Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 17 augustus 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Big Four maakt het middelgrote advocatenkantoren lastig
Middelgrote advocatenkantoren in de regio verliezen terrein als ze zich niet specialiseren. De teruggang van regionale advocatenkantoren wordt onder anderen veroorzaakt door de Big Four uit de accountancy. De grote accountants begeven zich in toenemende mate op de juridische markt en concurreren daarmee deels de achterblijvers in de advocatuur weg.
Lees meer
 
 
Toezichtsplan arbeidsrelaties gepubliceerd door Belastingdienst
De Belastingdienst heeft het toezichtsplan arbeidsrelaties gepubliceerd. In het Toezichtsplan wordt aangekondigd dat ten behoeve van de handhaving minimaal 100 opdrachtgevers zullen worden bezocht.
Lees meer
 
Complete rapportgenerator van Visionplanner Advertorial

Het grootste cloudplatform in de accountancy levert niet alleen een super efficiënte SBR jaarrekening, maar komt eind dit jaar ook met een complete rapportgenerator. Met alle bekende onderdelen en veel mogelijkheden voor eigen inrichting & opmaak. Dat allemaal in 1 efficiënte samenstelstraat in de cloud. Efficiënt waar het kan, uitgebreid waar het moet.

 
Fiscus jaagt op zwartsparende Nederlanders BNP Paribas
In navolging van eerdere informatieverzoeken aan de Zwitserse autoriteiten voor de banken UBS, Credit Suisse en Julius Bär heeft de Nederlandse Belastingdienst nu zijn pijlen gericht op zwartsparende Nederlanders bij de bank BNP Paribas in Zwitserland. Dat meldt het Amsterdamse advieskantoor Vink & Partners.
Lees meer
 
 
Fiscus gunt boeren uitstel van betaling vanwege droogte 
De Belastingdienst komt boeren en tuinders tegemoet die deze zomer zijn getroffen door de aanhoudende droogte. Ze mogen hun belastingen later betalen. Dat meldt brancheorganisatie LTO Nederland. De Belastingdienst beschouwt het tekort aan neerslag als ”bijzondere omstandigheid”.
Lees meer
 
Wissel ervaringen uit met collega-kantoren Advertorial

Neem een kijkje achter de schermen bij ambitieuze accountantskantoren. De Accountancy Tour is een bron voor inspiratie voor moderne accountants die willen groeien.
· Doe inspiratie op voor efficiënt kantoorbeheer en digitale accountancy
· Ontdek het Exact-groeimodel voor accountants

2 PE-uren | Schrijf je gratis in. -> Bekijk de sessies

 
Vooruitblik op belastingplannen 2019
Volgende maand staat Prinsjesdag weer op het programma. Novak werpt alvast een blik vooruit en heeft de verwachte en aangekondigde belastingplannen op een rij gezet.
Lees meer
 
 
CDA wil straatdealers via fiscus aanpakken
De Belastingdienst moet worden ingezet om de criminele winsten van straatdealers in Amsterdam af te pakken. Dat wil het CDA in Amsterdam en in de Tweede Kamer.
Lees meer
 
Leer in 2 dagen hoe BTW in de praktijk werkt! Advertorial

Tijdens deze interactieve cursus op 7 en 14 nov. leert u alle ins en outs van de BTW. U krijgt o.a. uitgebreide uitleg van de plaats van dienstregels, regels voor transacties binnen en buiten de EG, aftrek van voorbelasting, teruggaaf BTW op oninbare vorderingen, BTW en e-commerce, BTW en onroerend goed en tips voor fiscale BTW-planning.

 
Belastingdienst: gebruik geen fictief BSN
De Belastingdienst waarschuwt werkgevers voor het invullen van een fictief BSN-nummer voor werknemers. Dat mag niet, ook niet als het werkelijke burgerservicenummer van de werknemer niet bekend is.
Lees meer
 
 
Zorgen om impact Brexit op Britse accountancy
Accountants in het noordelijke Yorkshire in Groot Brittanie vrezen de gevolgen van de Brexit voor hun sector. Dat blijkt uit een onderzoek van Blacks Solicitors dat in Economia wordt aangehaald.
Lees meer
 
 
Huurcontract niet relevant voor WOZ-waarde
Een heffingsambtenaar heeft bij de waardebepaling voor de WOZ ten onrechte rekening gehouden met de betrouwbaarheid van de overheid als huurder, heeft het Hof Arnhem-Leeuwarden bepaald. De ambtenaar bepaalde de WOZ-waarde van een groot kantoorpand dat aan de gemeente Arnhem werd verhuurd op 13.519.000 euro. Volgens de eigenaar lag de WOZ-waarde in 2016 echter veel […]
Lees meer
 
 
Grote bedrijven betalen MKB steeds later, ondanks nieuwe wet  
Het Nederlandse bedrijfsleven voldoet facturen alsmaar sneller, alleen grote bedrijven betalen facturen van het MKB langzamer. Dat blijkt uit de jongste Barometer Betaalgedrag van bedrijfsinformatiespecialist Graydon. In de eerste helft van 2018 betaalden bedrijven in Nederland hun facturen gemiddeld na 39,9 dagen. Dat is een halve dag sneller dan een jaar geleden. Daarentegen worden facturen […]
Lees meer
 
Jeroen Seijsener, Kubus Apeldoorn: ‘Bij nieuwe klanten heb je direct een goed verhaal’ Contentpartner
Jeroen Seijsener is in 2009 gestart met zijn Kubus vestiging in Apeldoorn. Kubus is een coöperatie, bestaande uit samenwerkende administratiekantoren, belastingadviseurs, bedrijfsadviseurs, specialisten en accountants. De organisatie heeft 101 vestigingen in Nederland en biedt dan ook een one-shop-stopping-kanaal aan haar klanten aan. Dit is ook zeker waar Jeroen achterstaat: optimaal fiscaal advies en efficiëntie en […]
 
PE à la Carte 2018 Opleiding
Je kunt je eigen PE-menu samenstellen. Zo geef je op plezierige wijze invulling aan jouw PE-verplichting. Je kunt je voor meerdere bijeenkomsten inschrijven, maar uiteraard kun je ook één bijeenkomst bezoeken. Dit jaar vindt de PE à la Carte plaats bij Bilderberg Hotel De Buunderkamp in Wolfheze. Overnachting behoort tot de mogelijkheden. Extra informatie PE à la […]
 
Secretarieel medewerker (m/v), 32-40 uur Vacature
Wij zoeken bij van helder accountancy, belastingadvies en consultancy ter uitbreiding van het secretariaat een secretarieel medewerker voor de ondersteuning van het team bestaande uit cliëntmanagers en assistent accountants. Heb je net een secretariële opleiding afgerond of heb je al enige ervaring op het secretariële vlak dan zijn wij op zoek naar jou. Wat ga […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn