Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Van Langenhove veroordeeld tot 1 jaar cel na racistische uitspraken 

Dries Van Langenhove krijgt een effectieve gevangenisstraf van 1 jaar en een boete van 16.000 euro voor inbreuken op de racisme- en negationismewet. Dat is de uitspraak van de correctionele rechtbank in het Justitiepaleis in Gent op 12 maart 2024 in de zaak tegen Dries Van Langenhove en zes andere leden van Schild & Vrienden.

Lees verder

Van Hool: Vlaamse regering kan het verschil maken

Bij Van Hool zullen er in drie jaar tijd 1.116 werknemers moeten vertrekken. Het is volgens de directie een "noodzakelijke herstructurering", die veel geld kost. 

Lees verder

Pro-nucleair beleid ten koste van alles: gelijkenissen tussen Frankrijk en Japan  

In Frankrijk beseffen maar weinig mensen wat de kernramp Fukushima betekende voor de Japanse slachtoffers. Frankrijk, dat het meest nucleaire land ter wereld is, zou veel kunnen leren van deze ramp.

Lees verder

Noodkreet uit Gaza: "Misschien moeten we sterven"

In het puin en onder de voortdurende agressie van de Israëlische luchtmacht, vecht elke Gazaan elke minuut om te overleven, tot op het punt dat je denkt, zoals Oum Rayan: “Misschien moeten we sterven."

Lees verder

President Biden, ik stel u verantwoordelijk voor de dood van mijn geliefde moeder

Zij stierf op 1 december 2023. Doordat de ziekenhuizen van Gaza niet langer functioneerden, kreeg ze niet de nodige intensieve zorg. Ik stel u, mijnheer de president, verantwoordelijk voor haar dood.

Lees verder

“In februari 2024 herdachten we niet twee maar tien jaar oorlog in Oekraïne”

In februari 2024 hoorde men uitgebreid over een zogezegde tweede verjaardag van de oorlog in Oekraïne. Westerse regeringen, “grote” media die de hele dag de officiële pro-Amerikaanse lijn uitzonden en “experts” van deze propaganda produceerden pseudo-analyses. Frans historicus Samir Saul en Canadees filosoof Michel Seymour zien daarentegen een tiende verjaardag met een nog langere voorgeschiedenis.

Lees verder

De Britse regering heeft in het geheim samengezworen om John Pilger in diskrediet te brengen

De legendarische buitenlandse correspondent John Pilger, die op 84-jarige leeftijd is gestorven, was het doelwit van een geheime Britse propaganda-unit. In een democratisch land met een vrije pers zou dit een groot schandaal geweest zijn. Sinds DeclassifiedUK dit heeft blootgelegd, zijn de documenten niet vermeld geweest in geen enkele van de mainstream media. Propaganda door weglaten is hoe zij brainwashen. En in het algemeen werkt dat.

Lees verder

“In Gaza kunnen zelfs de doden niet aan de gruwel van de oorlog ontsnappen"

Een van de meest schokkende praktijken van het Israëlische leger is de systematische vernietiging van moslimbegraafplaatsen in Gaza. Tijdens een interview met de Amerikaanse tv-zender CNN, reageerde een legerwoordvoerder op vragen van een journalist, die 'embedded' was in een legereenheid, en getuige was van bulldozers die graven vernietigden. De verklaring van het leger was dat ze op zoek waren naar begraven Israëlische gijzelaars. Echter, een reportage van de zender onthulde andere motieven achter deze acties.

Lees verder

Zes maanden na aardbeving Marokko: "Ramptoerisme speelt rol in onze heropbouw en toekomst"

Het ramptoerisme flakkert op in het Marokkaanse Amizmiz. Vroeger was er weinig toerisme in Amizmiz, maar momenteel komen veel toeristen kijken hoe het leven eraan toegaat in het rampgebied.

Lees verder

Kan iedereen vrijwilliger worden?

De week van de vrijwilliger is deze week van start gegaan. Ik ben blij dat dit thema elk jaar opnieuw onder de aandacht wordt gebracht, want hoe je het ook draait of keert: onze samenleving kan niet draaien zonder vrijwilligers.

Lees verder

Geert Taghon: “‘Skunk’ wijst op een donker hoekje in de samenleving”

“Elke jongere heeft recht op zijn verhaal”, schreef auteur en psycholoog Geert Taghon toen hij Koen Mortier (‘Ex Drummer’) zijn boek 'Skunk' toestuurde. Een rauw, brutaal en gewelddadig boek. Tot verbijstering van de filmmaker gebaseerd op ware feiten. "Waarom weten we dit niet?" vroeg Mortier zich verontwaardigd af. Die woede leidde tot een mokerslag film, gebaseerd op wat Taghon “geen ‘happy’ boek” noemt, "maar een verhaal uit de praktijk”. Om die praktijk te ontdekken nodigen de filmmakers via een TV spot alvast premier De Croo uit voor een lang bezoek aan een jeugdinstelling. Of minstens de trip via boek en film te maken.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Gentenaren slaan genderongelijkheid kort en klein voor Internationale Vrouwendag

Wc-potten, stoelen en tv's, allemaal afgedankte voorwerpen, beschilderd met uitspraken als "vrouwen horen niet in de politiek" of "'t is zeker de tijd van de maand". Op Internationale Vrouwendag gingen voorbijgangers seksistische uitspraken en stereotypen letterlijk te lijf met een knuppel in een speciaal door 11.11.11 opgerichte rage room. 

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium