Tijd voor pizza lezer?

3 maanden geleden


Text only:

Preview tekst Preview tekst Bekijk de webversie Lekker Leven Tips  

Beste lezer,

Met een zonnige week voor de boeg maken we ons op voor de lente. Voor een deel van de Nederlanders geen goed nieuws, de berk staat op het punt om hun pollen te verspreiden. Een gewaarschuwd mens... zorg dat je snel start met je medicatie! 

Voor de ouders onder ons is er een leuke Engelstalige videoserie die wij aanbevelen. Lees maar snel verder...

Tip voor ouders

Het is best een uitdaging om als ouder je kind handvatten te geven hoe ze het beste kunnen omgaan met hun allergie en de stress die daar omheen hangt.

Dr. Donna DeCosta van de website FOODasc.com heeft een gratis Engelstalige videoserie opgezet om daarbij te helpen. Haar focus is vooral kinderen met een allergie.

Het is gratis, dus wellicht leuk om mee te kijken? De eerste video staat al online, dus gelijk aanmelden is aan te raden!

Schrijf je ook in voor de gratis video's Pizza feestje

Niets is zo lekker als een zelfgemaakte pizza! Maar best een uitdaging als je FODMAP arm of glutenvrij moet eten. Wij helpen je graag op weg met dit recept waar iedereen van kan genieten, dus maak er gerust een pizza-feestje van!

Het recept is geschikt voor het FODMAP arm dieet, is ook glutenvrij. Door vegetarische kaas te gebruiken kan het ook melk & lactose vrij gemaakt worden. 

Lees meer
Histamine intolerantie: waarheid ligt in het midden?

“Wanneer symptomen verdwijnen met behulp van een histaminebeperkt dieet, bevestigt dit de histamine-intolerantie.” Waar of niet? 

Dat is iets genuanceerder is lees je in dit artikel:

leer meer over histamine Vergoeding Zelfzorgprogramma's

We hebben op dit moment maar liefst zes zelfzorgprogramma’s die je zelf, of samen met de behandeling van je diëtist of arts, kunnen helpen om snel van je klachten af te komen en te begrijpen waar ze vandaan komen.

FODMAP Arm dieetSIBO (te veel bacteriën in je darm) dieet bij PDSGluten- en Lactosevrij dieetHooikoorts ManagementHistamine OvergevoeligheidFructose Overgevoeligheid

Het leuke is dat veel zorgverzekeraars gezondheidscursussen of preventieve cursussen vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. Dat is fijn, want dan gaat het niet van je eigen risico af! En kunt ook gewoon je diëtist blijven bezoeken, dat komt uit een ander potje.

Lekker Leven Lidmaatschap

Meer kennis over je aandoening geeft vrijheid. Daar zijn wij bij Allergieplatform van overtuigd. Niet voor niets is ons motto 'Lekker Leven met Allergie'!

Wij zijn er voor jou! 

Sinds onze oprichting in 2004 werken we continu aan het verbeteren van kennis rondom allergie. Niet alleen bij mensen die een allergie hebben, maar ook bij zorgprofessionals, horeca en het grote publiek. Met jouw steun hebben we grote stappen kunnen zetten!

Bovendien als je je nu aanmeld krijg je als je de Allergiebeurs bezoekt een leuke goodybag! Lidmaatschap kost 5 euro per maand en kan op elk moment opgezegd worden. 

Ik word ook Lekker Leven Lid! 

Graag tot snel!
Marieke en Marloes, namens het team van Allergieplatform.nl 

 

Allergieplatform.nl
Postbus 244
3340 AE H.I. Ambacht
info@allergieplatform.nl

         

stuur deze e-mail door| voeg mij toe aan je adresboekmijn gegevens wijzigen | afmelden nieuwsbriefAllergiesupermarkt.nl

Categorieën: Gezondheid | Welzijn
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019