Deze week: Verhelderend inzicht in je eigen data? Volg ons gratis webinar Power BI
Bekijk de online versie

 
 
 

Verhelderend inzicht in je eigen data? Volg ons gratis webinar Power BI

Power BI is op dit moment een van de populairste en meest gebruikte data-visualisatietools. De belangrijkste reden hiervoor is dat het een intelligente en gebruiksvriendelijke tool is, die vele mogelijkheden biedt als het gaat om het in beeld brengen van data. Zo kun je er tal van sprekende visuals mee maken (waaronder grafieken, tabellen en landkaarten) die eenvoudig in gebruik en gemakkelijk naar eigen voorkeur in te stellen zijn. De visuals kunnen geopend worden op computer, tablet of smartphone, waardoor je je data altijd bij de hand hebt.

Wat kun je er allemaal mee?

Het hoofdingrediënt voor elke data-visualisatie is natuurlijk: data. Om te beginnen bepaal je welke data je graag zou visualiseren. Daarbij kun je overigens werken met data uit meerdere bronnen (bijvoorbeeld vanuit je CRM of website). Vervolgens bepaal je welke inzichten je wilt verkrijgen (bijvoorbeeld ‘omzet per bezoeker’, ‘conversie via de website’, ‘luchtvervuiling per regio’ of ‘te verwachten omzet’). De volgende stap is het presenteren van je bevindingen in interactieve grafieken. ‘Interactief’ wil zeggen dat grafieken ter plekke aangepast kunnen worden, bijvoorbeeld door het veranderen van ‘de laatste maand’ naar ‘het laatste kwartaal’. En omdat een deel van de toegevoegde waarde zit in de vertaalslag van ‘grafiek’ naar ‘conclusies’, bestaat de laatste fase uit het bespreken en doorvertalen van al die cijfers en grafieken naar kansen, mogelijkheden en toekomstscenario’s in de praktijk.

Hoe werkt het precies?

Op dinsdag 9 april a.s. (11:00u) neemt Arjan Burger je tijdens een webinar ‘Power BI in de praktijk’ mee in de wereld van data-visualisatie. Hij laat je zien hoe je met behulp van Power BI data visualiseert en aanpast. Je leert hoe je data kunt inladen, hoe je een dashboard vormgeeft en hoe je data en uitkomsten kunt interpreteren. Dit webinar geeft je breed inzicht in de toegevoegde waarde van Power BI en helpt je om zelf concreet aan de slag te gaan. Deelname is gratis dus schrijf je dan vandaag nog in!
Ik wil mij inschrijven voor het gratis webinar ‘Power BI in de praktijk’

Gelijk zelf aan de slag met Power BI? Bekijk dan de inhoud en trainingsdagen:

Training Power BI | 2 dagen | Start: 12 april
brochure | inschrijven

 
Webinars     |      Blog      |      Uitschrijven
Bel ons op: 0880 444 222
 
 
Copyright © 2018 Eduvision Opleidingen