Uitnodiging Voorjaarslezing

Hovo Rotterdam

 


www.erasmusacademie.nl

Verdiepende cursussen op academisch niveau

Jaarlijks volgen rond de 3000 particulieren bij Erasmus Academie (voorheen Hovo Rotterdam) een van onze tientallen verdiepende cursussen op academisch niveau.

Je hebt geen vooropleiding nodig om een cursus te kunnen volgen. Nieuwsgierigheid en zin om te leren volstaan. Erasmus Academie is daarom de logische keuze voor iedereen die inspiratie, nieuwe inzichten en verdiepende kennis zoekt.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier het volledige aanbod

Uitnodiging Voorjaarslezing:
Thomas Mann, op zoek naar een gezonde omgang met ziekte

 

Docent: Trixie Hölsgens MA
Datum: 20 mei 2021, 13.00 - 14:30 uur

Thomas Mann: Op zoek naar een gezonde omgang met ziekte 

In het afgelopen jaar zijn we als collectief geconfronteerd met onze kwetsbaarheid. Op fysiek, mentaal en emotioneel vlak was en is de coronacrisis voor velen een beproeving. 

Thomas Mann schrijft in zijn werken graag en veel over ziekte en zien hem hierin ook ontwikkelen. We zouden kunnen stellen dat Thomas Mann, in de loop van zijn leven, een steeds verantwoordere manier gevonden heeft om met ziekte, verval en sterfelijkheid om te gaan. Wat aanvankelijk romantisch bitterzoete verheerlijking is, wordt een politiek bewust en volwassen humanistisch ideaal van krachtige persoonlijke groei; zonder daarbij de aandacht voor de zwakkeren en zieken te verliezen. Het lezen van Thomas Mann kan in deze tijd daarom een troost en steun zijn. 

In deze lezing neem ik u mee door het werk van Thomas Mann. Aan de hand van zijn werken ontdekken we hoe we als broze mens én mensheid op een goede manier kunnen omgaan met onze kwetsbaarheid en sterfelijkheid. 

Over de spreker

Trixie Hölsgens is filosoof en germanist en verbonden aan het Duitsland Instituut Amsterdam, afdeling Duitse taal en cultuur & Onderwijs. Als freelance docent geeft zij lezingen en colleges over filosofie en moderne letteren. 

Boek je ticket hier

Wegens succes herhaald!
Leer duurzaam beleggen

Docenten: Eline Hesse en mr. Tijs Wentink
Data: 13, 20 en 27 april 2021, 19.00 - 21.00 uur


Hoe kan ik de wereld veranderen door gerichte inzet van mijn geld? In deze cursus krijg je een beeld bij de mogelijkheden die er in de financiële markten zijn om je geld duurzaam in te zetten.

We besteden aandacht aan de basisbegrippen uit de beleggingswereld en lichten duurzame strategieën uit. Je leert hoe je jouw eigen doelstellingen kunt bepalen en zo je weg kunt vinden in de wereld van duurzaam beleggen.


 Nu in de avond! Deze cursus is een herhaling van de gelijknamige cursus uit 2020.

Bekijk de cursus en schrijf je in

Durf jij het aan?
Een onorthodoxe inleiding op politieke filosofie

Docent: dr. Gijs van Oenen
Data: 18, 25 maart & 1, 8, 15 en 22 april 2021
, 13.30 - 15.15 uur

Eigenlijk is het een wonder dat samenlevingen georganiseerd zijn, en ook nog eens bestuurd kunnen worden. Nog wonderlijker is dat we dit democratisch willen en kunnen, en dat we beschikken over rechten. Niet zelden gaat het natuurlijk ook danig fout. En ook als het goed gaat, zit er toch vanalles steeds scheef.

Immanuel Kant zei: mensen zijn krom hout, waarmee niet recht getimmerd kan worden. Politieke filosofie gaat over het hoe en waarom van het krom, over de aard van het hout, en over de kunst van het - min of meer - recht timmeren van de mens en zijn samenleving.
Bekijk de cursus en schrijf je in

Volg nu de online masterclass:
Kritisch denken in de digitale wereld

Docent: prof.dr. Rolf Zwaan
Datum: 27 mei 2021
, 09.30 - 11.00 uur

Met de introductie van zaken als fake news en alternative facts is er steeds meer belangstelling voor de verwerkingskant van digitale informatie. Welke psychologische processen gaan erachter schuil? En hoe zorg je ervoor dat de informatie die jij verspreidt betrouwbaar is en als zodanig ook wordt ervaren? Deze en andere zaken komen aan bod tijdens deze masterclass.

Na het volgen van de masterclass beschik je over de kennis van de psychologische fundamenten op het gebied van informatieverwerking en -verspreiding. Daarnaast heb je diverse handvatten om zelf aan de slag te gaan met het verwerken en creëren van betrouwbare informatie.
Bekijk de opleiding en schrijf je in

Digitaal onderwijs bij Erasmus Academie

De cursussen worden online via ZOOM aangeboden en zijn te volgen via de eigen computer of laptop. Na aanmelding voor een cursus ontvang je van ons de benodigde praktische informatie omtrent ons digitale onderwijs. Wat kan je verder verwachten van ons digitale onderwijs?
  • Uitgebreide handleidingen bij de software die we gebruiken
  • Een gloednieuwe digitale leeromgeving, Maester, voor een verrijking van de leerervaring
  • Behulpzame hosts bij elk online college voor technische begeleiding
  • Interactie met medecursist en docent tijdens de online colleges
  • Mogelijkheid tot het terugkijken van elk online college
  • Privacy is, ook online, gewaarborgd
Vragen? Mail ons
Help ons door je ervaring met Erasmus Academie te delen en bekijk onze reviews op Trustpilot:

Human score    Trustpilot Stars    number of reviews    Trustpilot Logo

Je ontvangt deze mailing omdat je informatie hebt opgevraagd over of op de hoogte gehouden wilt worden van onze cursussen. Indien je deze berichten niet meer wenst te ontvangen, kan je je onderaan deze mailing uitschrijven.

     

www.erasmusacademie.nl






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Erasmus Academie · Burgemeester oudlaan 50 · Rotterdam, Zh 3062 PA · Netherlands