|
|
| | | Vissector stapt uit overleg Noordzeeakkoord | | De Nederlandse vissector heeft na spoedberaad besloten om uit het Noordzeeoverleg te stappen. De reden is "het volledig ontbreken van toekomstperspectief". De Nederlandse vissector was al kritisch op het Noordzeeakkoord. Visfederatie voorzitter Guus Pastoor: "Wij willen dat de Nederlandse overheid nu eindelijk eens voor ons gaat vechten." | | |
|
---|
| |
|
|
|
| | | ‘Smaak is ontzettend belangrijk’ | | Gerechten vormen een steeds groter deel van de verkoop. Dat biedt visspecialisten de kans om meer dan ooit met hun eigen stijl en smaak extra markt te veroveren. Ondersteuning daarbij van leveranciers is altijd welkom en inspirerend. Vandaag het derde deel van deze rondvraag met De Visscherie en Epos. | | |
| | | 10.500 kilo niet-traceerbare garnalen vernietigd | | Een handelaar heeft op 29 september in opdracht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) afstand gedaan van 10.500 kilo garnalen. Vanwege de voedselveiligheid moet de herkomst van levensmiddelen altijd traceerbaar zijn. De benodigde documentatie van deze partij ontbrak. | | |
|
---|
| |
|
|
|
| | | Creëer een heerlijk vismandje met de DEGENS Romige kaas/gratin saus | | Met de Degens Romige kaas/gratin saus maakt u in een handomdraai uw kant-en-klaar vismandje. Deze volle, mooi romige saus is gemaakt van 100% verse smeltkaas. Een smakelijke toevoeging die bovendien zorgt voor een aantrekkelijke presentatie. | | |
|
---|
| |
|
|
| | | De Zilte Zeemeermin ASC en MSC gecertificeerd | | Viswinkel De Zilte Zeemeermin in Arnhem mag officieel het ASC en MSC-keurmerk voeren. Het bedrijf van eigenaren Wiebe en Luuk de Haan, twee broers, landelijk bekend als 'de visbroertjes', hebben een enorme passie voor vis en samen ruim 25 jaar ervaring in het vakgebied. | | |
| | | 'Ook in de toekomst willen we een lekker visje eten' | | Sinds vorig jaar richt MSC zich actief op visspecialisten in Nederland. Reden is de toenemende vraag naar duurzame vis. Inmiddels zijn zeventien visspeciaalzaken MSC-gecertificeerd. Twee pioniers uit Amsterdam en Oss over hoe ze zich onderscheiden met duurzame vis. | | |
|
---|
| |
|
|
| Gemiste kans Column Johan Nooitgedagt | | Uitstoot van kwalijke stoffen is voor een fors deel afkomstig van de wereldwijde zeevaart. De maritieme sector is zich daarvan bewust en probeert er wat aan te doen. | | |
|
---|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Beet! van Jacques Hermus | | Niet alleen worden we van Zeeland tot het Wad bespoeld door de zoute zee, achter de dijken en duinen stroomt in ontelbare meren, plassen, kanalen en slootjes het zoete water. We zijn een land van (beroeps)vissers en hengelaars, de twee miljoen mensen die ter ontspanning langs de waterkant een hengeltje uitgooien. Beet! voert de lezer langs de mooiste visplekken van het land. | | |
|
---|
|
|
|
|
| Vismagazine 7 - 2020 | | De thema's van dit nummer zijn schaal- en schelpdieren en innovaties. Met onder andere: Viszaken kiezen voor duurzame vis De ambities van World of Oysters Vissers lanceren streekmerk Wiedenvis Oestervisser Jaap Pekaar Broodje paling favoriet bij klant tankstation Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 ex. btw! | | |
|
---|
|
|
|
|
|
|
|
| Deze e-mail is verzonden naar: newsletter@newslettercollector.com Je hebt deze e-mail ontvangen omdat je je hebt aangemeld voor deze nieuwsbrief Afmelden voor deze nieuwsbrief | |
|
|
|