Witlofschuitjes met avocado salsaVoor 4 personen Ingrediënten: • 2 avocado’s • 2 stronken witlof • 1/2 uitgeperste citroen • 2 tomaten • 1/2 teentje knoflook • 1 eetlepel chilisaus • 1/2 eetlepel mosterd • 1 eetlepel halfvolle mayonaise • 1 eetlepel honing • 40 gram garnalen • snufje peper en zout Bereiding: De witlof ongeveer 1/2 cm van de stronk afsnijden en 12 mooie blaadjes uitzoeken (dit worden de lepels die gevuld worden). Schep in een bak de avocado’s leeg en peper, zout, citroensap, honing, mosterd, knoflook, chilisaus en halfvolle mayonaise toevoegen en grof prakken. Als laatste de tomaten ontvellen (de tomaten in heet water leggen en het vel er daarna afhalen), daarna in vieren snijden en de zaadlijsten eruit snijden. Het vruchtvlees in blokjes snijden en de avocado salsa roeren. De witlofbladeren vullen met de salsa en garnalen in bloemvorm neerleggen en op een bord serveren. |