|
|
|
Beter dan bitterballen! maak ze zelf, deze arancini van Sicilië | Superstreetfood op z’n Siciliaans? Arancini, nauwelijks meer dan goudgeel gefrituurde rijstballetjes met smeltende kaas, maar tjokvol smaak! En je maakt ze eenvoudig zelf van een restje risotto en pittige Italiaanse kaas. | |
|
|
|
|
|
Zonder eieren, net zo lekker! VIDEO: zo maak je vegan meringues | Echt het kan: meringues zonder eieren. Hoe? Van aquafaba - dat is kikkererwtenwater - maak je homemade vegan meringues. Easy, erg lekker en waanzinnig fijne uitdelers. | |
|
|
|
|
| Samen met Chaudfontaine | verrassend: mediterrane watercocktails | Natuurlijk mineraalwater van Chaudfontaine is van zichzelf al lekker. En mix je het met groenten, kruiden en/of specerijen, dan geef je het een extra delicious.touch. Proost dit weekend met de mediterrane watercocktail met cherrytomaatjes, groene peper & basilicum of die met rozemarijn, venkel & vijgen. | |
| | leer aan tafel te spelen met de smaak én de bubbels van het water | tips van een watersommelier | Vragen over water stel je natuurlijk aan een watersommelier. Want ja, water is inmiddels zó gerespecteerd dat dit type sommelier bestaat. Wij vroegen watersommelier Mariëlle Thiadens naar haar allerbeste watertips: 1. Drink bruisend water vóór het eten Bruisend water doet wat alcoholhoudende bubbels ook doen: het prikkelt de smaakpapillen en wekt de eetlust op. Drink voor het eten liever geen plat water, dat doet het tegenovergestelde. 2. Tijdens het eten drink je licht bruisend water Zodra je begint met eten, stap je van bruisend over op licht bruisend water. Ofwel: water met minder koolzuur en een fijner bubbeltje. Licht bruisend water accentueert de smaak, zowel van de wijn als van de gerechten. Door af en toe een slokje water te nemen, laat je je smaakpapillen tot rust komen, waardoor je alles steeds goed blijft proeven. Slim! | |
|
|
|
|
nu te koop: delicious. vega(n) Speciaal voor jou hebben we 40 vega(n) recepten verzameld in deze special edition. Van zomerse ricottakoekjes met spinazie & munt tot winterse knolselderij met truffelboter of bloemkoolrisotto met salie & hazelnoten. Verder vertellen we je ook álles over kooktechnieken, smaakmakers & vega(n) vervangers! Benieuwd naar de special edition? Bekijk hier alvast een preview. Je bestelt de special (€ 8,99) in onze webshop of neem 'm mee tijdens het doen van je boodschappen! | |
| |
|
|
|
|
Verlang je terug naar je vakantieliefde? ja, pata negra, liefst flinterdun | Die flinterdun gesneden Spaanse ham, dát was liefde op het eerste gezicht. Natuurlijk kan je wachten tot volgend jaar, maar je kunt je er ook helemaal op storten, alle verschillende rauwe hamsoorten die je kunt vinden gaan proeven én expert worden. Begin alvast met ons mini-dossier. | |
|
|
|
|
|
Magnifico! penne met artisjok, postelein & amandelen | Proef de Italiaanse zomer in deze top pasta vol groenten en amandelen. Kies stevige artisjokken, ze zijn er nu volop, en als alternatief voor postelein kan je ook rucola of bladspinazie nemen. Knoflook, parmezaan en citroen doen de rest! | |
|
|
|
|
|
vind je dit een leuke nieuwsbrief? | Ja | | | Nee |
|
|
|
|