NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Toch bijna alle containers ‘Ever Given’ opgehaald
 
Hoewel eerst gevreesd werd dat klanten containers zouden weigeren en voor chaos zouden zorgen, lijken de containers die aan boord zaten van het ‘blokkeer’-schip ‘Ever Given’ nu toch vrijwel allemaal te zijn opgehaald.
 
 
 
#
 
Ex-sloopkoning Beelen koopt omstreden ADM-terrein
 
Het grotendeels braakliggende ADM-terrein in de Amsterdamse haven is voor een bedrag van 86 miljoen euro overgenomen door de voormalige sloopkoning Wim Beelen (46). Wat hij wil doen met het omvangrijke terrein, waar blijkens een kettingbeding van de gemeente Amsterdam alleen scheepsbouw mag worden uitgeoefend, is nog onduidelijk.
 
 
#
 
Nedcargo waarschuwt klanten voor forse kostenstijgingen 2022
 
De kosten van transport en logistiek stijgen volgend jaar met 8% tot 9%. Daarvoor waarschuwt algemeen directeur Jurgen Mook van Nedcargo Logistics Group in een brief aan klanten.
 
 
 
#
 
‘Floriway wordt onafhankelijke sierteeltvervoerder’
 
Na acht maanden wachten kreeg bloemenveiling Royal FloraHolland (RFH) toestemming van de ACM voor de overname van logistieke dienstverleners De Winter, Van Zaal en Wematrans. Daarmee is de weg vrij voor de oprichting van sierteeltvervoerder Floriway. ‘Dat wordt een onafhankelijk bedrijf’, benadrukt de beoogd algemeen directeur Toon Vos.
 
 
 
#
 
Corrosiebacterie eet schepen op in havengebied North Sea Port
 
In de jachthaven van Zelzate, aan het Kanaal Gent-Terneuzen, is een corrosiebacterie op de romp van enkele jachten vastgesteld. Vormt de bacterie een bedreiging voor het havengebied North Sea Port?
 
 
 
(advertentie)
#  
Heeft u boot of trein boekingen?
 

Profiteer van meer dan 700 ferry verbindingen, treinverbindingen en tunnelpassages!

Met Easytrip krijgt u snel bevestiging tegen concurrerende prijzen. Onze klantenservice helpt u graag verder.


BOEK NU!​ -->
 
 
 
#
 
Politie-inval bij Hamburgse reders wegens illegale sloop schepen
 
Meer dan honderd politiemannen deden afgelopen week invallen bij Hamburgse scheepvaartbedrijven in het kader van een onderzoek naar het illegaal laten slopen van drie vrachtschepen op Aziatische sloopstranden. Opzienbarend, want hoewel Europese overheden gruwen van het ‘beachen’ van schepen in Azië, zijn strafvervolgingen ertegen tot nu toe op de vingers van een hand te tellen.
 
 
 
#
 
Coronasteun stopt, net als belastinguitstel
 
De algemene coronasteunregelingen lopen, zoals eerder aangekondigd, op 1 oktober af. Dit betekent dat de regelingen NOW, TVL, Tozo, TONK en diverse fiscale maatregelen vanaf die datum niet worden verlengd, zo heeft het kabinet maandag officieel bekendgemaakt. In totaal heeft het steunpakket al ruim 80 miljard euro gekost sinds de invoering ervan in maart 2020.
 
 
 
#
 
Einde steuntijdperk betekent beperkingen durven loslaten
 
Met het aangekondigde einde van de coronasteunmaatregelen stopt het tijdperk waarin de overheid voor een groot deel verantwoordelijkheid heeft genomen voor ondernemers die door de coronacrisis werden getroffen. De wetten van de vrije markt gaan nu weer gelden. Dat is een verstandig besluit van het kabinet, mits hiermee wordt voorgesorteerd op het loslaten van vrijwel...
 
 
 
(advertentie)
#  
Wilt u betere visibility in uw supply chain?
 
Inzicht in de status van (internationale) zendingen wordt steeds belangrijker. Tooling om dit multimodaal te kunnen analyseren is essentieel. Maak van inzicht in uw supply chain een concurrentievoordeel.

Lees het e-book ->
 
 
 
#
 
Van Nieuwenhuizen wuift felle kritiek weg
 
Er is niets mis met de overstap naar haar nieuwe baan als voorzitter van lobbygroep Energie Nederland. Dat vindt demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) nadat zij de overstap heeft gemaakt naar de lobbyclub.
 
 
 
#
 
Fabrieken zuchten onder chiptekort en schaarse capaciteit lijnvaart
 
De wereldwijde supply chains piepen en kraken. Overal sluiten fabrieken vanwege corona-maatregelen en chiptekorten. En dan zijn ook nog eens de lijnvaarttarieven door het dak gegaan.
 
 
 
#
 
ILT-inspecteur is ook maar een mens
 
Met de komst van de slimme tachograaf en de veranderingen door het Mobiliteitspakket konden nieuwe ontwikkelingen in het kader van de handhaving niet uitblijven. Inspectie Leef­omgeving en Transport (ILT) en haar EU-collega’s zijn verschillende systemen aan het testen voor het op afstand uitlezen van tachografen. EU-lidstaten dienen medio 2024 te beschikken over dergelijke apparatuur.
 
 
 
(advertentie)
#  
Verbeter de veiligheid van uw wagenpark
 
Het verbeteren van rijgedrag en veiligheid op de weg wordt steeds belangrijker. Benieuwd wat A-spelers in fleetmanagement oplossingen hierover zeggen? Ontdek het in het webinar van Webfleet.

Schrijf u in voor het webinar
 
 
 
#
 
Grootste containerschip ‘Ever Ace’ doet Rotterdam aan
 
Het grootste containerschip ter wereld ‘Ever Ace’ doet voor de eerste keer de Rotterdamse haven aan. Zaterdag 4 september, tijdens de Wereldhavendagen, verwacht ECT het schip rond 15.00 uur te ontvangen aan de Delta terminal (zuidzijde) in de Amazonehaven.
 
 
 
#
 
DSV schrapt Panalpina uit bedrijfsnaam
 
DSV Panalpina wordt weer gewoon DSV. Dat is korter en bekt beter, vindt topman Jens Bjørn Andersen van de Deense expeditiegigant. Daarmee verdwijnt een historische naam definitief uit de expeditiewereld
 
 
 
#
 
Zilvervloot voor CMA CGM dankzij containers
 
De Franse vervoerder CMA CGM heeft zijn bedrijfsresultaat (ebitda) in het tweede kwartaal opgeschroefd naar 4,57 miljard dollar, 280% meer dan de 1,20 miljard dollar die in dezelfde periode vorig jaar de boeken in ging.
 
 
 
(advertentie)
#  
Flexibele contracten en direct inzetbaar.
 

DOCKR lost jouw logistieke uitdagingen op, zodat jij je kan focussen op de rest. Dat doen we met flexibele contracten en elektrische voertuigen. Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen?


Voor meer informatie, klik hier:
 
 
 
#
 
Airbus wil met A350F vrachtmarkt veroveren
 
De Europese vliegtuigbouwer Airbus heeft het groene licht gegeven voor de bouw van een vrachtversie van het populaire A350-passagiersvliegtuig. Met een capaciteit van negentig ton wordt het vrachtvliegtuig een concurrent van het huidige paradepaardje van Boeing op vrachtgebied, de B777-200F.
 
 
 
#
 
IATA: vraag naar luchtvracht ver boven 2019
 
Het internationaal luchtvrachtvervoer blijkt ook in de zomermaand juli geen pauze te hebben genomen. Het transport, gemeten in zogeheten vrachttonkilometers, steeg met 8,6% vergeleken met juli 2019.
 
 
 
#
 
Hoge containertarieven door vraag & aanbod?
 
Deze september is het ondertussen veertien jaar geleden dat ik begon aan een studie economie in Utrecht. Tijdens die studie heb ik veel geleerd, ook het een en ander over economie. Ik moest hier aan denken toen ik dit weekend op LinkedIn een poll van Diederik-Jan Antvelink, directeur Nedcargo, voorbij zag komen. ‘Les 1: Vraag...
 
 
#
 
Plan bevaarbare Elbe met scepsis ontvangen
 
Het plan om de Elbe 340 dagen per jaar bevaarbaar te maken tussen Pardubice en Hamburg zorgt voor schouderophalen bij de scheepvaart en felle protesten bij natuurbeschermingsorganisaties. Het schouderophalen geldt voor de diepgang van 1,40 meter die Duitsland wil realiseren, de protesten van milieuorganisaties gaan over het baggeren, de oeveraanpassingen en het afsnijden van bochten.
 
 
 
#
 
Moerdijk zet in op het ‘hout van de toekomst’
 
Moerdijk barst van de circulaire en duurzame ontwikkelingen in de houtsector. Zo geeft de Palletcentrale houten pallets iedere keer weer een nieuw leven. En Labee Group zamelt veelal houtafval in die na verwerking per schip wordt doorgevoerd.
 
 
 
#
 
Containerrederijen bestellen meer scheepscapaciteit dan ooit
 
Nog nooit bestelden containerrederijen wereldwijd in zo’n korte tijd zoveel nieuwe scheepscapaciteit als in de eerste acht maanden van dit jaar, zo meldt Peter Sand, chief shipping analyst van de internationale redersorganisatie Bimco. De rederijen gooiden 381 containerschepen in hun winkelwagentje, in totaal goed voor 3,44 miljoen teu capaciteit.
 
 
(advertentie)
#  
Neem een gratis proefabonnement op Nieuwsblad Transport
 

De redactie van Nieuwsblad Transport houdt u via nieuwsbrieven op de hoogte van het laatste nieuws uit de transportsector. Wilt u graag volledige toegang tot alle artikelen? Probeer dan het gratis proefabonnement voor één maand.


Bekijk actie
 
 
 
 
www.nt.nl redactie@nt.nl
 
Afmelden 010-280 10 00
 
 
© 2021 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam