Het is Buitenspeeldag!‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bekijk hier de webversie
Jantje Beton nieuws
Help ons! Ik wil spelen Ik wil helpen Speelbeweging
Het is Buitenspeeldag
Nationale Buitenspeeldag 2020
Whoehoe! Het is vandaag de nationale Buitenspeeldag! Binnen blijven heeft geen zin, want van 13:00 uur tot 17:00 uur gaat het beeld van Nickelodeon op zwart. Laten we vieren dat we kunnen spelen, op straat in de eigen buurt! Dit jaar dus geen speelevenementen maar ‘gewoon’ op straat spelen. Uiteraard wel binnen de op dat moment geldende regels en richtlijnen die door de RIVM en de overheid worden aangegeven.

Doe jij ook mee? Download dan de poster en plak hem achter je raam! Zo laat jij aan de hele buurt zien dat jij buiten speelt.
 
Laten we vieren dat we kunnen spelen!
Laten we vieren dat we kunnen spelen!
De Buitenspeeldag is een initiatief van Jantje Beton en Nickelodeon waarbij iedere organisatie op zijn eigen manier een helpende hand biedt bij het creëren van spellen, speelplekken en het organiseren van speelactiviteiten. Tijdens deze bijzondere, 13e editie spelen wij samen met de Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation.
Meer weten over de nationale Buitenspeeldag? ››
 
Speeltuinen staan op omvallen, steun is hard nodig!
Wist je dat? In 1902 in Amsterdam de eerste speeltuin werd opgericht? Tegenwoordig bestaan er zeker 600 door vrijwilligers beheerde speeltuinen. Speeltuinen met miljoenen bezoekers per jaar, van kinderen tot ouders en grootouders. Maar als we niet oppassen, gaat een aantal van deze maatschappelijke parels de coronacrisis niet overleven. Help jij mee? ››
Speeltuinen staan op omvallen, steun is hard nodig!
 
Play to Move
Play to Move
Stop nooit met spelen en blijf lekker bewegen. Ook niet als de wereld om je heen stilstaat. Via Play to Move willen we kinderen motiveren om lekker buiten te gaan spelen via allerlei leuke challenges. Op deze manier worden kinderen in hun eigen gamewereld aangesproken om lekker te gaan buitenspelen.
Ben jij er klaar voor? ››
 
Intertoys haalt € 103.455,50 op voor Jantje Beton
De landelijke donatie-actie van Intertoys en Jantje Beton heeft een bedrag van € 103.455,50 opgeleverd! De 1,5 meter lange cheque werd overhandigd aan Dave Ensberg-Kleijkers, directeur van Jantje Beton. Dave: "Alle Intertoys teams en hun klanten hebben enorm hun best gedaan. Wat ontzettend mooi om te zien dat zo veel mensen buitenspelen belangrijk vinden.”
Meer over deze donatie-actie ››
Intertoys haalt € 103.455,50 op voor Jantje Beton
 
Steeds meer kinderen spelen NU buiten
Steeds meer kinderen spelen NU buiten
Uit een verkenning naar buitenspelen in tijden van coronamaatregelen van het Mulier Instituut blijkt dat 91% van de ouders aangeeft dat hun kind, ondanks de coronamaatregelen, mag buitenspelen. Ook blijkt dat van de kinderen die buitenspelen 42% meer buiten speelt dan in de periode voorafgaand aan de coronamaatregelen.
Meer over dit onderzoek ››
 
Jaarverslag 2019
Jantje Beton vindt het heel belangrijk dat al het geld dat jullie geven aan spelen ook echt aan spelen wordt besteed. Daarom zijn wij open en eerlijk. We laten duidelijk zien wat we doen. En we laten vooral zoveel mogelijk kinderen spelen!
Bekijk het jaarverslag 2019 ››
Jaarverslag 2019
Agenda
9 t/m 23 sept De Kleine Jantje Beton Loterij
22 sept Nationale Buitenlesdag
Info, vragen & volgen
Info, vragen & volgen
Partners
VriendenLoterij
jantjebeton.nl
Afmelden
Wijzig gegevens
Doei!
Je ontvangt onze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven dat je op de hoogte gehouden wilt worden over de activiteiten van Jantje Beton. De nieuwsbrief versturen we maximaal 2 keer per maand.
CBF erkend goed doel