Nationale Dyslexie Conferentie 27 maart 2019 Over Leesproblemen, Laaggeletterdheid en Dyslexie Hoe maak je van leerlingen betrokken lezers? Hoe zorgen we ervoor dat de leesweerstand vermindert en leesmotivatie verhoogt? Wat zijn de innovaties in het leesonderwijs? Kunnen we laaggeletterdheid voorkomen? Wanneer is een dyslexiebehandeling effectief? En wat zegt de inspectie van het onderwijs over dyslexie en dyslexieverklaringen? Alle leerlingen, studenten en volwassenen met leesproblemen moeten zich optimaal kunnen ontplooien. Het bestrijden van kansenongelijkheid en stimuleren van talent staat hierbij centraal. We doen het in Nederland goed, maar het kan nog beter! Meer dan 30 prominente sprekers delen op 27 maart daarom graag nieuwe wetenschappelijke inzichten, adviezen en praktische handvatten met u. Want actuele onderzoeksresultaten, nieuwe inzichten en ervaringen maken dat het zorglandschap rondom dyslexie blijft veranderen en verbeteren.
Het veelzijdige programma bestaat uit een ruime keuze van maar liefst 45 lezingen waaruit u uw eigen dagprogramma samenstelt. Het volledige zorgcontinuüm krijgt maximaal de aandacht op de Nationale Dyslexie Conferentie 2019. Van goed leesonderwijs tot effectieve interventies, van preventie tot compenserende maatregelen. Met als doel: bestrijding van kansenongelijkheid en stimulering van talent. Klik hier om aan te melden. Let op! Vroegboekkorting tot 14 januari 2019!
Een goede aanpak voor leesproblemen, laaggeletterdheid en dyslexie? Maak uw keuze uit 45 boeiende lezingen. Uitgelicht: Goed leesonderwijs Betrokken lezers: over leesmotivatie, leesweerstand en strategisch lezen Roel van SteenselElk kind een goed begrijpende lezer! Wat vraagt dat? Wat werkt en wat werkt niet? Kees VernooyInnovaties in het leesonderwijs: Hoe kunnen we de motivatie en het leervermogen verhogen? Harrold BekkeringBoekenwurmen en leeshaters Elsje van BergenFonemisch bewustzijn: instructie en differentiatie Aafke Bouwman Interventies - dyslexiebehandelingHoe ondersteun je de leesvloeiendheid bij leerlingen met leesproblemen? Jurgen TijmsImpliciet leren bij kinderen met dyslexie Judith Rispens Effectiviteit dyslexiebehandelingen Liesbeth Tilanus Toetsen en Interventies bij Dyslexie in het VO Maud van DruenenWelke succesfactoren maken een behandeling van dyslexie succesvol? Wim Tops Beleid - AanpakOpdracht OCW: kwaliteit van dyslexierapporten Femke ScheltingaData informatie - sturing voor efficiency, effectiviteit en innovatie in de dyslexieketen Marijke van Grafhorst en Remco ReijOuders betrekken bij dyslexie en werkdruk... Peter de VriesInspectie van het Onderwijs over het onderzoek naar dyslexieverklaringen Herman Franssen Bekijk hier het volledige programma.
Uitgebreide informatie over het programma, de sprekers, de informatiemarkt en aanmelding vindt u op de website: www.nationaledyslexieconferentie.nlLet op! Maak gebruik van de vroegboekkorting tot 14 januari 2019.Bij aanmelding van minimaal 5 personen van één school geldt een aantrekkelijke groepskorting.Studenten die een voltijdstudie aan een Hogeschool of Universiteit volgen, kunnen gebruik maken van de studentenkorting van 50%. Bent u intern begeleider, zorgcoördinator, remedial teacher, dyslexiebehandelaar, orthopedagoog(-generalist), (GZ-)psycholoog, logopedist, MasterSEN, ambulant begeleider, leraar, docent, decaan, studiebegeleider, lid van een zorgadviesteam, zorgcoördinator samenwerkingsverband, schoolleider of bestuurder in PO, SO, VO of MBO/HO? Dan mag u deze dag niet missen! Ik nodig u graag uit om aan deze onderwijsconferentie op 27 maart 2019 deel te nemen. Het belooft net als in voorgaande jaren weer een mooie en zeer leerzame dag te worden! Marrith Hoenderken Psycholoog Lexima Academie