Kennisbanken E-installatie
Themanieuwsbrief
slimme installaties
Online versie
Integratie van slimme woninginstallaties blijft taak voor de installateur

Steeds meer woningen zijn uitgerust met slimme systemen. Sommige kun je zo in de winkel kopen en zelf in huis zetten, maar alle onderdelen met elkaar laten communiceren blijft een taak voor de installateur.

Lees verder >
(advertorial)
Hager
Coviva: plug & play domotica
De draadloze smarthome oplossing Coviva van Hager kan zeer snel en efficiënt worden geïnstalleerd. Verhoog het comfort voor je klant dankzij volledige controle over zijn verlichting, zonwering en kamertemperatuur. Daarnaast koppel je Coviva gemakkelijk met een slimme assistent.
NEN 1010 krijgt aanvulling over slimme (energie)installaties

NEN 1010 wordt uitgebreid met een deel over slimme energie-installaties. Want of het nu gaat om de installatie van zonnepanelen, opslagsystemen of een warmtepomp: er komt vaak meer bij kijken dan je denkt.

Lees verder >
Wat kunnen 90 miljoen lantaarnpalen behalve licht geven?  

Vooralsnog zien we een lantaarnpaal als een gekromd stuk buismateriaal om een lichtbron in te monteren. Maar je kunt er ook naar kijken als een intelligent knooppunt in een netwerk.   

Lees verder >
Risico’s gebouwbeheersystemen met internetconnectie beperken

Om de risico’s van gebouwbeheerssystemen met internetconnectie te beperken adviseert Techniek Nederland om altijd vijf stappen in acht te nemen.

Lees verder >
Smart-huishouden geeft gemiddeld 372 euro uit aan slimme apparaten

Een Nederlands smarthome gezin geeft in 2019 gemiddeld 372 euro uit aan slimme apparaten. Dit zegt Dutch-Tech Magazine op basis van data van Statista.

Lees verder >
Vakmedianet
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright