Vroeg lente in het Park

Door het warme weer van de afgelopen weken is de lente in het Park dit jaar al vroeg gestart. Veel bomen en planten hebben al knoppen en zijn aan het uitlopen.

Nu het weer langer licht is, zijn ook de openingstijden van het Park ruimer: in april kunt u van 08.00 tot 20.00 uur genieten van het Park. Komt u ook de lente ontdekken in het Park? Begin de dag met een vroege wandeltocht of ga in de avond lekker dineren bij Restaurant De Hoge Veluwe.
PLAN UW BEZOEK

Achter de schermen 

In de rubriek ‘Achter de schermen’ komt u meer te weten over het reilen en zeilen in het Park. Deze maand vertelt Hugo Engels over zijn werk als chef-kok.

Hugo Engels startte op 1 december 2023 als chef-kok van Restaurant De Hoge Veluwe. En niet zomaar een chef-kok. Hij deed jarenlang ervaring op bij diverse restaurants met één of meerdere Michelin sterren. Kom er niet mee aan dat hij nu van de eredivisie naar de tweede divisie is gegaan. ‘Dit is een waanzinnige werkplek, met geen andere te vergelijken.’
LEES MEER

Het Park is een goede plek voor vogels

Ieder jaar schrijft de faunawerkgroep van de Vereniging Vrijwilligers van De Hoge Veluwe een jaarverslag. Daarin wordt stilgestaan bij alle inventarisaties die de vrijwilligers het afgelopen jaar deden van de dieren in het Park, het grofwild uitgezonderd. René van Lopik coördineert de tellingen van vogels.

Foto: Tijmen Majoor
LEES MEER

De Witte Fiets
Van iedereen, voor iedereen

De Witte Fiets is een begrip, een icoon van het Park, symbool voor gedeelde mobiliteit én bestaat dit jaar 50 jaar.

Het gebruik van de Witte Fiets is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor mensen die minder mobiel zijn, hebben we een aantal elektrische rolstoelfietsen. Deze worden bijna dagelijks gebruikt en zijn daarom aan vervanging toe. De kosten hiervoor zijn €25.000 en om dat bij elkaar te krijgen, zijn we een crowdfunding gestart. Helpt u mee het Park voor iedereen toegankelijk te houden? 

DOE MEE EN DONEER

Vennen, het leefgebied van bijzondere soorten in het Park


In en bij het water van de vennen in het Park leven verschillende soorten planten, insecten, amfibieën, reptielen en vogels. Veel van deze soorten komen algemeen voor in Nederland, zoals de rietorchis, houtpantserjuffer, rugstreeppad, heikikker, ringslang en de wilde eend.

Daarnaast leven er ook enkele zeldzame soorten in en bij de vennen, zoals de slangenarend, beenbreek en de zuidelijke heidelibel.
 
LEES MEER

Uitgelicht

NK Jachthoornblazen


Op 20 april organiseren we samen met de Jachthoornblazers de Overlopers het Nederlands Kampioenschap Jachthoornblazen. Vanaf 09.00 uur wordt het NK Jachthoornblazen geopend en tot ongeveer 13.30 uur zullen ruim 20 Jachthoornensembles strijden voor de titel van Nederlands Kampioen Jachthoornblazen. In de middag wordt er aandacht besteed aan het 50 jarige jubileum van de Jachthoornblazers de Overlopers. Hierbij zullen bevriende blazers uit Europa gezamelijk 'roedelen'. 
Lees meer

Nieuwe Website Restaurant De Hoge Veluwe


Voor het Parkrestaurant is er een website ontwikkeld, deze is op 2 april live gegaan. Het Parkrestaurant gaat verder onder de naam Restaurant De Hoge Veluwe. Via de website kunt u de menukaart zien en blijft u op de hoogte van het aanbod van het restaurant.

Bekijk hier de website

Parkwinkel

Nieuw in de Parkwinkel, de Ankerstenen van Jachthuis Sint Hubertus. Met de Ankerstenen kunt u zelf het Jachthuis Sint Hubertus nabouwen bij u thuis. Ankerstenen lijken een beetje op houten blokken, maar het zijn echte stenen. Naast het Jachthuis kunt u ook verschillende andere bouwwerken maken met de Ankerstenen.

Nieuwe menukaart Restaurant De Hoge Veluwe


Op 1 april is de nieuwe dinerkaart van Restaurant De Hoge Veluwe ingegaan. Op de kaart staan heerlijke nieuwe gerechten die u kunt proberen, zoals de rode wild curry of de in panko gefrituurde heilbot. Ook staan onze klassiekers nog op de kaart, waaronder de wildstoof en pannenkoeken.

Bekijk de nieuwe menukaart

Steun het Park


Om ook toekomstige generaties te kunnen laten genieten van Het Nationale Park De Hoge Veluwe, is financiële steun hard nodig. Dankzij steun van particulieren en bedrijven kan het Park blijven investeren in onder meer biodiversiteit en educatie.
Lees meer

Jubileum Witte Fiets


Op zaterdag 18 mei vieren we ’50 jaar Witte Fiets’ tijdens een feestelijke dag in het Park. Op het evenemententerrein zijn de hele dag leuke activiteiten. Benieuwd? Kijk op hogeveluwe.nl/wittefiets voor meer informatie.

Vogelexcursie


Wilt u graag meer leren over de vogels die voorkomen in het Park? Ga dan in april of mei mee met de vogelexcursie en ontdek meer over welk geluid bij welke vogelsoort hoort en hoe u zelf verschillende vogelsoorten kunt herkennen.

Tip: neem een verrekijker mee!

Lees meer en reserveren

Gezellig dineren met uw collega's


Wist u dat u zakelijk ook gebruik kunt maken van de dineractie? Kom samen met uw collega's heerlijk dineren bij Restaurant De Hoge Veluwe. Geniet van lekkere gerechten zoals de gemarineerde zalm, rode wild curry of een vegetarische burger.
Als u na 17.00 uur een dagentreekaartje koopt en daarna komt dineren in Restaurant De Hoge Veluwe, krijgt u uw entreebedrag terug (excl. auto)!
Bekijk de dineractie 

Tentoonstelling Kröller-Müller Museum: Door de bomen het bos


Bekijk bij de tentoonstelling Door de bomen het bos de visie van de verhouding tussen mens en natuur van vier kunstenaars. Andy Holden kijkt en luistert naar vogels, Eija-Liisa Ahtila gaat in gesprek met de natuur, Julian Charrière onderzoekt de rol van het landschap in kunst en Hans Op de Beeck stelt klimaatveranderingen aan de orde. De tentoonstelling is te zien tot en met 15 september 2024. 
Lees meer

Hemelvaart ontbijttas


Op 9 mei kunt u weer dauwtrappen in het Park vanaf 06.00 uur 's ochtends. Wilt u 's ochtends genieten van een lekker ontbijt in het Park? Reserveer dan een heerlijke ontbijttas, deze staat dan vanaf 06.30 uur voor u klaar bij het Park Paviljoen. Deze ontbijttas kunt u meenemen om lekker te ontbijten op een mooie plek in het Park.
Lees meer

Kinderactiviteit: Waterspeurtocht


Ontdek wat er allemaal leeft in de vennen van het Park. Van 28 april tot met 5 mei kunnen kinderen met de waterspeurtocht zelf gaan onderzoeken welke planten en dieren er allemaal leven in het water. Onder begeleiding van natuurgidsen kunnen de kinderen door middel van de zoekkaarten zien wat ze gevonden hebben in het water.
Lees meer

Dineractie: Kom dineren in Restaurant De Hoge Veluwe en ontvang de entreebetaling terug!


Van 1 april tot en met 31 augustus kunt u extra voordelig komen genieten van alles wat Het Nationale Park De Hoge Veluwe te bieden heeft. Als u na 17.00 uur een dagentreekaartje koopt en daarna komt dineren in Restaurant De Hoge Veluwe, krijgt u - bij besteding vanaf €25 per persoon - uw entreebedrag terug (excl. auto)!
Geniet midden in de natuur van lekkere gerechten zoals wildstoof, een frisse caesarsalade of een runderhamburger.
Lees verder

Red de moeflon, nu het nog kan!


Sinds de komst van de wolven is de moeflon in het Park uitgeroeid. Alleen binnen een apart stroomraster zijn circa 40 moeflons voorlopig nog bewaard gebleven. Om deze laatste moeflons een kans op een toekomst te geven zijn we een petitie gestart. Met behulp van de petitie “Red de moeflon” willen we toestemming krijgen om de wolf te mogen verwijderen uit het Park. In het Museonder kunt u bij de tentoonstelling Red de moeflon meer leren over het nut en de noodzaak van de moeflon, en waarom het Park deze iconische soort wil behouden voor toekomstige generaties.

Kijk voor meer informatie op onze FAQ. Naast het tekenen van de petitie kunt u de moeflons ook helpen door lid te worden van Vereniging De Moeflon.

Help ons en teken de petitie

Ontdek het Park  •  Bezoek het Park  •  Agenda   
Tickets  •  Steun ons

© 2024 – Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe



 
Blijf elke dag op de hoogte en volg ons op social media:
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube