|
|
| | | Vissers roepen noodtoestand uit | | De Nederlandse vissers hebben de noodtoestand uitgeroepen. In een brandbrief vragen ze koning Willem-Alexander om hulp. “Wij vissers en diverse organisaties uit de vissector, veroorloven ons U onze noodtoestand onder ogen te brengen.” | | |
|
---|
| |
|
|
|
| Schol-asperge rol | | Epos inspireert de visspecialist met verassende recepten, zoals dit recept voor een Schol-asperge rol met salsa di nocci, citroen en French Garlic Taste. | | |
|
---|
|
|
|
| | | Woede over mogelijk verbod visserij in natuurgebieden | | De Europese Commissie is van plan om de bodemberoerende visserij in de beschermde natuurgebieden op zee te verbieden. In het actieplan dat Eurocommissaris Virginijus Sinkevičius presenteerde, staat dat Europa deze gebieden tot 2030 stapsgewijs wil sluiten. | | |
| | | Onrust over toekomst visafslag Scheveningen | | Afgelopen week ontstond er onrust over de toekomst van visafslag Scheveningen. De gemeente Den Haag zou haar aandelen willen verkopen. In het AD stelt wethouder Bruines iedereen gerust. “Kans dat we aandelen visafslag Scheveningen gaan verkopen is erg klein.” | | |
|
---|
| |
|
|
| Nieuws over automatisering | | Sinds dit jaar biedt Alea Publishers Automation NL aan. Dit is het vakblad voor professionals in de industriële automatisering. Bij Automation NL komen niet alleen de technische aspecten aan bod, maar wordt aandacht besteed aan alles wat komt kijken bij industriële automatisering. Niets van de innovatie, ontwikkelingen en kansen op dit gebied missen? Meldt u hier aan voor de nieuwsbrief. | | |
|
---|
|
|
|
| | | Agrifoodpluim voor Monkeys by the Sea | | Monkeys by the Sea wint de Agrifoodpluim van de provincie Noord-Brabant. De start-up maakt visvervangers van ingrediënten uit de buurt en ontvangt de prijs vanwege hun bijdrage aan de eiwittransitie. | | |
| | | Groei omzet voedingsindustrie in laatste kwartaal 2022 | | In het vierde kwartaal van 2022 groeide de omzet van de totale Nederlandse voedingsmiddelenindustrie met 18,8 procent. Deze stijging is met name te danken aan de hogere prijzen. | | |
|
---|
| |
|
|
|
|
|
|
| Cultuurdingetje hè | | Hoe kun je de bedrijfscultuur veranderen? Dit lijkt lastig proces, de oude organisatiecultuur zit als het ware in de vloerbedekking. Maaike Thiecke laat in ‘Cultuurdingetje hè’ zien hoe je die oude cultuur uit de vloerbedekking krijgt... en de nieuwe erin legt. Ze steekt de lezer een hart onder de riem met een luid en duidelijk systemisch perspectief op cultuurverandering. | | |
|
---|
|
|
|
| Blijf op de hoogte van al het foodnieuws! | | Wilt u naast het nieuws van Vismagazine ook op de hoogte blijven van ander foodnieuws? Bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie, vlees- of bakkersbranche? Schrijf u dan in voor een van onze nieuwsbrieven. U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief EVMI, Vleesmagazine, Bakkers in bedrijf, Vakblad IJs, Pompshop, BeverageNL en VoedingNu. | | |
|
---|
|
|
|
|
| Vismagazine 1 | februari 2022 | | Het thema van dit nummer van Vismagazine is witvis. Met: Kotters vissen op big data Visondernemer en bestuurslid VNV Joël Brink als Adri & Zoon goes Icelandic Denk ook eens aan heek en wijting Regelgeving bij apparatuur Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 ex. btw! | | |
|
---|
|
|
|
|
|
|
|
| Deze e-mail is verzonden naar: newsletter@newslettercollector.com Je hebt deze e-mail ontvangen omdat je je hebt aangemeld voor deze nieuwsbrief Afmelden voor deze nieuwsbrief | |
|
|
|