Website   |   Agenda   |   Mijn menu   |   Catalogus   |   Openingstijden
 
Vier de Boekenweek mee en kom naar de expositie over lievelingstruien en duurzame mode. Hou je van wandelen? Loop dan mee met theatermaker Tjerk en zijn ezel Lodewijk.
S
 
Zaterdag 9 april start de Boekenweek, maar wij trappen vrijdag al af! Grietje Braaksma, de bekendste boekverkoper van Utrecht, is deze week gastvrouw van de wekelijkse talkshow Vrijdag Live. Zij ontvangt schrijver Roline Redmond over het boek 'De Doorsons' en Jim Terlingen over 'De Joodse Raad van Utrecht'. Twee indrukwekkende historische non-fictie verhalen. De nieuwsgierigheid van Grietje en haar boekenkennis staan garant voor mooie gesprekken. Luister mee!  lees hier meer 

Bibliotheek Neude| vrijdag 8 april | 17.30 uur
 

Kom luisteren naar schrijvers Ilja Leonard Pfeijffer en Marieke Lucas Rijneveld. Ze vertellen je alles over eerste liefde en hun schrijverschap. Ilja Leonard Pfeijffer schreef het boekenweekgeschenk en Marieke Lucas Rijneveld het essay. Deze avond vertellen ze er alles over. 

Bibliotheek Neude | Zaterdag 9 april20.00 – 21.30 uur | € 5 lid / € 10 niet-lid | Reserveer snel je kaart(en). Dat kan hier

 

Verder kun je je zaterdag 9 en zondag 10 april laten voorlezen in bieb Neude, is er een speciaal Schrijfcafé, zijn er Digicafé’s over hoe je online je (eerste) liefde kan vinden én kun je naar de Dag van de Leesclub met Gerda Blees en David van Reybrouck. Lees alles op de speciale Boekenweekpagina. Met leestips.

 
S
 
 
Van vrijdag 8 t/m zaterdag 30 april is er in bieb Neude modelab Mijn Lievelingstrui. Een programma over de waarde van kleding, onze identiteit en de keuzes die we maken. Naast een fotoexpositie en een installatie van studenten van Nimeto, zijn er allerlei workshops.

Samen breien? Outfit illustreren? Spinnen? Of wil je graag leren borduren?

Hou de website in de gaten voor alle informatie
 
 
S

Theatermaker Tjerk Ridder en zijn ezel Lodewijk lopen twee wandelroutes langs zes wijkbibliotheken. Tjerk onderzoekt de vraag: wat is solidariteit vandaag de dag in Utrecht, Nederland en in Europa? Onderweg wacht bij iedere bieb een optreden van een schrijver, singer-songwriter of kunstenaar uit de wijk. Wandel mee! 
 
Zaterdag 16 april | wandeling langs Bibliotheek Kanaleneiland, Bibliotheek Oog en Al en Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum
Zaterdag 23 april
 wandeling langs Bibliotheek Zuilen, Bibliotheek Overvecht en Bibliotheek Tuinwijk. 

Gratis | reserveren en meer informatie

 
S
 
 

Wat betekent stadsnatuur voor jou? Ben je bereid om te gaan Guerrilla Gardenen om jouw stad te vergroenen? Deze avond vertelt Guerilla Gardener Jenny je alles over deze acties en het effect daarvan op de Stadse Natuur. Denk mee en tover je grijze buurt om tot een groene oase. 

Bibliotheek Neude | Dinsdag 12 april | gratis | Reserveren kan hier

 
 
S
 
 

Op 5 mei vieren we de vrijheid. Door samen een maaltijd te delen en bij elkaar aan tafel te schuiven staan we op deze dag stil bij onze vrijheid. Chef Nadia Zerouali, bekend van haar kookboeken, De Couscousbar en het televisieprogramma BinnensteBuiten heeft dit jaar het recept gemaakt voor de Vrijheidssoep. Bestel een blik Vrijheidssoep en haal jouw soepblikken op bij één van zes bibliotheken. De Vrijheidssoep koop je per twee: één blik voor jou en één blik voor de Voedselbank.  

Bestellen, tot en met woensdag 20 april, doe je hier.

Ophalen tussen donderdag 28 april en donderdag 5 mei bij de door jou gekozen bibliotheek in Utrecht.

 
 
S

‘Doe mij maar een luisterboek’ is een populaire Facebookgroep. Voor en door liefhebbers van luisterboeken. Word lid en deel je favoriete luistertips. Laat je inspireren. Meepraten over de fijnste luisterboeken kan natuurlijk ook.  

 
S
Ben je nog geen lid van de bieb? Grijp dan je kans en meld je voor 1 mei aan. Dan betaal je slechts € 30 en kun je een heel jaar lenen, met korting naar activiteiten, gratis werkplekken reserveren en nog veel meer. Alle informatie vind je hier. 
 
S

Bazarow.Live in bieb Neude ontvangt schrijvers, praat met deskundigen, kaart kwesties aan die spelen in het boekenvak en geeft boekentips. Deze keer met Aleid Truijens en haar biografie van Hella Haasse. Filosoof en schrijver Erno Eskens wordt geïnterviewd over zijn boek Denkers en dwalers. 

Bibliotheek Neude | woensdag 11 mei Kaarten reserveren kan hier. 

 
 
 
 

Postmeester Simon de Brienne bewaarde 2600 brieven in een brievenkist en hoopte ze ooit alsnog te kunnen afleveren. Conservator Anja Tollenaar vertelt over de geheimen van de Briennekist. Met muzikale begeleiding van Spinvis. 

Bibliotheek Neude | zondag 15 mei | Reserveer hier je kaart(en)

 
 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta  
 
S
open