Bekijk de nieuwsbrief online

Vis van de maand juni: haring

In juni is haring op z'n best en vanaf 12 juni is de Hollandse Nieuwe weer verkrijgbaar. Een mooi moment om uw klanten op de hoogte te brengen van alle ins en outs van dit lekkere vette visje. Want waar komt bijvoorbeeld de naam Hollandse Nieuwe vandaan en eten we de Hollandse Nieuwe eigenlijk rauw? 

Promoot u ook de haring? Geef uw consumenten het unieke receptkaartje mee: zomerse tapasspiesjes van haring, komkommer en radijs.

Lees meer...

Start Nationale Haringtest 

De inschrijving voor de Nationale Haringtest 2019 is inmiddels gesloten en de deelnemende visspecialisten staan weer op scherp. Want van 12 t/m 30 juni kan er door consumenten weer gestemd worden op de lekkerste haring van de provincie! Uit de eerste ronde komen 6 finalisten per provincie: 3 finalisten met de meeste stemmen en 3 finalisten met de beste gemiddelde beoordeling. 

Voor de lekkerste haring gaat u naar uw lokale visspecialist.
Met die boodschap treedt de Stichting Promotie Visdetailhandel naar buiten tijdens de Nationale Haringcampagne 2019. Dit jaar is RadioNL mediapartner van deze grootschalige campagne. Via commercials en winacties wordt er in de aanloop naar de Hollandse Nieuwe en in de eerste weken van de verkoop uitgebreid promotie gemaakt voor u als visspecialist. Deze week maken luisteraars van RadioNL kans op een plaats aan boord van een authentieke botter tijdens de Nationale Haringrace. 

Contactloos Betalen
Hoofdsponsor van de Nationale Haringcampagne 2019 is Contactloos Betalen. In korte tijd is Contactloos Betalen enorm populair geworden en inmiddels gaat ruim 60% van alle pintransacties al contactloos. Voor ondernemers is Contactloos Betalen een uitkomst omdat de kassa-afhandeling sneller is waardoor de kosten van pinnen verder dalen. De Stichting Promotie Visdetailhandel is daarom erg blij met de samenwerking met de Betaalvereniging Nederland.

Vanuit de Stichting Promotie Visdetailhandel en de sponsoren van de campagne wordt er alles aan gedaan om de verkoop van Hollandse Nieuwe bij viswinkels en visverkoopwagens te stimuleren. Deelnemers aan de Nationale Haringcampagne ontvangen uiterlijk dinsdag 11 juni a.s. hun promotiepakket.

We wensen iedereen een goed haringseizoen en alle deelnemers aan de Nationale Haringtest succes!

Nationale Haringdag Spakenburg

Het dorp met het grootste aantal visspecialisten van Nederland, Bunschoten-Spakenburg, staat woensdag 12 juni in het teken van de grootste haringparty van Nederland. Van 13.00 tot 22.00 uur zijn haringliefhebbers welkom om de start van het nieuwe seizoen Hollandse Nieuwe mee te maken. 's Middags wordt de Botter Race gehouden en er zijn volop gelegenheden om te proeven van de nieuwe haring. Rond 17.30 start de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe. De opbrengst hiervan gaat naar een goed doel.

Lees hier meer informatie over de Nationale Haringdag.  

Meld u aan voor het etiketsysteem

De Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) en de Good Fish Foundation (GFF) hebben hun handen in één geslagen en zijn aan de slag gegaan om etikettering van vis bij viswinkels en viskramen in orde te maken. Het doel van etikettering is de transparantie van de keten zichtbaar te maken. De GFF heeft een etiketsysteem ontwikkeld waarop alle verplichte informatie staat. Het systeem wordt aan de eerste 100 vishandelaren gratis aangeboden. 
Lees hier meer informatie.  

Receptvideo vis van de maand

Van het recept tapasspiesjes van haring, komkommer en radijs is een handige receptvideo beschikbaar. Via www.verrasjesmaakmetvis.nl zullen wij deze delen met de consument, maar het biedt u ook mogelijkheden om het receptfilmpje te gebruiken.

Bekijk en download hier het filmpje.

Copyright © 2019 Vereniging van Nederlandse Visspecialisten, Alle rechten voorbehouden.
U ontvangt deze e-mail, omdat u lid bent van VNV of u heeft zich ingeschreven voor deze nieuwsbrief.

Vereniging van Nederlandse Visspecialisten

Voeg ons e-mailadres toe aan uw adresboek.

Wilt u de manier van ontvangen van onze mails aanpassen?
Stel hier uw voorkeuren in of schrijf u uit voor ons nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp