5 manieren om bosuitjes te gebruiken Bosuitjes danken hun naam aan de manier waarop ze worden verkocht, in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Je kunt rauwe bosui gebruiken door de salade of als garnering bij soep. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. 1. Ter garnering op je soep Fijne ringetjes bosui op je soep zijn niet alleen een lust voor het oog, maar geven ook een frisse smaak aan je gerecht. Heerlijk bij wat zwaardere, gebonden soepen. 2. Bak met wat restjes rijst De ideale manier om ook je overgebleven rijst te gebruiken, is om het te bakken in wat wok olie met een paar in stukjes gesneden bosui. Lekker met een eitje, een scheutje ketjap en eventueel een stukje kip of andere groenten. 3. Door salades Soms is een gewone ui net te pittig voor door een salade, en dan zijn bosuitjes de perfecte vervanging. Ze zijn fris, een tikje scherp maar net niet té. Ook lekker door een portie (koud) noedels. 4. Maak pannenkoekjes Super makkelijk om te maken, en heerlijk als snack vlak voor je aan tafel gaat of als bijgerecht. In Aziatische pannenkoekjes met bosui bijv. 5. Op een broodje Wat dacht je van tonijnsalade met verse ringetjes bosui? Of op bijvoorbeeld humus, avocado of kaas met verse tomaat? |