Partij van de Arbeid
Nieuwsbrief

Beste partijgenoot,

Zaterdag 4 februari is het zo ver: ons congres 'Tijd voor actie!' in Den Bosch. Dit jaar wordt een zeer bijzondere editie. GroenLinks houdt haar congres namelijk in hetzelfde gebouw naast ons. We geloven dat we door samen te werken beter kunnen zorgen voor een sociaal, duurzaam en eerlijk Nederland. We nodigen je dus van harte uit! Neem ook gerust je familie en vrienden mee. We hebben namelijk een programma dat voor iedereen aantrekkelijk is!

Zo komen onder andere Marjolein Moorman, Jerry Afriyie en Tim S' Jongers spreken. Laat je inspireren door spoken-word artist Benjamin Froh of feministes van het eerste uur Hedy d'Ancona en Andrée van Es. Natuurlijk is Attje Kuiken er ook. Samen met Jesse Klaver zal zij de campagne voor de aanstaande verkiezingen aftrappen. Ook onze Tweede en Eerste Kamerleden en Europarlementariërs zijn van de partij. Tijdens de lunch kun je persoonlijk met ze in gesprek over de dingen die jou aan het hart gaan. Natuurlijk spreken ze ook over de grote uitdagingen van de toekomst: duurzame energie, stijgende kosten voor levensonderhoud, eerlijke winst- en vermogensbelasting en betere bereikbaarheid van regionale gebieden. 

We sluiten de dag af met de gezamenlijke aftrap van de campagne voor de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen! Want samen kunnen we de wereld mooier en eerlijker maken.

En, nogmaals: iédereen is welkom. Voor niet-leden en nieuwe leden is er zelfs een speciale opening: ‘Croissants en Koffie’. Daar heb je tussen 9.30 uur en 10.15 uur de gelegenheid om kennis te maken met mensen uit alle lagen van onze partij. Ook kun je je daar inschrijven voor een congrestour met een van onze politici.

Lijkt je dat leuk? Geef dat dan aan bij het aanmeldformulier. Je ontvangt dan een aparte mail met alle informatie.

Meer informatie over het officiële gedeelte vind je in de congresbundel. 

Eindelijk! Het wordt verboden om te discrimineren op seksuele gerichtheid en handicap.

Dankzij onder andere Habtamu de Hoop wordt expliciet in artikel 1 van de grondwet vastgelegd dat discrimineren wegens seksuele geaardheid, gender of handicap verboden is. Dit is een essentiële aanvulling op het verbod om te discrimineren op godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras en geslacht. Hiermee is Habtamu de jongste parlementariër ooit die de Grondwet heeft gewijzigd.

We staan op de schouders van reuzen. Voor het wijzigen van de Grondwet heb je een lange adem nodig. Dus dank aan de eerdere initiatiefnemers Anja Timmer, Kirsten van den Hul en Pierre Heijnen en alle (oud)medewerkers die eraan hebben gewerkt. 

Registreren als kiezer in het buitenland?

Nieuwe, historische verkiezingen! Of je nu in Nederland, of daarbuiten woont, we hebben je hulp nodig voor 1 februari. Dat is de deadline voor het registreren van kiezers voor de nieuwe verkiezingen voor het Kiescollege Niet-Ingezetenen, dat direct invloed heeft op de Eerste Kamer-verkiezingen. Mei Li Vos legt het uit, en hier vind je meer informatie.

PvdAcademy 2023

Op zaterdag 14 januari was het weer zover. De nieuwe lichting van de PvdAcademy kwam samen in de Utrechtse raadzaal om het jaar af te trappen. Ter gelegenheid van het nieuwe jaar sprak voorzitter Esther-Mirjam Sent de groep toe met veel enthousiasme. In de PvdAcademy werken enthousiaste, jonge sociaaldemocraten samen aan een inhoudelijk programma. Dit programma ambieert talentontwikkeling in de breedste zin van het woord: van het opdoen van nieuwe (sociale) vaardigheden tot inhoudelijke politieke kennis. De kern is dat de deelnemers zelf bepalen wat ze willen ontwikkelen. Zo zullen dit jaar laaggeletterdheid, internationale veiligheid, asielbeleid en nog veel meer andere onderwerpen op de agenda staan. Afgelopen jaar spraken de deelnemers onder andere met communicatie-expert Julia Wouters over politieke communicatie en met Europarlementariër Lara Wolters over haar politieke carrière.

Wil je meer informatie over de PvdAcademy? Volg dan deze link of loop langs de stand op het congres op 4 februari.

Tijdelijke contributieverhoging

“JA21 hoopt met 5 tot 8 zetels in Eerste Kamer Rutte rechtsaf te sturen” konden we lezen in de krantenkoppen afgelopen dagen. En JA21 is niet de enige. Over een ding zijn wij het eens met ‘rechts’: de verkiezingen in maart gaan niet alleen over de koers in onze provincies en waterschappen. Ze gaan net zo goed over de koers die Nederland de komende jaren vaart. En die moet naar links gaan. Help jij ons al mee om deze ronde te winnen? Alle extra steun is welkom!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: de uitslagen van de verkiezingen kunnen zorgen voor verandering – een links tegengeluid in de Eerste Kamer. En om dat te bereiken, hebben we geld nodig. Zodat onze lokale campagneteams en vrijwilligers hun regio’s rood kunnen kleuren. En we via de media onze standpunten kunnen verkondigen. Luid en duidelijk. Help dus mee, en doneer aan de campagne. Door een tijdelijke contributieverhoging, of met een kleine donatie. Het is allebei zó geregeld. En zo maken we Nederland langzaam maar zeker weer sociaal voor iedereen!

Verhoog je contributie tijdelijk!

Agenda

21, 22, 28, 29 jan: Canvasdagen afdelingen
25 jan: PvdA Praat 
04 feb: Verkiezingscongres PvdA 

 

relatienummer: 283574

Je ontvangt deze email omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van deze nieuwsbrief. Wil je je voorkeuren aanpassen of afmelden: klik dan op onderstaande link E-mailvoorkeuren.