Vakantie? Eerst even langs de bieb!

4 jaren geleden


Text only:


Nieuwsbrief
juli 2014
Bekijk hier de online versie.
Slippers, zonnebrillen, zonnebrand, hagelslag… Ik ga op vakantie en ik neem mee… Natuurlijk, een goed boek! Of misschien wel meer. En daarvoor moet u natuurlijk in de bibliotheek zijn. We helpen u graag aan de beste romans of landen- en stadsgidsen. Maar we hebben meer vakantietips in deze zomerse nieuwsbrief!
In de zomer zijn de bibliotheken op de normale tijden geopend, geen vakantiesluiting! Kom naar de bibliotheek!

Lekker lang lenen

Gaat u binnenkort lekker op vakantie? Eindelijk eens rustig de tijd om heerlijk in een boek te duiken. Met een goed boek op het strand of op een zonnig terras. Wie kijkt daar niet naar uit? In de vakantieperiode mag u de boeken van de bibliotheek langer lenen. En u kunt ze natuurlijk makkelijk en snel online verlengen, zélfs op uw vakantiebestemming!
Lees meer

Download de luisterbieb app

De LuisterBieb is er voor iedereen, het is gratis en makkelijk. Je luistert naar boeken waar en wanneer je maar wilt: in de trein, auto, tijdens het sporten, strijken, tuinieren, in bed of op het strand. De LuisterBieb is gratis en offline te gebruiken voor leden en niet-leden.
Lees meer

De bibliotheek app

De Bibliotheek Wise app: uw bibliotheek op iPhone, iPad en Android. Regel met de Bibliotheek Wise app (gratis te downloaden) uw bibliotheekzaken wanneer u maar wilt! U heeft altijd en overal toegang tot de bibliotheekcatalogus en Mijn Menu. Gebruik alleen de BibliotheekWise app.
Lees meer

Vakantie en speels leren

De kinderen hebben schoolvakantie. Voor sommigen een waar feest, voor anderen een ‘feest’ van verveling… Hoe zorgt u ervoor dat de zomervakantie leuk is, leuk blijft en ach, waarom ook niet zelfs een beetje leerzaam? De bibliotheek lanceerde de speciale themapagina ‘Vakantie’ met educatieve vakantieactiviteiten, een lijst met ‘kidsproof’ musea, een lof der verveling en voorbeelden van vruchtbare bodems voor speels leren.
Ontdek het op de Vakantie-pagina

Herdenking Eerste Wereldoorlog

Op 28 juli is het honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog begon. Door heel Europa wordt deze gebeurtenis dan ook groots herdacht. Hoewel Nederland niet meedeed, had deze oorlog wel degelijk invloed op ons land. Zo vluchtten een miljoen Belgen de eerste oorlogsmaanden naar Nederland, werd de zuidgrens door de Duitsers hermetisch afgesloten met prikkeldraad en liepen Nederlandse schepen op mijnen. Wilt u meer te weten komen over deze oorlog?
Kijk in de landelijke collectie

Groot Alkmaars Dictee

Wegens groot succes organiseert Zomer op het Plein ook deze zomer weer het Groot Alkmaars Dictee. Maar liefst 100 deelnemers kunnen op zaterdagavond 5 juli op het Canadaplein hun taalkennis testen. Deelname is gratis.
Lees meer

Zomerlezen met de VakantieBieb

De Bibliotheek geeft deze zomer weer een cadeautje weg dat lezen tijdens de zomervakantie stimuleert: de VakantieBieb-app. De VakantieBieb biedt een leuk leespakket voor het hele gezin met: romans en thrillers, kinderboeken, tijdschriften, reis- en taalgidsen. Met bekende auteurs en goede titels. Makkelijk mee te nemen.
Lees meer

Voorlezen en knutselen in de zomer

De schrijfster Nelleke Postma, uit Heerhugowaard, komt voorlezen voor de kleintjes. Zij leest een stuk uit haar boek De avonturen van oma Taxi voor.
Voor kinderen van 9- 12 jaar is er een workshop: een voertuig maken waar jij graag mee op avontuur wilt.
10 juli in Bibliotheek Heerhugowaard.
Lees meer

Op vakantie muziek maken

Vakantietip van uw bibliotheek: muziek maken op de iPad! Leuk om daar tijdens uw vakantie eens in te duiken. Met de komst van de tablet met touch screen bieden zich nieuwe mogelijkheden aan voor (beginnende) muzikanten. Het enige wat u nodig hebt is een tablet en WiFi!
Maak muziek op uw iPad

North Sea Jazz

Juli is festivalmaand bij uitstek. Vaste waarde onder de muziekfestivals is North Sea Jazz. Dit Rotterdams muziekfestival is al jaren veel meer dan ‘all that jazz’. Ook blues, soul en wereldmuziek komen in de vele zalen van het Ahoy aan bod. Hieronder een lijstje van vijf acts die tussen 11 en 13 juli naar Rotterdam komen:
1. Greg Porter – Liquid spirit
2. Sons Of Kemet – Burn
3. Bo Saris – Gold
4. Neneh Cherry – Blank Project
5. Pharrell Williams – G I R L
Deze nummers, en nog zes miljoen andere tracks, zijn volledig te beluisteren in de bibliotheek met Muziekwebluister!
Lees meer…
Bibliotheek Kennemerwaard • Gasthuisstraat 2 • 1811 KC Alkmaar
072 - 515 66 44 • info@bibliotheekkennemerwaard.nl
www.bibliotheekkennemerwaard.nl
U ontvangt deze e-mail op newsletter@newslettercollector.com omdat u aangemeld bent bij Bibliotheek Kennemerwaard.
Klik hier
 als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.
Klik hier om door te sturen.
Klik hier om te reageren.

Bibliotheekkennemerwaard.nl

Categorieën: Provincie Gemeente Informatie Lokaal
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019