Nieuwsberichten van afgelopen maand op NHG.orgBekijk online
NHG-nieuwsoverzicht
Het NHG-nieuwsoverzicht is uw maandelijkse update van het laatste nieuws op onze website. Het is primair bedoeld voor belangstellenden en wordt geautomatiseerd samengesteld. Nieuws kan hierdoor verouderd zijn.
 
Het NHG-Congres
Op vrijdag 15 maart 2024 vindt de 62e editie van het NHG-Congres plaats in Den Bosch. We werken op dit moment hard aan een inspirerend programma. Lees hier alle laatste ontwikkelingen!
 
 
Overzichtstabellen inhalatoren aangepast
De overzichtstabellen van inhalatoren voor volwassenen met astma en COPD zijn herzien. Bekijk de wijzigingen en tabellen in dit nieuwsbericht.
 
 
Factsheet voor huisartsen over de rotavirusvaccinatie
De rotavirusvaccinatie wordt vanaf 2024 opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma. In samenwerking met het NHG heeft het RIVM een informatiesheet voor huisartsen opgesteld.
 
 
Betere aansluiting richtlijnen eerste en tweede lijn
Het NHG en de Federatie hebben hun samenwerkingsafspraken vastgelegd in een kader. Deze benoemt vijf hoofdlijnen waarop samenwerking van belang is, zoals richtlijnontwikkeling.
 
 
NHG-Standaard Atriumfibrilleren volledig herzien
De NHG-Standaard Atriumfibrilleren is volledig herzien. In dit nieuwsbericht staan de belangrijkste wijzigingen.
 
 
Tetanusvaccin weer op voorraad
Het tetanusvaccin is weer leverbaar. Lees de adviezen vanuit het NHG voor het geven van een tetanusvaccinatie.
 
 
ALV 14 december 2023
Tweemaal per jaar organiseert het NHG een Algemene Ledenvergadering (ALV). De eerste ALV heeft op donderdag 23 juni plaatsgevonden, de tweede ALV is op donderdag 14 december. Binnenkort volgt hier meer informatie over.
 
 
Huisarts blijft ondersteund bij onafhankelijk voorschrijven   
Het NHG en Digitalis en Health Base vernieuwen samenwerking met 4 jaar. Huisartsen blijven verzekerd bij het voorschrijven met het NHG-Formularium.
 
 
 
Wat vindt u van deze e-mail?
tevreden
ontevreden
 
   
Afmelden | Disclaimer | www.nhg.org