Laden...
Deze maand bij Veggiedeli - een vegan-kaas-special! Voor deze nieuwsbrief hebben we vegan kaas-expert Martine van Haperen gevraagd om tips te delen over haar favoriete kaasjes en kaas-ingrediënten. Veggiedeli heeft tenslotte het grootste assortiment plantaardige kaasvervangers van Nederland! Martine is bekend van haar blogs van Vegetus en Gewoon Vegan en geeft workshops en lezingen over plantaardige voeding. Starterskit vegan kaas maken Martine ontwikkelde samen met Veggiedeli de Starterskit Vegan ‘Kaas’ maken die het heel gemakkelijk maakt om zelf vegan kaas te maken. Dit handige pakket bevat naast een receptenboekje alle bijzondere ingrediënten die je nodig hebt om zelf zes verschillende vegan kazen te maken; een stevige ‘belegen’ kaas, kruidenroomkaas, kaassaus, feta, tostikaas en pizzakaas. In de groep Vegan Kaas Maken op Facebook zien we regelmatig leuke reacties van enthousiaste gebruikers langskomen, zoals Catootje: ‘Ik heb zelf vegan rijstkaas gemaakt met behulp van de Starterskit. De ene helft neutraal en de andere met komijn (zó lekker!). Het proces is heel gemakkelijk (alles afmeten, door elkaar mixen, 45 minuten stomen en 2 dagen in de koelkast laten rijpen. Je kunt met het basisrecept zoveel variëren als je wilt. Ik ga dit vaker doen!’ Leuk om cadeau te geven of te vragen, bijvoorbeeld voor de aankomende feestdagen! Extra ingrediënten om vegan kaas te maken Naast de Starterskit verkoopt Veggiedeli ook verschillende losse ingrediënten die onmisbaar zijn als je zelf vegan kaas wilt maken. Miso geeft zelfgemaakte vegan kaasjes een meer gerijpte smaak. Het is een dikke pasta van sojabonen en rijst die minstens een jaar lang wordt gefermenteerd. Hierdoor heeft het een heerlijk rijke smaak, zout en hartig met een licht zoetig tintje. In combinatie met andere smaakmakers zoals edelgist, mosterd en citroensap geeft dit een smaak die op belegen of oude kaas lijkt, maar dan helemaal plantaardig! Koolzaadolie is een gezonde onverzadigde olie, rijk aan ALA omega 3 vetten. Er zijn verschillende soorten, maar deze met een natuurlijke botersmaak is absoluut de lekkerste! Je kunt de olie gebruiken om in te bakken, maar ook om bijvoorbeeld je eigen plantaardige boter te maken én in zelfgemaakte vegan kaasjes. Het voegt een lekker ‘zuivelsmaakje’ toe, voor een nog betere kaas. Veggiedeli heeft ook al enige tijd verschillende vegan kaasaroma’s in het assortiment. Deze geconcentreerde smaakstoffen kun je gebruiken om je zelfgemaakte kazen een extra smaak-boost te geven. Dit soort aroma’s worden ook door vegan kaasbedrijven gebruikt. Bute Island Sheese - de ideale pizzakaas Geen zin om zelf kaas te maken? Kies dan uit het enorme aanbod kant-en-klare vegan kaasvervangers van Veggiedeli! Martine is dol op de geraspte kaas van het Schotse merk Sheese. Vanwege de goede smelt-eigenschappen is deze heel geschikt voor pizza’s (leg hem wel direct op de tomatensaus, onder de andere toppings). Er zijn drie heerlijke smaken: Mozzarella, Mild Cheddar en een pittige Mature Cheddar. Veggiedeli heeft deze kazen ook in grootverpakkingen voor de horeca. Misschien iets voor jouw plaatselijke pizzeria? Nieuw - kaasvervangers van GreenVie Hoewel Veggiedeli al het ruimste assortiment in kaasvervangers heeft, zijn we nog altijd bezig met uitbreiden. Deze maand is er weer een compleet nieuwe reeks bijgekomen van het merk GreenVie. Maar liefst 5 verschillende varianten plakjes, 5 verschillende spreads, een blok mozzarella, een blok met truffel en champignon, blauwe kaas, Griekse kaas, grillkaas, parmezaanse kaas en zure room. Recept: Loaded nacho’s met magische kaassaus Deze loaded nacho’s met zelfgemaakte vegan kaassaus van Vegetus zijn super makkelijk, super snel én verslavend lekker. Het recept en de benodigdheden voor de kaassaus vind je ook in de Starterskit Vegan ‘Kaas’ maken. Voor de kaassaus 150 gram aardappel, geschild en in blokjes 70 gram wortel, geschild en in blokjes 60 ml water (+ extra om de aardappel en wortel in te koken) 2 eetlepels olijfolie of koolzaadolie met botersmaak 1 theelepel zout 1 eetlepel citroensap of azijn 4 eetlepels edelgist 3 jalapeno ringetjes uit een pot (optioneel, voor extra pit) 1 teentje knoflook (optioneel) Voor de nacho’s 1 eetlepel olie 1 ui, gesnipperd 2 paprika’s (rood, groen of geel), in blokjes 1 prei, in halve ringen gesneden 1 teen knoflook, uitgeperst 1 blik tomatenblokjes op sap 1 klein blikje tomatenpuree (optioneel) 1 theelepel pittige chilisaus zoals shriracha of tabasco 1 theelepel (gerookte) paprikapoeder 1 theelepel gemalen komijn 1/2 theelepel gedroogde oregano 1 blik zwarte bonen, uitgelekt (of 1,5 kop zelf gekookte bonen) zout naar smaak 100 gram tortillachips Maak de nacho's Simply V - Plakjes Cheddar Style 150g
| |||
© Copyright 2020 Veggiedeli - Contact - Over Veggiedeli - Sitemap - Uitschrijven |
Laden...
Laden...
© 2025