UitMetKinderen Nieuwsbrief 25 april 2013, meivakantie

5 jaren geleden


Text only:

 
 
 
Nieuwsbrief UitMetKinderen                                   Meivakantie, 25 april 2013

Beste Do,
Dit weekeinde begint de meivakantie in heel Nederland. Natuurlijk staan veel activiteiten dze dagen in het teken van 30 april. Daarom in deze nieuwsbrief enkele tips die in de vakantie zijn te doen.
Volg ons nu ook op Facebook of kijk eens op Twitter voor de laatste tips.

Tips


Spannendste tijdreis in de meivakantie
In de Meivakantie, van 27 april tot en met 5 mei, verzorgen de Museum-stoomtram Hoorn-Medemblik dagelijks een uitgebreide dienstregeling. Kom genieten van een unieke reisbeleving in het prachtige Westfriese voorjaarslandschap en geniet in deze periode van tientallen kleurrijke bollenvelden die langs de spoorlijn in bloei staan.
Nieuw in 2013 is 'Tulpen-station Wognum', waar wordt gestopt om van nog meer kleurenpracht te kunnen genieten. Meer informatie vindt u op museumstoomtram.nl 


MixMax Brasil doe/tentoonstelling in Tropen Museum, 27-4 t/m 20-5
Met MixMax Brasil kan je in de meivakantie van upcycle afvalmateriaal bloemen maken. Braziliaanse mixkunstenaars nemen je mee op ontdekkingstocht door de doe-tentoonstelling. Zij leren je de vrolijke frevodans of gaan bloemen van plastic tassen en flessen met je maken. Zowel dagelijks voor familes als 6-13 jaar. Meer info op http://www.uitmetkinderen.nl/pages/Tropenmuseum-Junior-Max-Brasil.htm


Dierenrijk in de meivakantie, de vernieuwde dierenshow Pico gaat op reis
Onderweg komt Pico, allerlei dieren tegen. Van ratten en fretten tot duiven en slakken. Aanwezigen kunnen heel dicht bij de dieren komen, terwijl Pico leuke weetjes over de dieren vertelt. De show is uitgebreid met de vogelspin, het rendier, de slak en de wasbeerhond. De interactieve show brengt de dieren nog dichterbij. Meer info op  http://www.uitmetkinderen.nl/pages/Dierenrijk.htm
Geldmuseum heeft special meivakantie activiteiten
Van 27 april t.m 12 mei zijn er speciale kinder activiteiten, zoals Volg het boevenpad en kraak de kluiscode. Maak je eigen kroon of een niet te vervalsen bankbiljet. Of leer op de GeldPolitie-Academie hoe je vervalst geld kunt opsporen.
Meer informatie http://www.uitmetkinderen.nl/pages/Geldmuseum.htm 
Meer nieuws en tips
1 Volwassenen voor een kinderprijsje Almere (FL)
Vleermuizenavond Acquoy (GD)
Een koninklijk uitzicht Apeldoorn (GD)
Kinderen tonen hun talenten Berg en Dal (GD)
Onderduiken en vrijheid Poederoijen (GD)
Juniorgidsen als 17e eeuwse bewoners Muiden (NH)
Napoleon even terug Naarden (NH)
Historische wandeling en inloopexcursies Bunnik (UT)
Opening Fortenseizoen Tull en?t Waal. (UT)
Permekemuseum gaat digitaal
Geniet en pluk de dag
Open dag Vernissage en Groei & Bloei Bussum


Zintuigentocht in Appelscha
Zet al je zintuigen op scherp, want er is onderweg van alles te beleven. Op deze verkenningstocht door het Drents-Friese Wold worden je zintuigen op speelse wijze ingezet. Wat zie, hoor, ruik, voel en proef je allemaal? Onderweg staat een heerlijke picknick klaar! De tocht is op zondagmorgen 5 mei om 10.30 uur en start vanaf het Buitencentrum in Appelscha. De wandeling en duurt ongeveer 1,5 uur. De kosten bedragen 17,5 euro, kinderen t/m 12 jaar betalen 12,5 euro. Vooraf aanmelden is noodzakelijk (0516-464040). 
Met Korting naar attracties
Via UitMetKinderen kunt u bij tientallen vermeldingen een kortingsbon krijgen,
soms wel 50%. Meer info http://www.uitmetkinderen.nl/zoeken/Korting.htm
Op zoek naar een geschikt Partijtje maak een keuze uit de vele mogelijkheden:
http://www.uitmetkinderen.nl/zoeken/Partijtjes.htm

Nieuwe tips, die de afgelopen periode zijn geplaatst, bijgewerkt tot 25-4-2013.
 
Minibosdorp maken op de hei, Putten(GD) ,
http://www.UitMetKinderen.nl/pages/Minibosdorp-maken-op-de-hei.htm
Ontdek de Krachtighuizerheide in Putten. Ga mee op wandelexcursie over hei en door bos, ga op zoek naar de grafheuvels en kijk uit naar dieren als de zandhagedis. Verzamel onderweg natuurlijke materialen om een minibosdorp van te maken. Inclusief ontbijt op een bijzondere plek in het bos.
  
Een verrassend vogelconcert, Ven-Zelderheide(LB) ,
http://www.UitMetKinderen.nl/pages/Een-verrassend-vogelconcert.htm
Laat je verrassen op deze vogelverkenningstocht in natuurgebied de Zelderse Driessen. Geniet van de vele vogels die dit gebied rijk is, en spits je oren voor de vogelgeluiden. IVN-gidsen laten je kennis maken met de veelzijdigheid van het rivierduinenlandschap. Wie weet sta je zelfs oog in oog met een das! Na de wandeling is er een ontbijt op bijzondere plek in het gebied.
  
Waterdiertjes vangen in een stukje historie, Enschede(OV) ,
http://www.UitMetKinderen.nl/pages/Waterdiertjes-vangen-in-een-stukje-historie.htm
Ontdek Landgoed Smalenbroek in Enschede. Geniet van de rijke geschiedenis van gebied en landschap tijdens een wandeling, luister naar de voorjaarsconcerten van verschillende vogels en ga op zoek naar de mammoetboom. Vang waterdiertjes en ontdek samen met de kids wat er leeft in de poelen, beken en vijver. Inclusief ontbijt op een bijzondere plek op het landgoed.
Dit uitje met natuurontbijt wordt georganiseerd door IVN Enschede
  
Ontbijten in de Natuurtuin, Lochem(GD) ,
http://www.UitMetKinderen.nl/pages/Ontbijten-in-de-Natuurtuin.htm
Een ochtend lekker buiten eten en de natuurtuin van IVN Lochem bekijken. De tuin is een ontdektuin over natuur en milieu, er is van alles te zien en beleven. Ervaren natuurgidsen vertellen over de tuin en de natuur in de omgeving.
Dit uitje met natuurontbijt wordt georganiseerd door IVN Noord Midden Achterhoek 
Ontbijten tussen de lammetjes, Den Haag(ZH) ,
http://www.UitMetKinderen.nl/pages/Ontbijten-tussen-de-lammetjes.htm
Ontdek het Zuiderpark in Den Haag. Ga mee op excursie in Heempark De Heimanshof, en verwonder je over de verschillende plantenfamilies en de landschapstuin met typische Nederlandse landschappen, speur naar insecten en vogels tussen de bladeren, en sluit de ochtend af tussen de pasgeboren lammetjes in de kinderboerderij. Inclusief ontbijt op een bijzondere plek in het park.


Gratis uitjes genoeg
Ondertussen staan er ca. 3000 uitjes op UitMetKinderen, waarvan ca 290 stuks met gratis toegang. Een dagje uit hoeft niet altijd veel te kosten. In het hele land leuke tips voor een financieel vriendelijk uitstapje met de kids: http://www.uitmetkinderen.nl/zoeken/Gratis-uitjes.htm  

Afmelden of wijzigen U ontvangt deze Nieuwsbrief omdat u zich heeft aangemeld via de site of dat u bij de bestelling van een kortingbon heeft aangegeven de nieuwsbrief te willen ontvangen. Afmelden van deze nieuwsbrief kan door een antwoord te geven op deze mail met als onderwerp "Afmelden". Wijzigingen kunt u door geven door een antwoord te geven met als onderwerp "Wijziging". Vermeld in de mail uw email adres waar wij de nieuws brief naar toe sturen en uw nieuwe e-mail adres.
Veel plezier met deze nieuwsbrief
Het UitMetKinderen Team

Uitmetkinderen.nl

Categorieën: Dagje uit Dierentuin Pretpark | Avonturenpark Weekend weg
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018