De IJslandse vulkaan kan nog maanden spuwen
NRC5om5
Abonneer nu
Maandag 22 maart 2021
nrc.nl/5om5
Ontwikkel jezelf met NRC.
Vanaf € 2,- per week word je abonnee en krijg je onbeperkt toegang tot betrouwbare journalistiek.
Goedemiddag NRC-lezer. Het optimisme over het versoepelen van de coronaregels is geheel verdwenen, wat is er in twee weken veranderd? Verder: VVD-leider Mark Rutte wil bij de formatiebesprekingen ook JA21 betrekken, een partij die in alles verschilt van D66. 
Corona
Een week voor de verkiezingen lagen versoepelingen van de coronamaatregelen nog in het vooruitzicht, inmiddels is het perspectief somber. De druk op de zorg blijft een groot knelpunt.
Formatie
Het formeren van een nieuw kabinet is begonnen. VVD-leider Mark Rutte gaf vanochtend zijn favoriete coalitie prijs: VVD, D66, CDA en...JA21. Wat wil de partij van Joost Eerdmans? En waar liggen de pijnpunten?
Stickeractie
Verschillende mensen werden afgelopen weekend slachtoffer van een stickeractie van het anti-linkse platform Vizier op Links. Ze vonden stickers op hun deur met de boodschap dat ze „geobserveerd” werden. Dat strafrechtelijk aanpakken is „heel erg moeilijk”
Spleetvulkaan
Sinds vrijdag spuwt een vulkaan lava in IJsland. Voor nu zorgt de uitbarsting vooral voor mooie plaatjes, maar mogelijk kan de eruptie nog maanden of zelfs jaren voortduren.   
Angst
Bijna de helft van de Nederlanders krijgt ooit psychische problemen. Tijd om af te rekenen met de stigma’s eromheen, betoogt Josha Zwaan. Ze is moeder van een dochter die bang geboren is.  

 
Fijne avond. Heb je nieuws of commentaar? Mail ons op nieuwsbrief@nrc.nl.

Deze mail is verzonden naar newsletter@newslettercollector.com. Stuur deze mail vooral door naar vrienden. Zij kunnen zich vervolgens hier aanmelden.
Bekijk de webversie van deze nieuwsbrief. Beheer je instellingen voor de nieuwsbrief. (Hier kun je afmelden).
Deel deze nieuwsbrief TwitterFacebookLinkedInWhatsapp
NRC