ELF Voetbal nieuwsbrief van 13-06-2024
Virgil van Dijk: "Bij Oranje spelen we vaak spelletjes, Rummikub vind ik het leukst"

Hij heeft er zin in. Die woorden herhaalt Virgil van Dijk regelmatig. Drie jaar geleden miste de centrale verdediger van Oranje, die op 8 juli zijn 33ste verjaardag viert, het EK vanwege een zware knieblessure. Nu treedt hij aan als aanvoerder van een ploeg waarin hij vertrouwen heeft. "Alles is mogelijk, maar ik moet ook realistisch blijven. Het wordt al lastig genoeg om de poule door te komen."


lees verder
Scoren met Ben

Hoi. Ik kijk enorm uit naar het EK Voetbal 2024 en jij hopelijk ook. Met zo’n belangrijk evenement wil jij natuurlijk altijd en overal snel internet op je mobiel om live wedstrijden te kijken of scores te checken.

lees verder
Sjoerd van Ramshorst: "Als presentator moet je ook van een uitzending kunnen genieten"

Vanuit het stadion op het veld in Duitsland presenteren? Of in een sfeerrijke ambiance in Nederland voor- en nabeschouwen met gasten? Voor Sjoerd van Ramshorst was en is de keuze niet moeilijk. Daarom presenteert hij vanaf 14 juni elke avond NOS Studio Fussball, de EK-variant van het vertrouwde NOS Voetbal. "Ik leef die eerste twee weken in een bubbel."

lees verder
Oud-profvoetballer helpt spelers via handige gids met carrière na het voetbal

Elke profvoetballer krijgt ermee te maken. Het moment dat de knoop wordt doorgehakt en stoppen een feit is. Wat dan? Wat ga je doen? Wanneer begin je met de voorbereiding op je leven na een voetbalcarrière? En in welke valkuilen kan je trappen? Oud-profvoetballer Stéphane Ehrhart, nu werkzaam voor de UEFA en specialist op het gebied van loopbaantransitie, schreef daarover een handig boek vol tips en adviezen. "Sluit altijd huwelijkse voorwaarden af als je gaat trouwen."

lees verder
ELF Voetbal nr 6: Missie Oranje: op naar Berlijn, interviews met Virgil, Rafael, Berry en Hélène

De start van het EK 2024 komt steeds dichterbij. Op 14 juni gaat de eerste bal op Duits grondgebied rollen en exact een maand later volgt de finale. Het Nederlands elftal komt op 16 juni voor het eerst in actie. ELF Voetbal nummer 6, onze nieuwe editie, kent het EK natuurlijk als thema. Interviews met onder andere Virgil van Dijk, Berry van Aerle, Rafael van der Vaart, Hélène Hendriks, Kees Kist en Dávid Hancko.

lees verder
Wie gaat op de positie van Frenkie de Jong spelen?

Frenkie de Jong heeft nog te veel last van zijn enkel en is niet op tijd fit om aan het EK deel te nemen. Het was al langer de vraag in welke fase van het toernooi hij weer mee zou kunnen doen, maar nu blijkt dus dat voor het hele EK naar andere opties op het middenveld moet worden gekeken. Vandaag nemen we een kijkje naar zijn mogelijke vervangers. 

lees verder
PANNA! 86: alles over het EK 2024 en Oranje!

Kun jij ook niet meer wachten? Heb jij ook zin in een supermooie Oranje-zomer? Gaat het Nederlands elftal eindelijk weer Europees Kampioen worden? Wil je alles weten over het komende EK in Duitsland? Dan heb je geluk! PANNA! 86 staat volledig in het teken van de titelstrijd die op 14 juni losbarst. We stellen de 24 deelnemers voor, de coolste EK-shirts, de EK-winnaars in beeld, interviews met Dávid Hancko en Mats Wieffer, natuurlijk acht superposters en nog veel meer!

lees verder
Transferzomer PSV: Wat heeft Peter Bosz nodig om zijn kunstje te herhalen?

Peter Bosz zal nog steeds aan het nagenieten zijn van de prestatie die hij afgelopen seizoen met zijn ploeg heeft neergezet. Het winnen van de schaal betekende de eerste hoofdprijs voor trainer Peter Bosz. Hij zal ongetwijfeld gebrand zijn om de prestatie van vorig seizoen te herhalen en misschien zelfs overtreffen. De ploeg uit Eindhoven moet dat wel proberen met een andere selectie. Nog voor het openen van de markt heeft technisch directeur Earnest Stewart al de nodige deals gesloten. Alvast een vooruitblik op het transferperiode die de Eindhovenaren te wachten staat.

lees verder
Interview NOS-presentatrice Eline de Zeeuw: "Nooit verwacht dat het zo snel zou gebeuren"

In haar jeugdjaren ontwikkelden zich twee dromen in haar hoofd. Ze wilde sportverslaggeefster worden. Of ze wilde nieuwscorrespondent vanuit de Verenigde Staten worden. Na haar stageperiodes twijfelde Eline de Zeeuw niet meer. Haar sporthart klopte harder. Op het komende EK zal ze voor de NOS vanuit de studio de middagwedstrijden voor haar rekening nemen. Daarna is ze te zien en te horen als verslaggeefster bij de Olympische Spelen en treedt ze vanaf 28 augustus op als presentator van de uitzendingen van de Paralympics. "Ik was en ben veruit de grootste voetbalfan van de familie."

lees verder
De puzzel van Koeman: Wat wordt de basiself van Oranje op het EK in Duitsland?

Vanavond speelt de ploeg van bondscoach Ronald Koeman de laatste oefenwedstrijd voor het EK in Duitsland komende vrijdag begint. De laatste kans dus voor Koeman om de puntjes op de i te zetten wat betreft formatie en invulling van het elftal. Voorafgaand aan de wedstrijd alvast een vooruitblik op de vermoede basiself waarmee Oranje zondag aan zal treden tegen Polen.

lees verder
Europees kampioen Nol de Ruiter: "Toen zei Michels ineens: 'Vanaf nu is het Nol en Rinus'"

Duitse bodem is tot dusver de enige bodem vatbaar voor Oranje-succes gebleken. Ook 36 jaar geleden trok het Nederlands elftal de oostelijke grens over met de Europese titel als inzet. Het resulteerde in de enige hoofdprijs in onze voetbalgeschiedenis. Nol de Ruiter (84) was als assistent van bondscoach Rinus Michels nauw betrokken bij het Nederlands elftal dat in 1988 Europees kampioen werd door in West-Duitsland na het thuisland ook de Sovjet-Unie te verslaan. "Ik moest wennen aan Michels."

lees verder