‘Visspecialisten staan open voor nieuwe dingen’
 
VIS Magazine
 
 
 
Visrokerij Zuidvenne zoekt de biologische markt op
 
Bjorn Zweers van ambachtelijke visrokerij Zuidvenne in Zutphen staat bewust op biologische markten. Met zijn ambachtelijke producten en door voor beleving in zijn kraam te zorgen, bedient hij zijn klanten. Hij signaleert dat steeds meer ‘foodies’ de markt ontdekken.
 
Lees verder
 
 
 
 
 
 
Verse vis van Schmidt Zeevis bij online super Picnic
 
De verse vis van Koninklijke Schmidt Zeevis is voortaan verkrijgbaar bij Picnic. In de regio's Rotterdam en Amsterdam kunnen klanten van de online supermarkt onder andere slibtong en tonijn bestellen. De medewerkers van Schmidt Zeevis maken de vis direct na binnenkomst ambachtelijk schoon en snijden de verse vis tot filets. Picnic levert deze gekoeld aan de klant.
 
Lees verder
 
‘Visspecialisten staan open voor nieuwe dingen’
 
Peka Kroef in Odiliapeel is producent van koelverse aardappelproducten in de breedste zin van het woord, vertelt Paul de Wit, key accountmanager foodservice Nederland. “Wij leveren alles koelvers met een lange houdbaarheid zonder toevoegingen. Onze producten passen goed bij vis omdat ze honderd procent gegaard zijn. Aangezien vis snel gaar is, is dat een uitkomst.”
 
Lees verder
 
 
 
 
2021
 
En dan ben je opeens bezig met het laatste nummer van 2020. Een jaar waarvan we halverwege al dachten: “Kan het niet voorbij zijn?” Een jaar zoals geen ander, een jaar waar we nog vaak aan terug zullen denken.
 
Lees verder
 
 
 
 
 
Online seminar Visfederatie over impact Brexit en coronavirus
 
Op 2 december organiseerde de Visfederatie een online seminar over de impact van de Brexit en het coronavirus op de visserij. Dat de vissector met veel veranderingen te maken krijgt staat vast, maar de sprekers hadden allemaal een positieve boodschap voor de aanwezigen.
 
Lees verder
 
Visscher Seafood neemt belang in biologische zalmkwekerij
 
Urker visbedrijf Visscher Seafood heeft een controlerend belang verworven in de Schotse biologische zalmkweker Organic Sea Harvest. Visscher Seafood was al jaren aan het project verbonden en is nu mede-eigenaar van de zalmkweker die in 2016 werd opgericht.
 
Lees verder
 
Meer nieuws
 
 
 
Boeken
Het voedselbos
 
Een jaar lang bezocht Volkskrant-journalist Mac van Dinther wekelijks het voedselbos Ketelbroek in Groesbeek, waar hij van Wouter van Eck leerde hoe een voedselbos werkt, wat er groeit en wat het produceert. “Gaan we hiermee de wereld voeden?” Dat is vaak de vraag die gesteld wordt aan mensen die met een alternatief komen voor de reguliere landbouw.
 
Lees verder
Magazine
Vismagazine 9 - 2020
 
De thema's van dit nummer van Vismagazine zijn thema's zijn trends en zakelijke dienstverlening. Met onder andere:
  • Trends 2021: van digital food tot injera
  • Carlos Sterk over het inkopen van garnalen
  • Vishandel Simonis
  • Vooruitblik op visserij in 2021
  • Poseidon mikt op het hogere segment
 
Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 ex. btw!
 
Abonneer nu!
 
Abonneren?
 
 
Bekijk het aanbod
Bedrijvengids
 
 
Bekijk het overzicht
 
 
Vismagazine
Huis ter Heideweg 13
3705 MA Zeist
Facebook
Twitter
LinkedIn
Flickr
 
 
Deze e-mail is verzonden naar: newsletter@newslettercollector.com
Je hebt deze e-mail ontvangen omdat je je hebt aangemeld voor deze nieuwsbrief
 
 
 
© 2020 Alea Publishers