In René zijn zoektocht naar bijzondere producten komt hij bij verschillende boeren, telers en leveranciers van Ekoplaza. Hij bezocht bataatteler Joep, boer Klaas, kaasspecialist Erik en ook deze week ontmoet hij twee van onze leveranciers. Ga op pad met René en zet deze feestdagen een écht goed verhaal op tafel! |
|
| Bekijk de openingstijden van jouw Ekoplaza of bestel je boodschappen vrijdag vóór 13.00 uur en heb ze op tijd in huis voor de feestdagen. |
| Nog t/m 26 december spaar je in de winkel voor een gratis verwenpakket vol met feestelijke producten. |
|
| Ook deze week hebben we weer verschillende toppers geselecteerd. De aanbiedingen zijn geldig van 11 december t/m 26 december. Ben jij benieuwd naar onze kerstaanbiedingen? |
|
Je proeft dat dit voedzaam brood is René ging op bezoek bij een oude bekende. Een goed brood heeft volgens broodbakker Menno ‘t Hoen 'een opengebarsten korst en een veerkrachtige binnenkant’, en dat kan René beamen. Menno bakt brood zoals de Fransen dat deden; handgemaakte desembroden en stokbroden met een knapperige korst. Hoe hij dat doet ziet René wanneer hij om zich heen kijkt in bakkerij Vanmenno. Machines helpen het proces makkelijker te maken, maar het overgrote deel wordt met de hand gedaan. |
|
Tv-kok René Pluijm tovert met groenten! Deze week zet hij geroosterde witlof met pistachenootjes en granaatappel op tafel. René: "Het stoort mij dat de belangrijke bittersmaak uit onze samenleving wordt weg gemanipuleerd. Deze belangrijke smaaktoon kan, in balans met de rest, een gerecht opwaarderen. Net als in het leven!" |
|
|
Rodney en de chocoladefabriek René was op bezoek in de Amsterdamse chocoladefabriek van Chocolatemakers. Hier maken Rodney en Enver de chocolade van boon tot reep zelf. Dit doen ze met bonen die rechtstreeks worden ingekocht bij cacaoboeren, van drie verschillende oorsprongen met elk een eigen verhaal. |
|
| Gevuld bladerdeeg met sinaasappel en karwijzaad, Aziatische salade met bimi en gebakken avocado of een koud erwtensoepje. Ja koud! Want wist je dat een erwtensoepje ook koud geserveerd kan worden? |
|
Als voorvechter van kwaliteit en echte smaken, gaat René in het Noord-Spaanse Navarra op zoek naar een culinaire schat; de wijngaard van wijnmaker Fernando. Hij proeft wijn op een manier zoals hij nooit eerder heeft gedaan, loopt tussen de druivenbomen en proost samen met Fernando op de feestdagen. |
|
|
| | Chioggia bieten 500 g 0.95 |
|
|
|
|