‘Gemak’ en ‘genieten’ zijn aanjagers koopgedrag
 
VIS Magazine
 
 
 
Uit het magazine
‘Gemak’ en ‘genieten’ zijn aanjagers koopgedrag
 
Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) brengt de consumententrends in kaart. De nieuwe – en vooral de jongere – consument is op zoek naar ‘gemak’. Ook ‘genieten’ is een trend waar de visspecialist op kan inspelen.
 
Lees verder
 
Bedrijfsinformatie
Vis verwerken zonder zorgen
 
STEEN is toegewijd uw productieproces te verbeteren met hun hoge kwaliteit visverwerkingsmachines, gaande van kleinere handbediende machines voor kleinere verwerkers tot volledig geautomatiseerde en geïntegreerde machines voor de industrie.
 
Lees meer
 
 
Minister Adema reageert op brandbrief visserij
 
Op verzoek van koning Willem-Alexander reageert Piet Adema, Minister van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid, op de brandbrief van de visserij. “Ik geloof in een gezonde, toekomstbestendige visserijvloot voor Nederland, maar die zal er anders gaan uitzien dan we kennen.”
 
Lees verder
 
Wat worden de trends in Food & Beverage
 
Gezondheid, gemakmaximalisatie, duurzaamheid, mentaal gemak en een vraaggestuurde keten. Dat worden volgens Marcel Lambregts, sector manager food Rabobank, de vijf trends in Food & Beverage. “We moeten naar een ander voedselsysteem.”
 
Lees verder
 
 
 
Op zoek naar een nieuwe baan in de vissector?
 
Foodbanen.nu helpt je verder. Bij Foodbanen.nu vind je het meest volledige vacature-overzicht. Kijk voor deze functies en andere banen op de website:
 
Naar Foodbanen.nu
 
 
 
Etiketeisen voorverpakte visproducten
 
Productnaam, hoeveelheid, houdbaarheid en herkomst. Allemaal informatie die visspecialisten op de etiketten van voorverpakte visproducten moeten vermelden. Onlangs zijn deze eisen gewijzigd. Wat moet er nu op een etiket staan? 
 
Lees verder
 
Arrestaties vanwege illegale palinghandel
 
Spaanse en Franse autoriteiten arresteerden in verschillende steden 27 personen vanwege illegale palinghandel. In totaal namen ze 1,5 ton levende en enkele tonnen ingevroren palingen in beslag en activa ter waarde van meer dan 2 miljoen euro.
 
Lees verder
 
 
 
 
Boeken
Rauwe vis
 
Verse rauwe vis is een culinaire trend en is supergezond. Carrie Solomon presenteert in dit boek gerechten op basis van duurzaam gevangen vis. Ze deelt recepten voor sauzen en kruiden, lunches en salades, bowls en schotels om te delen. Van Hawaïaanse pokébowls, Peruaanse ceviche en tiradito tot Tahitiaanse rauwe vis, Scandinavische gravlax en Japanse onigiri. Een boek boordevol inspiratie voor (de klant van) de visspecialist.
 
Lees verder
Magazine
Vismagazine 4: haring & winkelinrichting
 
Met onder meer:
  • Winkelinrichting in de praktijk: keuzes en obstakels, met Gwyn Remmerswaal, specialist in retail design.
  • De Seafood Expo Global: de grootste internationale vishandelsbeurs ter wereld.
  • Het seizoen van de Hollandse Nieuwe. De opbrengst van de veiling van het eerste vaatje gaat dit jaar naar de Voedselbank.

Nog geen abonnee? Neem dan nu een abonnement.
 
Ja, ik wil een abonnement
 
Abonneren?
 
 
Bekijk het aanbod
Bedrijvengids
 
 
Bekijk het overzicht
 
 
Vismagazine
Huis ter Heideweg 13
3705 MA Zeist
Facebook
Twitter
LinkedIn
Flickr
 
 
Deze e-mail is verzonden naar: newsletter@newslettercollector.com
Je hebt deze e-mail ontvangen omdat je je hebt aangemeld voor deze nieuwsbrief
 
 
 
© 2023 Alea Publishers