En meer leuke online activiteiten  
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Lees deze nieuwsbrief online
De bieb is dicht maar we organiseren wel allerlei online activiteiten. Van podcasts tot boekentips. Natuurlijk kun je online e-books lenen en luisteren. En, zet zondag 19 april in je agenda want dan krijg je een virtuele rondleiding in de nieuwe bieb aan de Neude. Hoe? Dat lees je in deze nieuwsbrief.
CZ@Home
Culturele Zondagen heeft CZ@Home in het leven geroepen. Iedere zondag krijgt een partner van Culturele Zondagen de mogelijkheid een online programma aan te bieden. De bibliotheek mag het programma voor zondag 19 april maken. Een prachtige kans om iedereen vast een kijkje in de nieuwe bieb aan de Neude te geven. En dus maken we een virtuele rondleiding. Met op een aantal plekken bijzondere optredens. In de hal is de talkshow ‘Vrijdag Live met De Nuk’, Liedjesschrijver en cabaretier Jasper Smit maakt grote kleinkunst voor jonge mensen en Danique Kivit geeft een Spoken Word performance, met een speciaal voor deze uitzending gemaakte tekst ‘Vandaag afstand’. Theater Utrecht laat Bram Gerrits twee belangrijke brieven voorlezen.
Kortom, zet je laptop of mobiel zondag 19 april om 15.00 uur CZ@Home en waan je een middagje in de nieuwe bieb.
ThuisBieb
In de ThuisBieb vind je 100 gratis e-books. Downloaden kan zonder biebpas. Er zijn boeken voor alle leeftijden en voor ieder wat wils. Bijvoorbeeld ‘Birk’ van Jaap Robben, ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bergman, ‘De wereld volgens Gijp’ van Michel van Egmond en ‘Mij zie je niet’ van Loes Hollander. Hier vind je alle beschikbare titels voor volwassenen.
Upgrade Abonnement ‘Klein’ en ‘Jong’
Heb je een abonnement ‘Klein’ of ‘Jong’ en wil je in deze tijd meer e-books lenen? Dat kan. Je abonnement heeft een gratis upgrade gekregen, zodat je onbeperkt e-books kunt lenen. Maak je keuze uit 29.000 e-books hier. Veel leesplezier!
Podcasts
In onze vorige nieuwsbrief vertelden we al over de podcast van Roos’ boekenclub , de Lightsnack van De Dakhaas Praat en de Leuke Boekenclub met Tim van den Hoed en Alma Mathijsen.

Deze week is er weer een nieuwe podcast van de Leuke Boekenclub. Dit keer gaan Tim van den Hoed van De Utrechtse Boekenbar, en schrijver Alma Mathijsen met programmamaker Teddy Tops in gesprek over ‘Welkom in het rijk der zieken’ van Hannah Bervoets.

Tussen de regels met Oscar Kocken is een nieuwe literaire talkshow in de bieb. Interviewer Oscar Kocken gaat deze keer op zoek naar de zin van het verhaal. Zijn gast is Clarice Gargard. Zij schreef het boek 'Drakendochter', een verhaal over haar vader die bevriend was met de Liberiaanse oorlogsmisdadiger Charles Taylor.
Boekentips van onze medewerkers
In de bibliotheek kun je altijd boeken- en leestips aan onze medewerkers vragen. Met al hun boekenkennis halen ze de beste titels voor jou zo tevoorschijn. Nu we allemaal zoveel mogelijk thuiswerken, is dat wat lastiger. Daarom vroegen we onze medewerkers om tips vanuit huis te geven. Een voorwaarde: je moet het boek wel als e-book kunnen lenen in de online bibliotheek. Gerda Kluitenberg bijt de spits af.
En dan nog dit:
Kinderen die graag experimenteren kunnen online de cursus Leren programmeren van Robot Bliep volgen. De komende weken zetten we elke woensdagmiddag een nieuwe video online. Ook leuk om als volwassene te volgen!
 
Voor de jonge kinderen is er een online berenjacht. We hebben op onze website twintig prentenboeken over beren verstopt. Leuk om op een regenachtige middag samen te zoeken.
 
Ondertussen ontstaan er vanuit verschillende vestigingen allerlei initiatieven. Er zijn afgeschreven boeken naar 750 kinderen gegaan via ZIMIHC, SportUtrecht en Jeugdfonds Sport&Cultuur Utrecht en een aantal Voedselbanken en verzorgingstehuizen kregen dozen met boeken om uit te delen.
 
Utrechtse cabaretier en kunstenaar Jeroen van Merwijk heeft Vervelië in het leven geroepen. Daar maakt hij tekeningen die je kunt downloaden en inkleuren.
 
De boekverkopers van Savannah Bay lezen regelmatig een lievelingsfragment voor. Te luisteren via Facebook
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Bibliotheek Utrecht - Neude 11 - 3512AE - Utrecht
Profiel wijzigen - Afmelden