Op ons online platform Lekker Vega kun je weer genieten van twee nieuwe shows met de meest interessante en leuke influencers. Kijk naar de video's en ontdek hoe lekker en makkelijk vega koken kan zijn! Sanne van Rooij van Living the Green Life maakte een heerlijke vegan curry. Deze is heel 'easy' te maken, je kunt er alles indoen wat je lekker vindt en is zo perfect aan jouw smaak aan te passen! Op de hoogte te blijven van de nieuwste shows van Lekker Vega? En kans maken op een jaarabonnement op het Vegan Lifestyle Magazine? Schrijf je dan nu in voor de Lekker Vega nieuwsbrief! |
Privacyverklaring De Nederlandse Vegetariërsbond respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Verwerking van de persoonsgegevens gebeurt op een wijze, die in overeenstemming is met de eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming stelt. De Vegetariërsbond verwerkt persoonsgegevens en andere data in overeenstemming met de geldende wetgeving. In deze privacyverklaring zijn de overwegingen hieromtrent vastgelegd. Mocht je het niet eens zijn met deze privacyverklaring dan kun je altijd je onderaan deze mail uitschrijven van de nieuwsbrief. Lees meer |
Vergeten het vocht uit tofu te persen? Droog het in de oven! Om tofu lekker te kunnen marineren en knapperig te bakken, moet er eerst zoveel mogelijk vocht uit de tofu verwijderd worden. Dit kun je onder andere doen door de tofu in te vriezen of de tofu tussen 2 snijplanken te leggen, op de bovenste planks iets zwaars, en dit zo lang mogelijk te laten liggen. Ben je dit vergeten voor te bereiden of ben je daar gewoon te lui voor en wil je wel graag lekkere tofu, gebruik dan je oven! (een tip over hoe je je oven goed gebruikt vind je hier) Verwarm de oven op 200 graden Maak de tofu een beetje droog Snijd de tofu in blokjes of plakjes en verdeel ze op een bakplaat of in een overnschaal Hussel de tofu of draai het om na ongeveer een kwartier en laat nog een kwartier liggen Hierna kun je de tofu bewerken zoals je zelf wilt: marineren, bakken, grillen of wokken! Kijk hier voor tips over het bereiden van tofu. Succes! Ingrid |
Word nu donateur en ontvang het kookboek Honger! Dit kookboek was één van de finalisten van de verkiezing voor Lekker Vega kookboek van 2017. Om projecten zoals 30 Dagen Vegetarisch, de Lekker Vega kookboekverkiezing en onze evenementen te kunnen blijven organiseren, hebben we jouw steun nodig. Donateurs zorgen ervoor dat we meer mensen kunnen helpen en verleiden om vaker vegetarisch te eten en zo dierenlevens en het milieu te sparen. |
Oma Bobs: vleesvrije draadjesbitterbal vleesvrije draadjescroquette bospaddestoelen mini-croquette groenten mini-croquette Producten van Oma Bob’s zijn te krijgen bij de betere horecazaken. Honderden producten dragen het V-label dat de Vegetariërsbond namens de European Vegetarian Union toekent. |
Nieuwe medewerker: Karlijn Bos Karlijn houdt Instagramvan Lekker Vega én van de Vegetariërsbond bij. Zo post ze onder andere over de nieuwe afleveringen van Lekker Vega en heerlijke vegetarische recepten. Het geeft haar veel voldoening om mensen proberen over te halen om minder vlees te gaan eten. In het dagelijkse leven probeert Karlijn dat ook een beetje te doen. "Ik hou heel erg van gepureerde groentesoepjes, zoals zoete aardappelsoep. Ik hou van heel veel soorten groente, maar met name van champignons, bloemkool en spruitjes. Die laatste klinkt misschien een beetje raar voor de meeste mensen maar echt, spruitjes zijn fantastisch als je ze goed bereid, gekarameliseerd uit de oven bijvoorbeeld als ik zomaar even een suggestie mag doen." Lees het hele interview Wil jij je ook inzetten voor de Vegetariërsbond en onze nieuwe (onbetaalde) collega worden? Kijk dan op onze vacature pagina en help mee! |
Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief "30 dagen vegetarisch" en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie! Elke dag een heerlijk gerecht, leuke weetjes en handige tips. Zo wordt vegetarisch eten supermakkelijk en superleuk! Meld je hieronder aan en begin direct. De receptennieuwsbrief is gratis en houdt automatisch na 30 dagen op.
|
’Gastvrij voor Vegetariërs’ is het keurmerk van de Vegetariërsbond dat aangeeft dat je in een restaurant ook als vegetariër goed terecht kunt. In deze restaurants staan minstens twee vegetarische hoofdschotels op de menukaart. Er zijn ongeveer 200 restaurants bij dit keurmerk aangesloten. De nieuwste 'Gastvrij voor Vegetariërs' keurmerkhouders zijn: Dutch Weedburger Joint, Amsterdam (10% korting voor leden en donateurs met de voordeelpas) Restaurant Vlint 21, Borger Boompjes Restaurant, Overloon Meer over het keurmerk 'Gastvrij voor Vegetariërs' en alle aangesloten restaurants vind je hier. |
Wie festivals alleen met drank en druipende hamburgers associeert, wordt op de komende editie van Milkshake verrast: álle snacks op het festival zijn namelijk vegetarisch. Het tweedaagse festival in Westerpark doet er dit jaar alles aan om zo duurzaam mogelijk te zijn. Dat betekent naast enkel vegetarisch eten ook biologisch afbreekbare borden en bestek. Lees meer |
Recept: Raapstelensalade met grapefruit Raapstelen, kervel en venkel: proef het voorjaar! Ingrediënten Voor 1 persoon rijst, volkoren, 40 gram citroen, ¼ olijfolie, ½ eetlepel kwark, 50 gram kervel, vers gehakt (houd minstens dubbele hoeveelheid van gedroogde aan) of gedroogd, 1 grote eetlepel appeldiksap, een scheutje peper en zout naar smaak pijnboompitten, een handjevol raapstelen, 100 gram venkel, 50 gram grapefruit, ½ Bereidingstijd: tot 45 minuten Kook de rijst 30 minuten (of neem een kliekje van gisteren). Pers ondertussen het sap uit de citroen. Meng olijfolie, kwark, kervel, citroensap, appeldiksap, peper en zout door elkaar en zet in de koelkast. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Was de raapstelen en snijd ze in stukjes. Snijd de venkel in flinterdunne schijfjes. Haal de partjes grapefruit uit elkaar. Meng alle ingrediënten behalve de pijnboompitten door elkaar tot een salade met de helft van de kwark. Bestrooi de salade met de pijnboompitjes. De rest van de kwark serveer je in een kommetje erbij. Ook lekker als smeersel op een sneetje geroosterd brood bij de salade. Laat het smaken! Met een hartelijke groet, Daniëlle Bongers http://www.eetecht.nl |
|