Dinsdag 29 september
Bekijk online versie
Verbindingsfestival
Doe mee met Verbindingsfestival 2#
Na een succesvolle eerste editie van het festival op 11 juni, gaan we op 29 september verder met de tweede editie! Tijdens deze editie gaan we verder op het thema: Slimme en Gezonde Stad. Met dit keer als subthema's: Aardgasvrije wijk, Gezonde Gebouwen, Toegankelijke en Inclusieve wijk, Veilig op Straat, Digitale Leefomgeving en Duurzame Openbare Ruimte. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de line-up, welke spoedig online verschijnt. Doe jij ook deze editie (weer) mee? Bemachtig nu alvast je ticket.
Verbindingsfestival
Hoofdthema: Slimme en Gezonde Stad
Het hoofdthema van het Verbindingsfestival is Slimme en Gezonde Stad. Met als doel Nederland, juist ook in deze nieuwe werkelijkheid, vooruit te helpen, mooier, slimmer en gezonder te maken.

Tijdens het festival worden er een zes-tal subonderwerpen behandeld waar de verschillende sessies onder gelabeld worden. Voor de tweede editie van het festival, komen onderstaande thema's aan bod.
AARDGASVRIJE WIJK
Aardgasvrij is al de standaard in nieuwbouw en dat wordt het ook in renovatie. Versnellingsprogramma’s stimuleren all-electric wijken, niet langer afhankelijk van fossiele grondstoffen. Op welke aardgasvrije ontwikkelingen mogen we al trots zijn en welke stappen moeten we nog zetten? Tijdens het Verbindingsfestival gaan we #VanGasLos!
GEZONDE GEBOUWEN
Gezondheid is anno 2020 een van de grootste maatschappelijke uitdagingen. Het welbevinden van medewerkers staat, mede vanwege de gezondheidscrisis, centraal. Een hogere arbeidsproductiviteit en lager ziekteverzuim vormen de heilige graal, maar hoe komen we tot dat resultaat en hoe tonen we het aan?
TOEGANKELIJKE EN INCLUSIEVE WIJK
Om prettig in een wijk te kunnen wonen ook als er fysieke of verstandelijke beperkingen komen is toegankelijkheid een voorwaarde. En dan in brede zin van het woord: zowel sociaal als fysiek. Hoe zorgen we samen voor toegankelijke wijken waar iedereen kan meedoen?
VEILIG OP STRAAT
We willen steeds vaker naar buiten en zouden dat ook allemaal moeten kunnen: een frisse neus halen, een ommetje wandelen, een rondje fietsen, winkelen in de stad. Ook begrijpen we steeds beter dat (onze) kinderen zelfstandig naar school moeten kunnen gaan en vooral: buiten moeten kunnen spelen. We willen allemaal niet dat deze activiteiten eindigen in een (ernstig) ongeval met letsel. Daar waar er sprake is van een toenemende integrale trend naar meer actieve mobiliteit, zijn er evenzeer integrale trends in het verbeteren van de verkeersveiligheid op straat. Dus veiligheid vanuit mobiliteit, ruimte en gezondheid. Daar gaat deze stream over.
DIGITALE LEEFOMGEVING
Data spelen een steeds belangrijkere rol bij het beheer, onderhoud en de inrichting van de fysieke leefomgeving. Harde data zorgen ervoor dat je scherpere en beter onderbouwde keuzes kunt maken, die niet alleen op het onderbuikgevoel zijn gebaseerd. Je krijgt inzicht in het gebruik van je assets of hoe druk het is in de stad. Bovendien kan je on the spot aanpassingen doen, bijvoorbeeld door omleidingsroutes in te stellen of door het licht te dimmen. Slechts twee voorbeelden van hoe digitalisering de slimme en gezonde stad dient. Welke kansen de digitale leefomgeving biedt bespreken we tijdens het tweede Verbindingsfestival.
DUURZAME OPENBARE RUIMTE
Grondstoffen die we tot op heden gebruiken voor onze gebouwen, infrastructuur en inrichtingselementen raken langzaam maar zeker uitgeput. We zitten dan ook in een transitie naar een duurzamere manier van leven op alle vlakken. Door verstandige keuzes te maken zorgen we voor een planeet die langer meegaat en waarin wij en de volgende generatie zich prettig voelen.
Gratis ticket →
HOOFDSPONSOR
Sponsors Verbindingsfestival
PODIUMSPONSOR
Ook sponsor worden? Vraag het informatiepakket aan.
Sponsors Verbindingsfestival
Bekijk sponsormogelijkheden →
BEKIJK DE INFORMATIEVIDEO
 
Video Verbindingsfestival
Een evenement van:
© 2020 Duurzaam Gebouwd · 038 - 46 06 384 · info@duurzaamgebouwd.nl
Schrevenweg 3 · 8024 HB · Zwolle

Deze e-mail is verzonden aan newsletter@newslettercollector.com.
Je ontvangt deze e-mail omdat je bij Duurzaam Gebouwd, Bouwgenootschap en/of Stedebouw & Architectuur bekend bent als contactpersoon en we verwachten dat je onze e-mailberichten rondom het Verbindingsfestival op 29 september 2020 op prijs stelt. Vergissen we ons? Je kunt je eenvoudig uitschrijven.

Afmelden · Privacyverklaring