NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Tweede Kamer wil hoorzitting over corruptie in Rotterdamse haven
 
Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt een voorstel van CDA en VVD om een hoorzitting te organiseren over de corruptie in de Rotterdamse haven bij de douane.
 
 
 
#
 
Kerstcadeaus uitgepakt, containertarieven stijgen door
 
De spottarieven in de containervaart hebben met kerst een nieuw recordniveau bereikt. De Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), een belangrijke barometer van die tarieven, kwam uit op het puntentotaal van 2641.87.
 
 
 
#
 
Havenbedrijf Rotterdam: ‘Geen brexitchaos begin januari’
 
Het Havenbedrijf Rotterdam verwacht de eerste dagen van het nieuwe jaar geen brexitchaos vanwege weinig bedrijvigheid in de haven. Vanaf 1 januari zijn douaneformaliteiten voor goederenvervoer van en naar het Verenigd Koninkrijk (VK) weer noodzakelijk. Het onlangs afgesloten handelsakkoord tussen het VK en de Europese Unie (EU) verandert daar niets aan.
 
 
#
 
Maersk-schip bij Portugal door brand getroffen
 
De ‘Maersk Elba’ (13.100 teu) ligt al bija drie dagen voor anker ten zuiden van de uiterste zuidpunt van Portugal als gevolg van een brand in de machinekamer.
 
 
 
#
 
Commentaar – Coronajaar waarin de logistiek zich bewezen heeft
 
2020 zal de geschiedenisboeken ingaan als het ‘coronajaar’. Geen enkele gebeurtenis in de recente geschiedenis heeft zo’n grote invloed gehad op de wereldeconomie als Covid-19.
 
 
 
#
 
‘Brexit-akkoord biedt duidelijkheid, maar verandert weinig’
 
Het Verenigd Koninkrijk maakt vanaf 1 januari geen deel meer uit van de Europese Unie. Na de jaarwisseling is het VK een zogenaamd ‘derde land’ en zijn douaneformaliteiten een feit. Ook zullen er, in tegenstelling tot vervoer tussen EU-lidstaten, controles op in- en uitgaande goederen plaatsvinden. ‘Het handelsakkoord verandert daar niets aan’, reageert TLN-voorzitter Elisabeth...
 
 
#
 
Boekestijn Transport neemt Pools V&R Express over
 
Boekestijn Transport Services neemt het Poolse transportbedrijf V&R Express over. Per 1 januari 2021 wordt de vloot van Boekestijn, die nu uit 552 trucks bestaat, uitgebreid met vier combi’s en zestien trailers van V&R Express.
 
 
 
#
 
ONE brengt ’s werelds grootste containerschepen in vaart
 
De Japanse carrier Ocean Network Express (ONE) brengt zes nieuwe containerschepen in de vaart van meer dan 24.000 teu. Met deze capaciteit zijn de schepen de grootste van de wereld. ONE heeft een intentieverklaring getekend met de Japanse scheepsbouwer Shoei Kisen Kaisha. ONE chartert de zes schepen voor een periode van vijftien jaar.
 
 
 
#
 
Neptune bouwt zeilvrachtschip voor transport Ariane 6-raketten
 
De Nederlandse werf Neptune Marine in Hardinxveld-Giessendam is geselecteerd voor de bouw van een futuristisch schip, dat Ariane-raketten van Europa naar Frans-Guyana gaat transporteren.
 
 
#
 
Duitsland steekt miljoenen in extra truckparkeerplaatsen
 
De Duitse verkeersminister Andreas Scheuer heeft een nieuw investeringsprogramma aangekondigd om het aantal vrachtwagenparkeerplaatsen in Duitsland de komende jaren te verhogen. In de eerste fase van het programma zal tot 2024 een bedrag van 90 miljoen euro worden vrijgemaakt.
 
 
 
#
 
‘Europese transporteurs mijden bewust brexitchaos’
 
Europese transporteurs en logistieke bedrijven nemen waar mogelijk even geen klussen aan om goederen het Verenigd Koninkrijk in te vervoeren. Dit vanwege de mogelijke problemen die aan de grenzen ontstaan als gevolg van de brexit.
 
 
 
#
 
Groen licht China voor megafusie Koreaanse scheepsbouw
 
China heeft geen bezwaar tegen de voorgenomen fusie van de twee grootste scheepswerven van Zuid-Korea, Hyundai Heavy Industries en Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering.
 
 
 
#
 
‘Vertragingen na brexit door tekort aan declaranten’
 
Een tekort aan declaranten, oftewel personeel dat de douane-administratie van goederen verwerkt, leidt tot schade bij bedrijven en maanden vertragingen bij de grens met het Verenigd Koninkrijk als de douaneformaliteiten door de brexit per 1 januari 2021 ingaan. Daarover waarschuwt de ondernemersvereniging voor handel en logistiek Evofenedex na berichtgeving bij BNR Nieuwsradio.
 
 
 
#
 
Douane waarschuwt: ondanks brexitdeal meer gedoe aan de grens
 
De Nederlandse douane krijgt het hoe dan ook drukker na 1 januari, ondanks dat de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk een deal hebben gesloten. Daar moeten ook Nederlandse exporteurs en reizigers rekening mee houden, waarschuwt een woordvoerder.
 
 
 
Adverteren Colofon www.nieuwsbladtransport.nl
 
Abonneren Afmelden redactie@nieuwsbladtransport.nl
 
  010-280 10 00
 
© 2020 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam