NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Topman ONE: ‘Wij gaan capaciteit met 150.000 teu per jaar opvoeren’
 
De in Singapore gevestigde Japanse containerlijn Ocean Network Express (ONE) wil tot 2030 jaarlijks 150.000 teu nieuwe scheepscapaciteit in de vaart brengen.
 
 
#
 
Trucktol komt er definitief, Tweede Kamer akkoord
 
De Tweede Kamer heeft de wetsvoorstel voor de vrachtwagenheffing aangenomen. Daarmee is het nu definitief dat de trucktol er komt. Het kabinet mikt erop de heffing uiterlijk per 1 januari 2027 in te voeren.
 
 
 
#
 
Oplichters Havenbedrijf Rotterdam betalen geen cent
 
De IT-manager Y. H. die in 2018 door Havenbedrijf Rotterdam (HbR) wegens fraude werd ontslagen, heeft nog geen cent betaald van de 650.000 euro boete waartoe hij door de rechter is veroordeeld.
 
 
 
#
 
‘Stormen ruïneren winst havens’
 
Dat de storm Eunice vorige maand stapels zeecontainers omver blies in de Rotterdamse haven, was kinderspel vergeleken bij de ravage die de klimaatverandering later deze eeuw in zeehavens kan gaan veroorzaken, als we het nieuwe rapport ‘Act Now or Pay Later: The Costs of Climate Inaction for Ports and Shipping’ mogen geloven. De totale financïële...
 
 
 
(advertentie)
#  
SEGRO units nabij Schiphol
 

SEGRO Park Amsterdam Airport is optimaal gelegen nabij Schiphol, BREEAM Excellent gecertificeerd en o.a. voorzien van zonnepanelen en warmte- en koudeopslag.

Binnenkort start de bouw van de units van 1.300 m² tot 2.000 m².


Nieuwsgierig?
 
 
 
#
 
Nog volop uitdagingen bij elektrificeren heftrucks VCK
 
Overslagbedrijven als VCK Port Logistics in Amsterdam zijn druk bezig hun heftrucks te elektrificeren. Maar vanwege het hoge benodigde hefvermogen is dat nog niet zo eenvoudig. En waar halen ze de stroomcapaciteit vandaan om ze op te laden?
 
 
 
#
 
Een kijkje in de keuken van de grootste e-truckfabriek van Europa
 
De productie van elektrische vrachtwagens begint in Europa langzamerhand op gang te komen. De ene na de andere fabrikant presenteert zijn tijdspad op weg naar elektrificatie en belooft spoedig te starten met de massaproductie van e-trucks. Renault Trucks heeft sinds twee jaar in Normandië (Frankrijk) al een assemblagelijn die geschikt is voor e-trucks tot 27...
 
 
 
#
 
Waberer’s is weer uit het rood, maar 2022 wordt onzeker jaar
 
Waberer’s schreef vorig jaar voor het eerst sinds 2017 weer zwarte cijfers. De nettowinst over 2021 kwam uit op 18,1 miljoen euro, een verbetering van 33,3 miljoen euro. Ook de omzet viel hoger uit. Ondanks de zonnige resultaten maakt de Hongaarse transportreus zich wel zorgen over de oorlog in Oekraïne en de hogere minimumlonen in...
 
 
 
(advertentie)
#  
Building Technologies: meten is weten
 
Formule 1, hét voorbeeld waar data worden verzameld en geanalyseerd om snelheid en efficiëntie te verbeteren. Met ons Heylen Warehouses Building Technologies platform hanteren wij dezelfde strategie.

Benieuwd? Contacteer ons.
 
 
 
#
 
Franse Berto Groupe met overname ook Nederlandse markt op
 
De Franse transportreus Berto Groupe neemt Vincent Logistics uit Herstal in België over. Daarmee krijgt Berto ook zijn eerste vestiging in Nederland.
 
 
 
#
 
Amazon Air blijft maar groeien en groeien
 
De vrachtvloot van Amazon ­(Prime Air en Amazon Air) zag vorig jaar het aantal vluchten toenemen met ruim 30%. De meeste groei was er het afgelopen halfjaar in Europa, blijkt uit een recent rapport van onderzoekers van het Amerikaanse Chaddick Institute for Metropolitan Development (DePaul University). Zij volgen al enige tijd de uitbouw van het...
 
 
 
#
 
‘Alternatieve Rusland-routes toch een knauw voor de volumes’
 
Sancties leggen de handel met Rusland nu al weken plat. En wat betekent deze situatie voor de Nieuwe Zijderoute? We bespreken dit met Rogier Spoel van Evofenedex en met Onno de Jong van onderzoeksbureau Ecorys.
 
 
#
 
P&O Ferries na massa-ontslag in zee met Maltese crewleverancier IFM
 
P&O Ferries is een overeenkomst aangegaan met de leverancier van bemanningen IFM om de 800 ontslagen medewerkers te vervangen. Vakbonden hekelen de gang van zaken rond het massa-ontslag en ook de Britse overheid wil uitleg van P&O.
 
 
 
#
 
Tweede Kamer dringt aan op behoud Maastricht Airport
 
De Tweede Kamer heeft dinsdag een motie aangenomen waarin het kabinet wordt opgeroepen het belang van Maastricht Aachen Airport (MAA) voor Nederland te waarborgen.
 
 
 
#
 
Via de achteruitkijkspiegel vooruitblikken op vracht Schiphol
 
De Nederlandse luchtvrachtsector dreigt wederom tussen wal en schip te geraken als er niet met een voldoende aantal vrachtslots wordt voorgesorteerd op toekomstige tekorten aan vrachtvluchten op Schiphol. Dat was de waarschuwing op het recente Luchtvrachtwebinar, waarbij brancheorganisatie ACN de laatste Luchtvrachtmonitor presenteerde.
 
 
#
 
Hoge dieselprijs zet debat EU-brandstoftaks op scherp
 
De torenhoge dieselprijzen drukken nadrukkelijk hun stempel op de onderhandelingen over het verduurzamingspakket van de Europese Commissie. Vooral de steun voor uitbreiding van de emissiehandel naar het transport kalft daardoor af. Inmiddels leidt de dure diesel op steeds meer plekken tot protesten.
 
 
 
#
 
Sluiting spooremplacement Waalhaven Zuid niet van tafel
 
Dat spooremplacement Waalhaven Zuid, gevestigd in het Rotterdamse havengebied, zal moeten sluiten voor het rangeren van gevaarlijke stoffen is nog steeds een optie. Dit komt doordat de permanente brandvoorzieningen op het emplacement mogelijk niet voor 1 januari 2023 zijn gerealiseerd. Dit blijkt uit antwoorden van Vivianne Heijnen, staatsecretaris van het ministerie van Infrastructuur op kamervragen...
 
 
 
#
 
Den Haag, kom in actie voor energietransitie logistiek
 
Om over te kunnen stappen op zero emissie moeten transportbedrijven tegenwoordig zelf ook energie-expert zijn. Een typerend voorbeeld daarvan staat in de krant van deze week. Overslagbedrijf VCK in de Amsterdamse haven wil graag zijn heftrucks op stroom laten rijden in plaats van diesel, maar krijgt van netbeheerder Liander niet de benodigde stroom­capaciteit om ze...
 
 
#
 
Russisch AirBridgeCargo staakt alle vrachtactiviteiten
 
Volga-Dnepr Group (VDG) heeft alle vluchten van dochterbedrijf AirBridgeCargo (ABC) en zusterbedrijf van Atran Airlines stopgezet. Dat bevestigt de Russische moederholding nadat een nieuwe serie sancties het al bijna onmogelijk maakte om nog vrachtvluchten uit te voeren.
 
 
 
#
 
Elektrische bussenbouwer Ebusco stapt in Zero Emission Services
 
Ebusco, producent van elektrische bussen en laadsystemen uit Deurne, heeft een significant belang genomen in Zero Emission Services (ZES), producent en leverancier van ZESpack energiecontainers voor elektrische binnenvaartschepen.
 
 
#
 
Vlaanderen kijkt naar snelweg-bovenleidingen voor e-trucks
 
Wanneer snelwegen in Vlaanderen een bovenleiding worden uitgerust, kunnen elektrische trucks toe met een accu van 100 kWh. Dat is vergelijkbaar met die in een Tesla Long Range. Dat concludeert het Vlaams innovatieplatform voor de Logistiek (VIL) uit de tussentijdse resultaten van het project Logibat. Maar er is ook discussie. ‘eHighways? Die bestaan al. Dat...
 
 
 
#
 
Daling spottarieven containerlijnvaart zet door
 
De spottarieven in de containerlijnvaart, die sinds enkele weken bezig zijn aan een daling, zijn deze week opnieuw omlaag gegaan.
 
 
 
www.nt.nl redactie@nt.nl
 
Afmelden 010-280 10 00
 
 
© 2022 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam