Update Boulevard: effe label, vriendenavond en meer.
View this email in your browser

Nieuwsbrief

Het zonnetje laat zich alweer zien, de beestjes hebben zich vermenigvuldigd, de festivals worden uit de grond gestampt. Het is zomer! En dan kan Theaterfestival Boulevard nooit ver weg zijn. In deze nieuwsbrief onder meer: internationaal nieuws en griezelig nieuws!
Vriendenavond 13 juni
Vriend zijn van het festival heeft zo zijn voordelen. Je mag als eerste kaarten kopen (een week eerder dan de andere bezoekers), en je krijgt korting. 

Daarnaast word je op de hoogte gehouden van het programma. Zo geven wij onze Vrienden op dinsdag 13 juni aanstaande als eerste een inkijkje in ons volledige programma.

Tijdens deze Vriendenavond in Pand 18 zullen verschillende theatermakers al iets vertellen over hun voorstelling op Boulevard dit jaar. Erbij zijn? Word dan nu nog Vriend van het festival. 

Vriend worden doe je hier

EFFE Label voor Theaterfestival Boulevard!
En dan wat grenzenloos goed nieuws! De EFFE labels zijn bekend gemaakt. Theaterfestival Boulevard is geselecteerd voor dit Europese label, dat wordt toegekend aan festivals met hoge artistieke kwaliteit en een lokale, nationale en internationale werking. We ontvingen daarbij de volgende toelichting van de jury: ‘De jury waardeert de manier waarop Theaterfestival Boulevard de lokale gemeenschap betrekt en de werking van het festival door het jaar heen.’

Het label staat voor het platform Europe for Festival - Festival for Europe, een initiatief van de European Festivals Association (EFA). Naast ons zijn andere Nederlandse en Europese festivals geselecteerd zoals Noorderzon Groningen (NL), LIFT Festival London (UK), Santarcangelo Festival (IT) & Berliner Festspiele (DE). Maar ook onze Brabantse vrienden van Circo Circolo en November Music doen mee!

Reuzetrots zijn wij op deze erkenning, die past binnen de internationale ambities van het festival.

Dries Verhoeven - Phobiarama
We hebben al wat namen aangekondigd via allerlei kanalen, waaronder Phobiarama van Dries Verhoeven, die onlangs in Athene in première ging. In dit hyperactueel spookhuis ga je de grote angsten anno nu aan, in een kermisattractie. De Griekse krant Kathimerini schreef:

"A “living experience” and at the same time a commentary on the modern “theatre of fear” we all watch and experience every day, this performative installation aims to provoke us, to scare us, to make us think and finally to make us face our own self.

Alexandra Broeder - The crow knows where the children go
Ook in de voorstelling van Alexandra Broeder, The crow knows where the children go, gaan we griezelen. Want aan het einde zullen de kraaien komen. En iemand die je lang geleden misschien al bent kwijtgeraakt. Je stapt een geheime locatie binnen, waar kinderen tussen droom en werkelijkheid leven. Gebutste zielen, die je uitnodigen voor een rituele performance.

In The crow knows where the children go – dat door zestien Brabantse kinderen wordt gespeeld – verkent Broeder opnieuw (machts)verhoudingen tussen kinderen en volwassenen. 

Kornél Mundruczó - Imitation of Life
Kornél Mundruczó (HU) ensceneert in Imitation of Life een dieptragische situatie uit de onderkant van de maatschappij, het onmiskenbare thema van de voorstelling: onrechtvaardigheid. Een welbekend onderwerp voor de jonge Hongaarse regisseur. Mundruczó’s nieuwe voorstelling is filmisch, poëtisch en provocatief. En in augustus bij ons te zien! Openingsvoorstelling

In plaats van gratuit geweld op scène kiest Mundruczó voor een verstilde en intieme inkijk in het lot van individuen.”, aldus de Süddeutsche Zeitung.
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list