Boerenzwaluw terug | 10x prachtig geel met wit | Maai Mei Niet
Witte pracht

Witte pracht

Het lelietje-van-dalen: twee hotspots om ze te bewonderen én hun bloeitijd >
 
 
Roots
De 10 mooiste
Foto's met doorkijkjes

Doorkijkjes geven een foto diepte, spanning én het gevoel dat je als kijker meekijkt over de schouder van de fotograaf. Je kunt zo'n foto op allerlei manieren maken, tonen deze gevarieerde lezersfoto's. 
Foto: Marij Wagenaars

Roots
(Bijna) terug uit Afrika
De boerenzwaluw

De komende tijd kun je het vrolijke gekwetter van boerenzwaluwen op steeds meer plekken horen. De eerste vogels zijn eerder deze maand al gezien, vooral in Zuid-Nederland. Het moment van hun terugkeer hangt af van de weersomstandigheden. 
Foto: iStock

Advertorial
Roots
Venntrilogie: ontdekkingsreis door het hart van Europa

De Venntrilogie is een langeafstandswandeling die je meeneemt door de Belgische Oostkantons, een regio op het kruispunt van drie culturen. Wandel in zes dagetappes 109 kilometer door de ongerepte Venen, een van de oudste landschappen van Europa.

Roots
Wit met geel = lente
10 prachtige lezersfoto's

Van kuikens tot margrieten, van koereigers tot koolzaad. Geel en wit zijn dé kleuren van het voorjaar. Laat je inspireren door deze lezersfoto's in lentesfeer. 
Foto: Alexey Korolyov

Advertorial
Roots
Roots mei is er!

In deze editie nemen we je mee naar de plantenpracht op Corfu, wandelen we bij Dwingelderveld en in De Lutte. Verder 13 prachtige wilde melodieën, en het geluid van de groene specht. De lezersfoto’s hebben dit keer als thema lentemacro’s. Dat en meer, in Roots mei. 

Roots
Vliegend pronkjuweel
De bijeneter

Het is een van de mooist gekleurde vogels in Europa: de bijeneter. En dit vliegende pronkjuweel broedt steeds vaker in Nederland, zij het met wisselend succes.
Foto: Agami/Daniele-Occhiato

Roots
Wanneer grasmaaien?
In mei even niet

Niet grasmaaien is de eenvoudigste manier om bijen en andere insecten te helpen. Laat daarom het grasveld in je tuin een maand met rust en omarm de wildernis. Doe mee aan Maai Mei Niet en geef zo de natuur een duwtje in de rug. 
Foto: Getty Images

Ook deze week
Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2024 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden