Vlaanderen Departement Departement Cultuur, Jeugd en Media Mail onleesbaar?
Bekijk de online versie
 
 
Nieuwsbrief
van het Departement Cultuur, Jeugd en Media

Donderdag 8 februari 2024
 
 

In de kijker

   
 
Vlaamse Gemeenschap koopt ‘De vertroostende maagd’ van James Ensor

Ter gelegenheid van het Ensorjaar kocht de Vlaamse Gemeenschap James Ensors werk ‘De vertroostende maagd’ uit 1891. Het schilderij is nog tot en met 25 februari te bewonderen in het MAS, als deel van de expo ‘Zeldzaam en Onmisbaar’. Daarna krijgt het een permanente plaats in het Museum voor Schone Kunsten Gent.
Foto © MAS

 
Verenigingsloket gelanceerd

Op 30 januari ging het Verenigingsloket live. Dat digitale platform maakt de dienstverlening voor verenigingen toegankelijker en eenvoudiger. Verenigingen kunnen er gemakkelijk hun eigen gegevens registeren, raadplegen en beheren, om vervolgens optimaal gebruik te maken van overheidsdiensten.
Foto © Franky Verdickt

 
Wat denk jij van onze digitale dienstverlening aan verenigingen?

Werk jij voor een vereniging? Dan horen we graag jouw mening over de digitale dienstverlening van de Vlaamse overheid. Vul voor 1 maart onze online vragenlijst in. De resultaten worden gebruikt om de digitale dienstverlening aan verenigingen verder te verbeteren.
Foto © Franky Verdickt

 
Departement Cultuur, Jeugd en Media verhuist

In februari verhuizen onze kantoren naar het milieuvriendelijke Marie-Elisabeth Belpairegebouw, op wandelafstand van het treinstation Brussel-Noord. Vanaf dan kun je ons op twee adressen bereiken. Ontdek ons postadres en nieuw bezoekadres.

 

 

Subsidies

   
 
Meer dan 1,1 miljoen euro voor cultureel-erfgoedprojecten

De Vlaamse minister van Cultuur subsidieert twaalf cultureel-erfgoedprojecten die een dienstverlenende rol vervullen of een van de functies van cultureel-erfgoedwerking uitvoeren, zoals verzamelen, borgen, onderzoeken, enz. De projecten situeren zich op bovenlokaal, landelijk of internationaal niveau en ontvangen samen 1.131.000 euro.
Foto © Mathias Hannes

 
Eerste deadline kleinschalige bovenlokale cultuurprojecten: 1 maart 2024

Ben je een kleinschalig bovenlokaal cultuurproject op poten aan het zetten? Dan kom je misschien in aanmerking voor een projectsubsidie. De eerste indiendeadline voor deze tijdelijke subsidielijn nadert. Bekijk dus snel de voorwaarden op onze website.
Tekening © Herlinde Demaerel

 
Projectoproep culturele samenwerking met Duitstalige Gemeenschap

Werk je in de culturele sector of ben je bezig met digitale technologie? Wil je graag met een partner uit de Duitstalige Gemeenschap een cultureel project of evenement realiseren waarbij digitalisering, digitale creatie en beleving centraal staan? Dan is deze oproep misschien iets voor jou. Je kunt tot uiterlijk 3 mei 2024 een projectvoorstel indienen.
Foto © Marc Faes

 
Nieuwe subsidieoproep innovatieve partnerprojecten

De Vlaamse minister van Cultuur lanceert voor de 8ste keer de subsidieoproep innovatieve partnerprojecten. Met die projectsubsidies gaan culturele organisaties een samenwerking aan met partners uit andere sectoren. Zo treden ze uit hun comfortzone en verleggen ze grenzen. Sinds vorig jaar is er extra aandacht voor digitale transformatie. Interesse? Dien je projectvoorstel ten laatste op 15 juli 2024 in.
Foto © KOERS Museum van de wielersport

 
Ruim 1,39 miljoen euro voor vrijetijdsparticipatie van personen in armoede

De Vlaamse minister van Cultuur aanvaardt de afsprakennota's vrijetijdsparticipatie van 5 nieuwe gemeentes en 1 intergemeentelijk samenwerkingsverband. Daardoor krijgen, in 2024, 176 Vlaamse gemeenten, 3 intergemeentelijke samenwerkingsverbanden en de Vlaamse Gemeenschapscommissie subsidies voor zo’n afsprakennota. Alles samen ontvangen ze 1.391.569 euro om een dynamisch lokaal vrijetijdsbeleid uit te bouwen voor personen in armoede.

 

 
KOMENDE INDIENDATA VOOR DE CULTUREEL-ERFGOEDSECTOR
 
 

Events

   
 
27 februari: infomoment investeringssubsidies bovenlokale cultuur- en jeugdinfrastructuur

Beheert jouw organisatie bovenlokale cultuur- of jeugdinfrastructuur? Zijn er verbeterwerken nodig op vlak van duurzaamheid, toegankelijkheid of veiligheid? Dan kun je een sectorale investeringssubsidie aanvragen. Je ontdekt er alles over tijdens ons infomoment op 27 februari. Inschrijven kan tot en met 16 februari.
Nona - Foto © Stijn Bollaert

 
7 maart: masterclass nalatenschappen kunstenerfgoed: beschrijven en digitaliseren van een nalatenschap

Samen met FARO en Kunstenpunt organiseren we op donderdagnamiddag 7 maart een nieuwe masterclass over omgaan met erfgoed van kunstenaars en kunstenorganisaties. Dan focussen we op het beschrijven en digitaliseren van nalatenschappen. Geïnteresseerden uit de cultureel-erfgoed- en kunstensector zijn welkom. Inschrijven kan binnenkort.
Foto © Philippe Van Snick Estate
 







This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Departement Cultuur, Jeugd en Media · Koning Albert II-laan 15 bus 266 · Brussel 1210 · Belgium