Ui olie en pinda in de fles lezer

2 maanden geleden


Text only:

Preview tekst Preview tekst Bekijk de webversie Lekker Leven Tips  

Beste lezer,

Welke smaakmakers mis jij het meest? We horen veel dat ui en knoflook gemist wordt bij het SIBO (te veel bacteriën in je darmen) en het FODMAP dieet. Maar heb jij ook dingen die je mist? We hebben een select groepje chefs gevraagd ons te helpen met het vervangen van smaakmakers en we hebben daarvoor jouw input nodig! Laat ons even weten wat jij mist. Dan gaan wij hiermee aan de slag! Je kunt gewoon een reply sturen op deze email. 

Verder nog uitleg over de introductie van pinda bij baby's. Moet je nu je baby elke week een hapje pindakaas geven om een pinda allergie te voorkomen? Nee, daar is een stappenplan voor gemaakt! Lees daar ook meer over in deze nieuwsbrief...

Ui bij SIBO en FODMAP

Als je net start met de eliminatie fase van het SIBO of FODMAP arm dieet kun je best je ‘normale’ smaakmakers missen. Bijvoorbeeld ui… Hoe je deze toch kan blijven proeven? Door ui olie te gebruiken! Super eenvoudig te maken, lees snel verder.

Lees meer... Praktisch: hoe introduceer je pinda bij baby's? 

De één krijgt bij het ruiken ervan al een reactie, de ander eet het het liefst elke dag: pindakaas. Om pinda allergie te voorkomen start je met het geven van pinda het liefst als je kindje 4 tot 8 maanden is. Hoe je dat aanpakt? Bekijk hier het schema! Stuur het bericht ook gerust door naar jonge ouders; onder het bericht op onze site staan handige knoppen waarmee je het heel eenvoudig kunt delen via Whatsapp, Facebook, Pinterest etc.  

Lees meer en deel! 
Vergoeding Zelfzorgprogramma's

We hebben op dit moment maar liefst zes zelfzorgprogramma’s die je zelf, of samen met de behandeling van je diëtist of arts, kunnen helpen om snel van je klachten af te komen en te begrijpen waar ze vandaan komen.

FODMAP Arm dieetSIBO (te veel bacteriën in je darm) dieet bij PDSGluten- en Lactosevrij dieetHooikoorts ManagementHistamine OvergevoeligheidFructose Overgevoeligheid

Het leuke is dat veel zorgverzekeraars gezondheidscursussen of preventieve cursussen vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. Dat is fijn, want dan gaat het niet van je eigen risico af! En kunt ook gewoon je diëtist blijven bezoeken, dat komt uit een ander potje.

Lekker Leven Lidmaatschap

Meer kennis over je aandoening geeft vrijheid. Daar zijn wij bij Allergieplatform van overtuigd. Niet voor niets is ons motto 'Lekker Leven met Allergie'!

Wij zijn er voor jou! 

Sinds onze oprichting in 2004 werken we continu aan het verbeteren van kennis rondom allergie. Niet alleen bij mensen die een allergie hebben, maar ook bij zorgprofessionals, horeca en het grote publiek. Met jouw steun hebben we grote stappen kunnen zetten!

Bovendien als je je nu aanmeld krijg je als je de Allergiebeurs bezoekt een leuke goodybag! Lidmaatschap kost 5 euro per maand en kan op elk moment opgezegd worden. 

Ik word ook Lekker Leven Lid! 

Graag tot snel!
Marieke en Marloes, namens het team van Allergieplatform.nl 

 

Allergieplatform.nl
Postbus 244
3340 AE H.I. Ambacht
info@allergieplatform.nl

         

stuur deze e-mail door| voeg mij toe aan je adresboekmijn gegevens wijzigen | afmelden nieuwsbriefAllergiesupermarkt.nl

Categorieën: Gezondheid | Welzijn
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019