Veel plezier bij de Vierdaagse of bij een andere mooie wandeltocht!

Afgelopen vrijdag om 22:47
  • Html
  • Tekst
| Wandeltips | Evenementen | Routes |
Fijn wandelweekend!
Bekijk deze nieuwsbrief online

Nationaal Park Nieuw Land: wandelen en vogels kijken

Nog op zoek naar een leuke wandeltip voor deze zomer? Nationaal Park Nieuw Land, met de Oostvaardersplassen en Marker Wadden, is het ideale wandelgebied om vogels te kijken. Wandel.nl selecteerde de leukste vogelspotplekken en mooiste wandelroutes in dit natuurgebied. Bekijk vliegende zeearenden en zwemmende futen.

Ook dit jaar weer bundel met Vierdaagse-verhalen

Wandelaars, vrijwilligers, omwonenden, iedereen heeft zo zijn eigen Vierdaagse-verhaal. In het tweede deel van ‘De vriendelijkste marathon ter wereld’ zijn al deze verhalen, net als vorig jaar, gebundeld. Wandel.nl mag een aantal bundels weggeven. Heb jij zelf ook een mooi Vierdaagse-verhaal geschreven? Stuur het naar Wandel.nl. De schrijvers van de mooiste verhalen ontvangen de Vierdaagsebundel.  
 

Dam tot Dam Wandeltocht

ZATERDAG 21 SEPTEMBER - AMSTERDAM
De Dam tot Dam Wandeltocht staat bekend om de gezelligheid en bijzondere startlocatie in het hartje van Amsterdam, namelijk vóór het paleis op de Dam. Wandel na de start van je tocht van 20, 27 of 42 km door het bruisende centrum van onze hoofdstad. De 10 km start in Zaandam. Ben jij erbij tijdens de 17e editie op 21 september?
 

Wat te doen bij onweer in de bergen?

Ga je binnenkort in de bergen wandelen? In het zomerseizoen neemt de kans op onweer in de bergen toe. Dit is natuurlijk een spectaculair natuurverschijnsel, maar voor bergwandelaars niet ongevaarlijk. Bereid je daarom voor op onweer in de bergen. Op de site van NKBV vind je adviezen en lees je onder meer hoe je naderend onweer kunt herkennen.
 

Rusten tijdens het wandelen: tips

Veel wandelaars hebben tijdens een lange wandeling behoefte aan een pauze. Deze rustpauzes kun je gebruiken om even op adem te komen, naar het toilet te gaan, te eten en te drinken of om droge kleding aan te trekken. Maar hoe vaak en hoe lang kun je het beste rusten tijdens een wandeltocht? Wandel.nl geeft 6 handige tips over het rusten tijdens een Wandeltocht. Plan jij bijvoorbeeld altijd rustmomenten in? 

Rondje Zandhaas

ZATERDAG 27 JULI - SANTPOORT-ZUID
Tijdens het Rondje Zandhaas loop je door mooie duinen en omliggende villadorpen. Je kunt kiezen uit een tocht van 5, 10, 15, 25, 40 en 50 kilometer. Het Rondje Zandhaas dankt zijn naam aan korenmolen De Zandhaas: een bekend gebouw in Santpoort. Alle afstanden komen langs deze korenmolen, die te bezichtigen is.
 

De favoriete wandelroutes van…Antonette Spaan

In deze rubriek vertellen wandelaars wat hun favoriete routes zijn. Deze keer geeft Antonette Spaan haar top-5. Zij houdt vooral van heuvelachtige routes. Van de stuwwallen op de Veluwezoom tot de duintoppen in Noord-Holland. ‘Eenmaal boven heb je een prachtig panorama. Met goed weer kun je tot in Duitsland kijken!’, vertelt Antonette over de Posbank.
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je abonnee bent van de Wandel.nl nieuwsbrief.
gegevens bijwerken of uitschrijven

Deel deze nieuwsbrief op

Gerelateerde nieuwsbrieven

Landelijkwandelprogramma.nl

Categorieën: Vakantie Wandelen I Lopen Vereniging | Club Weekend weg
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

© 2019