondanks de maatregelen. We maken er maar iets positiefs van. Minder gasten betekent meer tijd voor onze gasten en eerder dicht betekent dat ik op de bank een glas wijn kan drinken met mijn wederhelft. Ondanks dat we maar 30 gasten in onze Brasserie mogen ontvangen, blijven wij bij ons concept. Geen shift, maar de tafel de hele avond voor u gereserveerd. Om toch meer gasten een culinaire beleving te geven, gaan wij een menu aanbieden op de vrijdag en zaterdag namiddag. Meer informatie vindt u verder in de nieuwsbrief. Wij hopen u snel te mogen ontvangen in onze ruime Brasserie waar wij makkelijk de 1.5 en zelf 2 meter afstand meter aan kunnen houden. Tot snel.
NAMIDDAGMENU Vanaf vrijdag 9 oktober serveren wij op vrijdag en zaterdagmiddag het namiddagmenu. 2-gangen menu € 24,50 Wij serveren het namiddagmenu op vrijdag en zaterdag. Ontvangst is tussen 16.00 - 17.00. Gang 1 Per 2 personen serveren wij een etagère met de onderstaande gerechten: Garnalenkroket • mayonaise met vandouvan • salade met kervel EN Iberico ‘Cebo’ ham • Manchego kaas • pruimen • Iberico bitterbal EN Pastrami van kalf • krokant van Parmezaanse kaas • mayonaise met gember • piccalilly Geserveerd met brood en Springer frietjes Gang 2 Nagerecht Perentaart • toffee ijs • slagroom High Wine Maak er een High Wine van door bijpassende wijnen te bestellen. Laat u verwennen door 3 halve bijpassende wijnen bij de etagère en 1 bijpassende wijn bij het dessert voor € 15,00 p.p.
Namiddag kindermenu Frietjes met een snack naar keuze **** Kinderijsje € 11,00
Zondag gesloten Inmiddels zijn wij al een aantal weken op zondag gesloten. We krijgen vaak de vraag waarom wij eigenlijk op zondag dicht zijn gegaan. Na het winnen van de Gouden Pollepel is het erg druk geweest. Eigenlijk stonden wij voor de keuze om of meer personeel aan te nemen of om een dag dicht te gaan. Uiteindelijk hebben wij ervoor gekozen om met het vaste team 5 dagen in de week voor u klaar te staan. Laten wij het vaste team nog een keer voorstellen, deze gezichten krijgt u te zien als u bij ons komt eten: Team Springer Spits Sous chef Jelmer Mourik Onze chef staat zijn mannetje in de keuken, hij creëert heerlijke gerechten, zorgt dat alles in huis is en staat op zaterdag in de voorlinie aan de kachel. Centraal midden Zelfstandig werkend kok Sander Agterberg Onze alleskunner die ook in de bediening van onschatbare waarde is. Dit sociale dier houdt het team bij elkaar en zorgt dat het team functioneert. Keeper Eigenaresse Margot Boerefijn Margot houdt alle ballen hoog en tegen wanneer er problemen zijn. Ze houdt het overzicht en is gastvrouw in de Brasserie. Reserve bank Per en Trudy Boerefijn Per en Trudy hebben al een tijdje terug een stap terug gedaan. Ondanks dat blijven ze onmisbaar. Per staat elke morgen in de keuken om de mice en place te bereiden. Trudy is gastvrouw op drukke dagen en houdt de administratie bij. Nieuwe openingstijden: dinsdag t/m zaterdag vanaf 10.00 Zondag en maandag gesloten
Proeven met Margot Heb je al plannen voor morgenmiddag? Dan gaan we proeven met gastronoom- sommelier en vinoloog Margot Boerefijn. Wij serveren 3 gerechten met 3 bijpassende wijnen. Margot geeft uitleg over de wijnen en waarom de wijnen bij het eten passen. Leerzaam en ook erg smakelijk. Datum: zaterdag 3 oktober Reserveren kan via info@brasseriespringer.nl of 0182-320690. Kosten € 29,50 p.p. Tijden: 15.00-17.00. Eerstvolgende editie: Zaterdag 7 november
Have a break...have a Springer lunch
Thuiswerken hoort bij het nieuwe normaal, thuis lunchen dus ook. Elke dag een dezelfde bruine boterham met een glaasje melk. Dat komt, net zoals de muren, na een tijdje op u af. Lunchen bij Springer biedt een lunchpauzemenu aan waarin u binnen een half uur weer buiten staat en weer vol energie aan het werk kan. * Lunchpauzemenu € 14,75 -Broodje kroket, kopje tomatensoep, glas Groene hart appelsap, koffie of thee. *Belt u wel even van tevoren? Een half uur is alleen haalbaar als u van tevoren even belt.
Dagschotel
Op dinsdag t/m donderdag serveren wij een wekelijks wisselende dagschotel voor een aantrekkelijke prijs. Hieronder vindt u de dagschotels voor de aankomende weken.
Dinsdag 6 t/m donderdag 8 oktober Uit Italië - flammkuchen op zijn Italiaans €15,00 -Gedroogde Italiaanse ham -Crème van gedroogde tomaat -Mozzarella -Rucola salade
Dinsdag 13 oktober t/m donderdag 15 oktober Uit Schoonhoven – kroketten €13,50 -Kipkroket & vegetarische currykroket op traditionele wijze gemaakt in eigen keuken -Aardappelsalade -Met knoflook geroosterd brood -Springer frieten
Dinsdag 20 oktober t/m donderdag 22 oktober Uit Azië – Javaanse saté €15,00 -Javaanse saté met veel verse groenten -Saté saus -Springer frieten
Dinsdag 27 oktober t/m donderdag 29 oktober Uit Indonesië – Nasi Ramas € 15,00 -Eitje telor -Rendang rundvlees -Saté met pindasaus -Boemboe boontjes -Pittige makreel in tomaat -Atjar