Nieuwsbrief duitsland-reisgids.nl 
Mei 2018
Trek erop uit! Een paar dagen genieten in Duitsland
Beste John Do,
 
Het lijkt erop dat de lente dit jaar is overgeslagen en dat het meteen zomer is geworden. Heeft u ook zo´n zin om erop uit te trekken? Misschien een dagje winkelen in het meest pittoreske outlet-center van Duitsland? Of liever een paar dagen wandelen? Bijvoorbeeld in het Paderborner Land of de streek Vogelsberg in Hessen. Fietsliefhebbers kunnen kiezen uit meer dan 100 fietsvakanties op onze nieuwe website www.fietsvakantie-duitsland.nl. Maak bijvoorbeeld kennis met het Romantische Rijndal rond Boppard of de verrassend gemakkelijke fietsroutes rond Füssen aan de rand van de Alpen. Duitsland is niet voor niets al jarenlang vakantieland nummer 1!
 
Het team van www.duitsland-reisgids.nl   
 
Bad Münstereifel: het meest pittoreske Outlet-Center van Duitsland
Bad Münstereifel is een klein, pittoresk stadje in de Eifel dat wordt gekenmerkt door het riviertje de Erft dat dwars door de voetgangerszone loopt. De winkels van het City Outlet-Center zijn gevestigd in oude gebouwen, verspreid door de hele binnenstad. De winkels zijn van ma. t/m za. geopend van 10 - 19 uur. Let op: op Pinkstermaandag zijn de winkels gesloten.
 
 
 
Wandelen voor treinliefhebbers in het Paderborner Land
Voor treinliefhebbers is Altenbeken in het Paderborner Land, een waar paradijs. Trekpleister is het spoorwegviaduct, het grootste van kalksteen in Europa. Maar ook de oude stations, de keerdriehoek, de Rehbergtunnel en de 044-museum-locomotief laten het hart van elke spoor- en treinliefhebber harder slaan.
Meer informatie over de Viadukt-Wanderweg.
 
 
Op de fiets door het romantische Rijndal rondom Boppard
Grijp de mogelijkheid aan al fietsend een van de grootste en oudste cultuurlandschappen van Europa te ontdekken: het Unesco Werelderfgoed Midden-Rijndal.  Naast de legendarische Loreley komt u ook door bekende plaatsen zoals Rüdesheim of Koblenz. Onderweg talrijke burchten en wijnbergen. Inclusief een wijnproeverij met heerlijke wijnen van de Bopparder Hamm.
 
 
 
Wandelen rondom de vulkaan in Hessen
De Vogelsberg is een prachtig wandelgebied in Hessen. Met zijn natuur, leuke vakwerkplaatsjes en goede wandelpaden, is een prachtige streek om een paar dagen te gaan wandelen. Het vulkanisch verleden heeft het uitzien van de streek bepaald. U verblijft in het plaatsje Lauterbach. Dit leuke stadje heeft niet alleen prachtig vakwerk, maar ook mooie villa´s en voorname gebouwen.
 
 
 
Fietsen rond Füssen: met een sprookjeskasteel op de achtergrond
Een weekendje fietsen rondom Füssen in de Allgäu. Net buiten het mooie stadje ligt het wereldberoemde sprookjeskasteel Neuschwanstein. Omdat Füssen aan de rand van de Alpen ligt, is er voor elk niveau fietser een passend fietsaanbod. Bij deze korte fietsvakantie rondom Füssen is ondermeer een boottocht over de Forgensee inbegrepen.
 
 
 
Foto's:
Gezellige winkelstraten met veel vakwerk © City Outlet Bad Münstereifel
Wandelen langs de spoorweggeschiedenis © Touristikzentrale Paderborner Land e.V.
Fietsen langs de Rijn © Boppard Tourismus 
In 5 dagen rond de vulkaan © C. Marx Hungen
Schloss Neuschwanstein bij Füssen in de Allgäu © Füssen Tourismus und Marketing / www.guenterstandl.de
 
NLConnection Travel Marketing & Communication
www.duitsland-reisgids.nl info@duitsland-reisgids.nl

Uitschrijven / Gegevens wijzigen
Powered door YMLP